کد خبر: 1232449
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
سرپرست ریاست‌جهوری در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گفت: مقاومتی که امروز در غزه اتفاق می‌افتد و در محور مقاومت در جریان است، یادگار امام است.

جوان آنلاین: محمد مخبر، کفیل ریاست‌جهوری امشب در مراسم بزرگداشت سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در حرم مطهر این مقتدای عظیم‌الشان اظهار کرد: درود میفرستیم به روح پرفتوح حضرت امام و شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و شهدای مظلوم مدافع حرم و سیدالشهدای مدافع حرم سردار سلیمانی عزیز و همچنین به محضر امام عزیز و راحل عرض ادب می‌کنیم و یاد یادگاران امام عزیز را گرامی می‌داریم.

به گزارش فارس، وی ضمن تشکر از تولیت مرقد امام خمینی بخاطر برگزاری این مراسم گفت: این روزها ما اندوهی بر دلمان نشسته است. اولا یاد و خاطره رحلت حضرت امام همین الان هم برای ما سخت. یاد آن روزی که این اتفاق افتاد از یادمان نمی‌رود و تلخی آن شب و روزها را هیچ وقت نتوانسته‌ایم فراموش کنیم.

سرپرست ریاست‌جهوری با بیان اینکه امام هیچ بعد و ساحتی از امام فراموش شدنی نیست، افزود: در عین حال مصادف با شهدای ۱۵ خرداد هستیم و امسال درد مضاعفی هم داریم و آن از دست دادن شهید آیت‌الله رئیسی رئیس‌جهمور محترم ایران و همراهان محترمشان، شهید امیرعبداللهیان و استاندار عزیز آذربایجان شرقی و امام جمعه بسیار محبوب تبریز آیت‌الله آل‌هاشم و گروه پروازی است که این موارد هم غم مضاعفی بر دل ما افزوده است.

مخبر ادامه داد: این روزها نمی‌توان در محفلی حضور پیدا کرد و از فجایع غزه نگفت؛ مسائلی که در غزه می‌گذرد تقریبا حالت کم‌سابقه‌ای حتی در فلسطین پیدا کرده است؛ در قضایای رفح هیچ جنایتی نمانده است که اسراییلی‌ها و رژیم اشغالگر قدس آن را انجام نداده باشد.

وی گفت: با این حال رژیم صهیونیستی چند ماه است به هیچکدام از هدف‌های خود نرسیده‌ و به جای اینکه بتواند در صحنه نبرد این کارها را دنبال کند به جان زن، بچه، پیرمرد و پیرزن فلسطینی افتاده‌اند؛ به حول و قوه الهی پیروزی حماس رقم خواهد خورد و مردم فلسطین آزادی خود را به دست می‌آورند.

کفیل ریاست‌جهوری افزود: همین‌جا عرض کنم که این مقاومتی که امروز در غزه اتفاق می‌افتد و در محور مقاومت در جریان است یادگار امام است؛ شاید کمتر به این پرداخته شده است اما جریان، فرهنگ و مکتب مقاومت یادگار حضرت امام است و پیش‌از امام هیچ بحثی از این موارد نبوده است و از زمانی این بحث فلسطین و مقاومت در آن و جریان مقاومت شکل گرفت که امام بحث فلسطین را موضوع اول اسلام اعلام کرد و امروز همان جریان این موضوع فلسطین را به موضوع اول دنیا تبدیل کرده است.

مخبر ادامه داد: امام فقیه، فیلسوف، عارف و سیاست‌مدار بود، منتها این‌ها صفاتی است که ممکن است در برخی افراد دیگر و بخشی از مراجع طول تاریخ وجود داشته اما چرا امام، امام می‌شود؟ یک ویژگی‌هایی در وجود امام بوده که این موارد امام را در ذهن و اندیشه نه جهان اسلام که در جهان استضعاف نمونه و بارز کرده است.

وی بیان کرد: اولین مشخصه بارز حضرت امام باور و اعتماد به خدا و به وعده‌های خدا بود؛ امام به معارف اسلامی کاملا مسلط بود، به قرآن و احادیث مسلط بود و وعده‌های خدا را احصا و به آن‌ها اعتماد داشت و دیدیم به همه آن‌ها هم رسید.

سرپرست ریاست‌جهوری افزود: یکی از مشخصات بزرگ امام این بود که تحول‌خواه بود و هیچ بخشی از زندگی او را نمی‌توانید ببینید که آثار تحول‌خواهی در او نباشد.

وی با بیان اینکه امام معتقد بود که اقتصاد و فرهنگ و همه ابعاد کشور باید متحول شوند و دنبال این موضوع بود، گفت: پیش‌از انقلاب هم، در تمام زمینه‌ها و ساحت‌ها این روحیه در امام وجود داشت و امام، امام تحول بود.

کفیل ریاست‌جهوری افزود: امام دشمن‌شناس بود و خیلی خوب تشخیص می‌داد و ما این نمونه‌ها را هم پیش‌از انقلاب و هم پس از انقلاب به صورت وسیع داریم؛ هیچ دشمنی نتوانست سر امام کلاه بگذارد و این فرمایش خود ایشان است چراکه ایشان فرموند این افراد خواستند مرا فریب دهند و من متوجه شدم. و این درحالی بود که سر برخی بزرگان و صاحب‌بینش‌های کشور و دانشمندانی که درگیر مسائل سیاسی و اعتقادی و معارف بودند کلاه رفت.

مخبر ادامه داد: امام در هر موضوعی وارد شد دو خصیصه داشت؛ اول مقتدرانه وارد شد و هیچ ضعفی در هیچ بخشی از حرکت‌های ایشان نمی‌شود دید و مورد دوم حرکات ایشان فوق‌العاده هوشمندانه بوده است؛ یعنی در هر حرکتی که ورود کرده است هم مقتدرانه و هم هوشمندانه وارد شده است.

وی بیان کرد: شما همین جریانات پیش‌از انقلاب و مهاجرت امام را ببینید؛ شما در کجای مهاجرت امام یک ضعفی را می‌توانید مشاهده کنید؟ امام در تمام مهاجرت‌های خود با صلابت علوی و شجاعت حسینی و صبر حسنی وارد شد و مسیر را طی کرد.

سرپرست ریاست‌جهوری گفت: امام همچنین فوق‌العاده اهل مشورت بودند؛ شما در زندگی امام می‌بینید ایشان موضوعی را قبول نداشت اما بعدا مشورت را قبول می‌کردند و در برخی جریانات امام تسلیم مشورت می‌شد و این خیلی مهم است.

مخبر اضافه کرد: برخی از ما وقتی در جایگاهی قرار می‌گیریم احساس غنا می‌کنیم و فکر می‌کنیم نیاز به مشورت و نکات دیگران نداریم اما امام در منتهای اقتدار اهل مشورت بود.

وی افزود: همچنین در تمام طول زندگی ایشان می‌توانید ساده‌زیستی را در تمام ابعاد مشاهده کنید؛ یک بخش خارج از زیست ساده را در زندگی امام نمی‌شود دید؛ نه در نجف، نه در ایران و نه در ترکیه و این خیلی مهم است که در زندگی حدود 80 ساله ایشان یک نقطه غیرسادگی را نشود پیدا کرد.

کفیل ریاست‌جهوری ادامه داد: امام خمینی(ره) فوق‌العاده زمان شناس بود؛ خدا رحمت کند مرحوم آیت‌الله شیخ حسن صانعی را؛ ایشان برای من نقل کرد که در فرانسه که بودیم یک وقتی نماینده فرانسه و آمریکا آمدند خدمت امام، نماینده آمریکایی‌ها یک‌طوری صحبت کرده بود که مثلا ما با این کشور ایران کار داریم و موضوعش برایمان مهم است و شما-امام- می‌خواهید با ایران چکار کنید؟

مخبر ادامه داد: آقای صانعی می‌فرمودند امام در این ماجرا سرش را پایین گرفته و سپس بلند کرد و جواب آن فرد را نداد و گفت من هنوز تکلیف آمریکایی‌های داخل ایران را برای مردم ایران روشن نکرده‌ام و این باعث شد این افراد کاملا دستپاچه شوند و این به شکلی بود که نماینده فرانسه گفت آمده‌ایم ببینیم جایتان راحت است و یا قصد جابجایی ندارید.

سرپرست ریاست‌جهوری ادامه داد: همچنین در حرکت و تصمیمات امام ترس جایگاهی نداشت؛ البته بخشی از این موضوع ممکن است اتکا به ایمان باشد، منتها روحیه ایشان ذاتا روحیه نترسی بود و در هیچ بُعدی از حرکت‌های ایشان ترس را نمی‌توانید مشاهده کنید.

مخبر عنوان کرد: امام همچنین به عدالت باور جدی و قلبی داشت و نمی‌توانست با ظالم بسازد؛ در همین مورد آدم‌هایی بزرگی خیلی امام را نصیحت کردند اما در ابتدای حرکت، امام ظلم رضاشاهی و محمدرضاشاهی را نمتواست تحمل کند.

وی اضافه کرد: عشق امام به مستضعفین بود؛ در ابتدای انقلاب همه آمده بودند؛ پولدار و بی‌پول و مسلمان و غیرمسلمان آمده بوند و همه در انقلاب زیر پرچم امام شرکت کردند؛ همه بودند اما آنی که عشق امام بود مستضعفین بودند و این است که یک موی مستضعفین را اعلام کرد که در آن شرایط به تمام کاخ‌نشینان نمی‌داد و این منتهای علاقه امام به مستضعفین بود.

کفیل ریاست‌جهوری گفت: همچنین شما هم در سیره امام و هم در سیره رهبری هیچ موضوعی که تکیه‌گاهش مردم نباشند نمی‌بینید؛ مواردی که مردم خودشان را نشان می‌دهند و حضور مردم در پای صندوق‌های رای قدرت نظام را تقویت می‌کند که بسیار مهم است و امیدواریم به عنایت خداوند مردم مثل سابق در صحنه انتخابات حضور پیدا کنند که این موضوع قطعا هم باعث قوت و تقویت کشور است و هم تضعیف دشمن.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار