جوان آنلاین: مرتضی حیدریآلکثیر با اشاره به شعرهای تمیم البرغوثی، امیرالشعرای جهان عرب به تغییر موضع او در قبال جبهه مقاومت و ایران پرداخته است.
حملات پیدرپی و وحشیانه رژیم صهیونیستی به خاک غزه و کشتار بیرحمانه غیرنظامیان واکنشهای متعددی را در میان اهل فرهنگ و هنر جهان عرب در پی داشته است، واکنشهایی که عموماً برخلاف سیاست سکوت و مماشاتی است که در این مدت از سوی سران جهان عرب دیده میشود. از جمله این واکنشها که جزو تأثیرگذارترین آنها نیز بوده، تغییر موضع تمیم البرغوثی، امیرالشعرای جهان عرب در قبال جبهه مقاومت و ایران است. مرتضی حیدریآلکثیر، شاعر و پژوهشگر در یادداشتی شفاهی به معرفی این چهره ادبی و دیدگاه او در قبال فلسطین، مقاومت و عملیات وعده صادق پرداخته که تسنیم آن را منتشر کرده است.
آلکثیر در اینباره به این نکته اشاره میکند که تمیم البرغوثی (۱۹۷۷) فرزند مرید البرغوثی، شاعر فلسطینی و رضوی عاشور، رماننویس مشهور مصری است. تمیم در حال حاضر از مشهورترین شاعران جهان عرب است، به طوری که بخشی از مراسم جام جهانی قطر به شعرخوانی او اختصاص داشت.
البرغوثی پیش از اتفاقات هفتم اکتبر، در قامت یک ادیب توانمند و پرمخاطب در میزانسنی ساده، اما در عین حال جذاب در صفحه یوتیوب خود ضمن تحلیل آینده جنگ میان فلسطین و رژیم صهیونیستی به حمایت از مردم خود میپرداخت. او که دکترای علوم سیاسی از دانشگاه واشینگتن امریکا را دارد و خارج از مرزهای فلسطین زندگی میکند، همواره کوشیده با کلمه و کلام خود به حمایت از مردم میهنش بپردازد. البرغوثی توانست با قصیده «فیالقدس» که از آثار مشهور اوست، پیش از عادیسازی روابط میان امارات با رژیم صهیونیستی در مسابقه امیر الشعرایی جهان عرب در این کشور (امارات) شرکت و جایزه را از آن خود کند، جایزهای که هم از نظر مالی و هم از حیث ادبی در جایگاه قابل قبولی در جهان عرب قرار دارد.
از امتیازات البرغوثی این است که خوانش قوی از اشعار دارد. او با لحن و صدایی تأثیرگذار هر مخاطبی را با خود همراه میکند و همین امر سبب شده مخاطبان قابل توجهی صفحات او در فضای مجازی را دنبال کنند.
آلکثیر در ادامه عنوان میکند: برغوثی پیش از عملیات طوفانالاقصی با احتیاط از جبهه مقاومت صحبت میکرد، گویی مخالف حضور این جبهه در برخی کشورها مانند سوریه بود، اما پس از عملیات هفتم اکتبر و عملیات وعده صادق، موضع خود را روشن کرد و به حمایت از مردم فلسطین، حماس و ایران پرداخت.
او پیوسته در این ایام با انتشار توئیتهای کوتاه، توانست در رسانههای جهان عرب تأثیرگذار باشد. البرغوثی شاعر خوشذوقی است که میتواند الهامبخش شاعران در دیگر کشورهای اسلامی از جمله ایران باشد.
از جمله آثار او منظومه «حدیثالکسا» است که استفادهای نمادین از حدیث کسا کرده است. برغوثی در این اثر آورده است
من فقه نمیدانم/و نمیتوانم درباره درست یا سست بودن سند حدیث کسا اظهار نظر کنم/، اما بر این باورم کسانی که وطن خود را به اسرائیل فروختند/ از زیر لوای این کسا خارج شدند/ و کسانی که مقاومت میکنند/ همچنان زیر سایه این کسا هستند.
شعر «حدیثالکسا»، اثر چالشبرانگیزی است که موضع شاعر در قبال آرمان فلسطین را به خوبی روشن میکند. از دیگر کارهای مشهور او قصیده «فیالقدس» است که ترجمهای از آن توسط دکتر محمدعلی آذرشب، استاد دانشگاه تهران در دیدار شاعران مقاومت با رهبر معظم انقلاب ارائه شد.