جوان آنلاین: سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری از اعلان قرمز برای یاسین رامین و قطعی شدن محکومیت وزیر سابق گفت.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه گفت: بیش از ۲۰ هزار پرونده در خصوص اراضی ملی و منابع طبیعی رسیدگی شده و منجر به محکومیت بیش از ۲۰ هزار تن شده است. ۳هزارو۹۰۲ مورد بنا و مستحدثات غیرمجاز در نتیجه اجرای حکم قضایی تخریب شدهاست. از طرفی ۵هزارو۱۹۳ مورد اراضی ملی تصرف شده اعاده شدهاست.
جهانگیر در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال گفت: در خصوص فساد فوتبال در رفسنجان باید بگویم در سال گذشته صندوق بازنشستگی صنایع مس ملی شکایتی علیه مدیران وقت باشگاه مس رفسنجان انجام شد و اتهاماتی متوجه افراد از جمله جعل و سندسازی و خیانت در امانت کردهبود، بنابراین در این پرونده بحث مجرمانهای مطرح بود و در دستگاه قضایی شروع به رسیدگی شد.
وی افزود: الان پرونده در مرحله احضار متهمان فوقالذکر است و نسبت به صدور تأمین مناسب عمل خواهد شد و امیدواریم با تحقیقات در کمترین زمان لازم نتایج آن را به مردم اعلام کنیم. وی یادآور شد: در مسائلی مربوط به فوتبال دو بخش وجود دارد در یک بخش فدراسیونها موظفند پیگیری کنند و دولتها حق ورود ندارند، ولی درجایی که جرائمی رخ داده میتوانیم ورود کنیم و این مسئله در همین راستا بودهاست.
اعلان قرمز برای رامین
جهانگیر در پاسخ به سؤالی درباره اینکه حکم تبرئه یاسین رامین نقض و او محکوم شده و در خارج از کشور است، گفت: در خصوص همه کسانی که محکومیت پیدا میکنند و در خارج از کشورند، دستگاه قضایی اقداماتش را انجام میدهد. در این پرونده بلافاصله وقتی حکم قطعی شد، با پیگیریهای صورت گرفته در ۲۶ ماه گذشته در اجرای احکام کارکنان دولت، اعلان قرمز در خصوص او صادر شد و بحث اعاده ایشان به کشور دنبال خواهد شد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده لاکسون گفت: این پرونده مرداد ماه سال گذشته با گزارش ضابط در شعبه چهارم بازپرسی دادسرای استان اسلام تشکیل شد.
وی ادامه داد: از مردادماه سال گذشته تحقیقات در خصوص این پرونده آغاز شد، دستورات متعددی را بازپرس پرونده در خصوص شناسایی سرشاخههای باند و هرمی بودن این شرکت صادر کرد. در نهایت منجر به احضار متهمان شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه سرمایهگذاری زیادی از سوی مردم در خصوص این شرکتها شدهبود، بلافاصله نسبت به شناسایی و مسدودسازی حسابهای شرکت اقدام شد تا امکان جابهجایی حسابها وجود نداشتهباشد. سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: متهمین اصلی پرونده لاکسون احضار و با قرار بازداشت موقت به بازداشتگاه معرفی شدند. تا کنون قریب به ۲هزار نفر اعلام شکایت کردند که قریب هزارو۷۰۰ نفر استان ایلام و مابقی از سایر استانها هستند.
جهانگیر بیان کرد: شناسایی سایر متهمین و اموال منقول و غیرمنقول آنها در دستور کار قرار دارد. ۲۴ نفر از متهمان مرتبط با این پرونده شناسایی و احضار شدند که ۲۳ نفر با قرار تأمین مناسب آزاد شدند و یکی از آنها در بازداشت است. پرونده در مرحله کارشناسی است که با پیگیریهای صورت گرفته قول دادهاند که ظرف ۱۰ روز آینده قرار نهایی دادسرا صادر شود.
رعیت در زندان است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت پرونده حسن میرکاظمی (حسن رعیت) گفت: درخواست و شکایت طرف برای رسیدگی مجدد به پروندهای که مختومه شده قانونی است، ولی این لزوماً به معنای پذیرش درخواست نیست. درخواست نامبرده در دیوان مطرحشده و هنوز چیزی پذیرفته نشدهاست. وی گفت: حسن رعیت به ۲۵ سال حبس تعزیری محکوم شدهاست که همچنان در زندان اوین به سر میبرد. وی در پاسخ به سؤالی درباره محکومیت قطعی یک وزیر سابق و اینکه قبلاً رئیس قوه قضائیه گفتهبود، او به سه سال محکوم شده، ولی اخیراً در یکی از مجالس دیده شدهاست، گفت: ریاست قوه قضائیه موضوع محکومیت این فرد را اعلام کردند، والا قوه قضائیه هیچگونه مسامحهای در مورد افراد مختلف نداشته و ندارد. حکم محکومیت او به تازگی قطعیشده و در حال اجرای حکم است، اگر چه او درخواست اعمال ماده ۴۷۷ کرده ولی اگر پذیرفته نشود، اجرا خواهد شد.
خرید واگن شهرداری تخلف نداشتهاست
جهانگیر در مورد گزارشهای منتشر شده درباره تحقیق و تفحص از شرکت شستا گفت: با پیگیری از دادستانی تهرانمتوجه شدیم که هنوز گزارشی در باره شرکت شستا به دادستانی ارسال نشدهاست.
سخنگوی قوه قضائیه درباره ورود به قرارداد خرید واگنهای مترو توسط شهرداری تهران هم گفت: گزارشی از تخلف در انعقاد این قرارداد به دستگاه قضایی نیامدهاست که بخواهیم نسبت به آن ورود کنیم.
جهانگیر بیان کرد: تجربه انتخابات گذشته به ما نشان داد که ورود پیشگیرانه قوه قضائیه به امر انتخابات میتواند از بیش از ۹۰ درصد ورودی پروندههای قضایی در این مسئله جلوگیری کرده و فضای رقابت کماکان به فضایی عادلانه و مطلوب مردم تبدیل شود.
جهانگیر در خصوص پرونده کلاهبرداری پیشفروش خودرو گفت: دو متهم پرونده «پیش فروش خودرو» بازداشت هستند و در زندان به سر میبرند. نحوه کار این افراد بدینگونه بود که با اخذ وجوهی از مالباختگان در قبال پرداخت سود برای تضمین اصل پولی که دریافت کردند و سود آن، قراردادهای پیشفروش خودرو را با مالباختگان تنظیم میکردند. با شکایت ۴۸ نفر از مالباختگان، پرونده تشکیل و منجر به صدور کیفرخواست شده و به دادگاه رفتهاست.
وی با بیان اینکه تا کنون یک جلسه دادگاه برگزار شدهاست، ادامه داد: کارشناسی در دادگاه در حال انجام است و پرونده در مرحله تحقیقات در دادگاه قرار دارد.
سامانه شهود راهاندازی شدهاست
جهانگیر افزود: در نظام حقوقی قبل از انقلاب، شهادت قیمت داشت و تا میزانی میتوانستند شاهدین شهادت دهند، اما به دلیل غیر اسلامی بودن آن، این امر اصلاح شد و میتوانند در حقوق مدنی و کیفری متوسل به شهود شوند و جایگاه خاصی پیدا کردهاست، اما احتمال سوءاستفاده آن وجود دارد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: ما راههای مختلفی را دنبال کردیم و سامانهای به عنوان سامانه ثبت اطلاعات شهود و مطلعین در دستگاه قضایی راه اندازی شدهاست. در این سامانه اطلاعات کسانی که شهادت میدهند، ثبت میشود و به قاضی هشدار میدهد که اجازه اخذ گواهی به شاهدینی که حرفهای و پولی شناخته میشوند، ندهد. این یکی از اقداماتی است که در راستای احقاق حقوق مردم انجام شدهاست. در لایحهای که سازمان تعزیرات در این زمینه آماده کرده و در حال ارسال به مجلس است، اصلاحیه بیشتری برای برخورد با شهادت دروغ انجام شده است تا شهادت دروغ برای همیشه مرتفع شود.