جوان آنلاین: فرایند اخذ رأی دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در تمامی شعب سراسر کشور که از ساعت هشت تا ۲۴ روز جمعه ۱۱ اسفند برای ۲۹۰ کرسی خانه ملت و ۸۸ کرسی مجلس خبرگان آغاز شده بود، پایان یافت. بر اساس آمار اعلامی ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر شامل ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ نفر مرد و ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر زن واجد شرایط شرکت در این دوره از انتخابات بودند که بیش از ۲۵ میلیون نفر از این تعداد معادل ۴۱ درصد در انتخابات مشارکت کردند.
انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی در شرایطی برگزار شد که دشمنان بیرونی و تحریمطلبان داخلی برای از رونق انداختن آن، تلاش همه جانبهای به کار بستند. اما آنچه در صحنه عمل اتفاق افتاد، اگرچه نیاز به تحلیلهای جامعه شناختی از میزان مشارکت و کیفیت آرا دارد، پیروزی ملت ایران و شکست و سرخوردگی دشمنان این نظام و ملت بود.
پیروزی ملت ایران و شکست دشمنان از آن رو که طی یک سال و نیم اخیر، دشمنان این کشور از شهریور ۱۴۰۱ همه توان خود را به خدمت گرفتند تا مردم را از همراهی با نظام باز دارند. در قالب جنگ ترکیبی فشارهای بیامانی در حوزههای سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و بینالمللی علیه ملت ایران اعمال کردند برای دو پاره کردن ملت و رویارو قرار دادن بخشی از جامعه در برابر حاکمیت. باید به این اضافه کرد «راهبرد» طیفهایی از جریانات و شخصیتهای سیاسی در تکرار رویکرد دشمن در «تحریم انتخابات»؛ از کمپینهای «رأی بیرأی» گرفته، تا خدشه در انتخابات با کلیدواژههای دشمنساخته و دروغ. حاصل اینهمه تلاش، اما برای دشمن خارجی و اعوان و انصار داخلیاش چه بود؟ تقریباً هیچ»! این میتواند یک پیروزی دیگر به پیروزیهای ملت ایران بیفزاید که اسیر این صحنه سازیها نشد.
به رغم همه توطئه چینیها جریانهای سیاسی آمدند. برخلاف بخش رادیکال جبهه اصلاحات در همنوایی با دشمن، طیفهایی از این جریان تکلیف خود را در نسبت با نظام روشن کردند و تصمیم گرفتند با همه اختلاف سلیقهها و روشها، خودشان را جایی درون نظام تعریف کنند و مطالبات و گلایههاشان را از طریق ساختارهای قانونی حاکمیت دنبال کنند، نه ذیل شرط و شروط فراقانونی و ساختارشکنانه. میانهروهای اصلاحطلب آمدند و با حضور خود در انتخابات نهتنها فضا را رقابتی کردند، بلکه راه خود را از تحریمطلبانی که انسداد سیاسی را دنبال میکنند، رسماً جدا کرده و همراه با مردم شکست سنگینی را به تحریمطلبان تحمیل کردند.
البته نباید این نکته را از نظر دور داشت که برخلاف برخی موجسواریها و تحلیلهایی که بانیان وضع موجود از آرای مردم ارائه میکنند، آنها اگر در میان مردم پایگاه و جایگاه اجتماعی داشتند، لااقل به رغم حمایتهای پیدا و پنهانشان از فهرستهای خاص، نامزدهای مورد حمایت آنها در جمع ۵۰ نفر تهران میبودند، حال آنکه این اتفاق نه در تهران و نه در شهرستانها و مراکز استانها نیفتاده است.
نتایج انتخابات در برخی حوزههای انتخابیه
بر این اساس نتایج نهایی اتنخابات در برخی حوزهای انتخابیه در سراسر کشور به این شرح است: حوزه انتخابیه آبادان جلیل مختار. حوزه انتخابیه قم مجتبی ذوالنوری، محمد منان رئیسی به عنوان منتخب دوم و قاسم روانبخش به عنوان منتخب سوم انتخاب شد. در حوزه انتخابیه ملایر احد آزادیخواه به عنوان منتخب مردم معرفی شد و حسین احمدی و احمد آریایینژاد به مرحله دوم راه یافتند. در رشت و خمام جبار کوچکینژاد به مجلس راه یافت. مهدی فلاح به عنوان منتخب دوم و محمدرضا احمدی به عنوان منتخب سوم مردم رشت و خمام. حوزه انتخابیه اردستان: احمد بخشایش اردستانی، اردکان: مصطفی پوردهقان. اقلید: مسلم صالحی، آباده: رحیم زارع. آستانه اشرفیه: ابراهیم نجفی. بابلسر و فریدونکنار: علی اصغر باقرزاده. حوزه انتخابیه بم: موسی غضنفرآبادی. حوزه انتخابیه بیجار: علیرضا زندیان. حوزه تفرش: ولیالله بیاتی. تنکابن: سید شمسالدین حسینی. جیرفت: بهنام سعیدی. حوزه انتخابیه خمین: محمد بیات. خمینی شهر: محمدتقی نقدعلی. خواف: امیر توکلی رودی. دامغان: علی اکبر علیزاده. حوزه انتخابیه درگز: حسین محمدزاده. دلفان: محمدحسین محمدی. دهلران: اسدالله چراغی. رفسنجان: احمد انارکی محمدی. زرند: عبدالحسین همتی. سیرجان: محمد معتمدیزاده. شهربابک:غلامرضا نویدی. حوزه انتخابیه فردوس: محمد نصیری. قائنات: سلمان اسحاقی. لامرد: سید موسی موسوی. مرودشت: اسفندیار عبداللهی. مهریز و بافق: محمدرضا صباغیان. نهبندان: مصطفی نخعی. نیریز: فرهاد طهماسبی. کاشان: مصطفی معینی. کنگاور: وحید احمدی. بندر انزلی: احمد دنیامالی. بهشهر، نکا و گلوگاه: غلامرضا شریعتی اندراتی. حوزه تربت جام، تایباد، باخزر و صالحآباد: عثمان سالاری. خاش، میرجاوه، تفتان، نصرتآباد و کورین: علی کرد. دشتستان: ابراهیم رضایی. سلماس: یعقوب رضا زاده. سمنان، مهدی شهر و سرخه: عباس گلرو. حوزه انتخابیه سنقر: سید جواد حسینی کیا. طوالش، رضوانشهر و ماسال: یاسر اسلام دوست کادربندی. علی آباد کتول: رحمت الله نوروزی. قروه و دهگلان: محمدرسول شیخی زاده. رودسر و املش: محمد علیجانی شوکی. آمل: رضا حاجی پور. محلات و دلیجان: محمد جلالی. در حوزه انتخابیه لنجان: حسین رجاییریزی و علی کیانی به مرحله دوم رفتند. مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان: اسفندیار عبداللهی و سیروس سجادیان به مرحله دوم رفتند. الیگودرز: حمید رضا گودرزی. ایذه، باغملک، دسپارد و صیدون: فرشاد ابراهیم پور نورآبادی. بوشهر، گناوه و دیلم: جعفر پورکبکانی. تربت حیدریه، مهولات و زاوه: محسن زنگنه. تفت و میبد: سیدجلیل میرمحمدی میبدی. دماوند و فیروزکوه: شاهرخ رامین. ساوجبلاغ، طالقان، نظرآباد و چهارباغ: علی حدادی اصل؛ و در حوزه انتخابیه سروستان، کوار و خرامه: غلامرضا توکل شورجه. در حوزۀ انتخابیه شیراز و زرقان روحالله نجابت و جعفر قادری وارد مجلس دوازدهم شدند. همچنین علیرضا پاکفطرت، ابراهیم عزیزی، اسماعیل حسینی و رحمتالله مرزوقی در دور دوم به رقابت خواهند پرداخت. در دور دوم دو نفر باید انتخاب شوند.
بازماندگان شاخص از انتخابات دوازدهم
بر اساس اخبار غیررسمی محمدباقر نوبخت، محمدرضا باهنر، علیاصغر عنابستانی و محمدرضا پورابراهیمی از راهیابی به مجلس دوازدهم شورای اسلامی بازماندند.
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه دولت قبل و از یاران شناختهشده روحانی در رشت باوجود حمایت علی لاریجانی نتوانست آرای مردمی را به خود اختصاص دهد. شنیدهها حاکی است محمدرضا باهنر و محمدرضا پورابراهیمی نمایندگان شناختهشده مجلس در کرمان هم این بار نتوانستند نظر مردم این استان را به خود جلب کنند و مغلوب شدند. علیاصغر عنابستانی داوطلب حوزه انتخابیه سبزوار هم که با ماجرای سیلی به یک سرباز در سال ۹۹ معروف شده بود، از راهیابی به مجلس در این انتخابات بازمانده است. حسن نوروزی هم که سابقه حضور در دورههای هشتم، دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد، از راهیابی به مجلس دوازدهم بازماند و حسن قشقاوی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، از حوزه رباطکریم و بهارستان راهی مجلس شد.
حوزه انتخابیه تهران
در حوزه انتخابیه تهران تا لحظه تنظیم این گزارش، بر اساس آمار غیررسمی از مجموع ۵ هزار شعبه، ۲۷۸۰ صندوق تهران از مجموع ۶۲۱ هزار آرای مأخوذه صحیح شمارش شده که ۳۰ نفر اول عبارتاند از: ۱. سید محمود نبویان ۲. حمید رسایی۳. امیرحسین ثابتی۴. رضا تقی پور۵. محمدباقر قالیباف۶. روح اله ایزدخواه۷. مرتضی آقاطهرانی۸. منوچهر متکی۹. مهدی کوچک زاده۱۰. اسماعیل کوثری۱۱. سید علی یزدی خواه۱۲. علی خضریان۱۳. کامران غضنفری۱۴. مالک شریعتی۱۵. احمد نادری۱۶. ابراهیم عزیزی۱۷. سمیه رفیعی۱۸. پیمان فلسفی۱۹. ابوالقاسم جراره۲۰. محمد سراج۲۱. ابوالفضل ظهره وند۲۲. زینب قیصری۲۳. ریحانه اخلاقی۲۴. حسین نجابت۲۵. غلامحسین روح الامینی۲۶. صالح اسکندری۲۷. زهره سادات لاجوردی۲۸. سید مرتضی محمودی۲۹. علیرضا سلیمی۳۰. زهره طیب زاده.
قدردانی سپاه از ملت
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در بیانیهای با قدردانی از حضور شکوهمند ملت ایران در انتخابات ۱۱ اسفند ماه، این رخداد ملی را مظهر هوشمندی و درایت مثال زدنی ایرانیان در زمان شناسی و پاسخ قاطع و نه بزرگ آنان به اردوگاه دشمنان و بدخواهان انقلاب و نظام اسلامی و نویدبخش گشایش تلاشهای مؤثر در حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور و دشواریهای معیشتی مردم دانست.
در بخشی از این بیانیه آمده است: خدای بزرگ را شاکریم که به رغم ائتلاف و تبلیغات سیاه و مسموم امپراتوری رسانهای سلطه و صهیونیسم و عملیات روانی بوقهای فریبنده و اغوا کننده دشمنان خارجی و بدخواهان داخلی برای القای یأس و ناامیدی، تحریم و انصراف مردم از مشارکت در یک فرایند سیاسی تعیین کننده به نام انتخابات، جوشش حماسی و حضور مقتدرانه و آگاهانه ملت ایران در جمعه تاریخی، شکست قاطعی بر اردوگاه خصم وارد ساخت.
این بیانیه افزوده است: دشمن در یک طراحی و برنامهریزی شیطانی یک و نیم ساله تمامی تلاشها و ظرفیتهای خود را با گزاره «ایجاد فاصله بین مردم و نظام سیاسی کشور» برای القای فقدان مشروعیت و سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی در عرصه «نبرد سیاسی» و نیز ترکیبی از گزارههای مختلف برای ایجاد خوف و هراس در صفوف ملت و ناامن جلوه دادن فضای انتخابات و جغرافیای کشور در عرصه «نبرد امنیتی» به کار گرفت؛ اما در مقابل ملت فهیم، بصیر و غیرتمند ایران عزیز با حضور خود پای صندوقهای رأی این حقیقت را به جهانیان اعلام کرد که همچنان بر میثاق وثیق خود با انقلاب و شهیدان و آرمانهای مقدس نظام اسلامی پایبند است و انتخابات را تبلور «جمهوریت» و «مردم سالاری دینی» در این سرزمین میداند.
این بیانیه لبیک مردم شریف و قهرمان ایران به دعوت رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) برای حضور پرشور و قوی در انتخابات؛ به کارگیری تدابیر راهگشا و بصیرت افزای معظم له در این آزمون بزرگ تاریخی را بیانگر نقش منحصر به فرد و تعیین کننده رهبری در هدایت ملت و مملکت قلمداد و تصریح کرده است: بیتردید پیروز اصلی میدان انتخابات ملت ایران است که توانست بر بزرگترین و پیچیدهترین ائتلاف تحریمگرا و ضد مشارکتی دشمن در یکی از حساسترین آوردگاههای سیاسی و امنیتی چهار دهه اخیر غلبه کند و عشق، ارادت و دلبستگی به مقتدای حکیم، شجاع و دوراندیش خود را در نقطهای سرنوشت ساز از تاریخ این مرز و بوم به نمایش گذارد.
این بیانیه در پایان با سپاس و قدردانی خالصانه و متواضعانه از حضور معنادار ملت ایران در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و تشکر از دستاندرکاران اجرای انتخابات به ویژه حافظان نظم و امنیت، ضمن اظهار امیدواری نسبت به نقشآفرینی این انتخابات در رفع مشکلات و سرعت بخشی به پیشرفت ایران عزیز و اهتمام نمایندگان راه یافته به خانه ملت نسبت به مسئولیتهای خطیر خود در این راستا، تأکید کرده است: این رویداد عظیم ملی که تجلی جدید مردم سالاری دینی و جلوهای مثالزدنی از زمان شناسی ایرانیان است، در حقیقت پاسخ قاطع و نه بزرگ آنان به اردوگاه دشمنان و بدخواهان سرافرازی، سربلندی و پیشروندگی انقلاب و نظام اسلامی بوده و به فضل الهی گشایش مؤثر در حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور و دشواریهای معیشتی مردم را مژده میدهد.