جوان آنلاین: محمدعلی گرایی بخشیده شد؛ این بهترین خبر برای خانواده کشتی بود، خبری که البته هزینههای زیادی را به کشتی ایران تحمیل کرد، از بدعت شدن پرتاب بطری آب به تشک کشتی که به عادتی زشت در این رشته تبدیل شده تا رقم درشت ۷ هزار فرانکی که به عنوان جریمه محرومیت این دوبندهپوش پرداخت شد.
اواخر آبانماه سال جاری بود که اتحادیه جهانی کشتی جریمه سنگینی را برای ملیپوش وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی ایران در نظر گرفت. محمدعلی گرایی در جریان کشتی برادرش (محمدرضا گرایی) با حریف ژاپنی اقدام به پرتاب بطری آب روی تشک کرد و این اقدام او در اعتراض به روند مبارزه بود. اقدامی اشتباه که کمیته انضباطی اتحادیه جهانی کشتی را بر آن داشت تا فرنگیکار ایران را به پرداخت ۵ هزار فرانک سوئیس و یکسال محرومیت از حضور در میادین کشتی محکوم کند. جریمهای که باعث محرومیت او از حضور در المپیک پاریس میشد. با وجود این اقدامات فدراسیون کشتی برای کاهش این جریمه جواب داد و در نهایت محرومیت گرایی با پرداخت ۷ هزار فرانک سوئیس بخشیده شد و این کشتیگیر میتواند از ۱۳ فروردینماه سال آینده به میادین کشتی بازگردد.
تردیدی نیست که بخشیده شدن محمدعلی گرایی اتفاق خوبی بود، خصوصاً که حالا این کشتیگیر میتواند با حضور در انتخابیها، شانس خود را برای حضور در المپیک پاریس امتحان کند. اما آنچه مسلم است اینکه این داستان تلخ که هزینههای بسیاری را برای فدراسیون و جامعه کشتی به دنبال داشت باید درس عبرت شود. تردیدی نیست که ناداوریها ورزشکاران را تحت تأثیر قرار میدهد، اما اقدام به انجام کارهای غیراخلاقی و غیرحرفهای هیچ توجیهی ندارد، بهخصوص در رشتهای مثل کشتی که به عنوان ورزش پهلوانی شناخته میشود.
ناداوریها همواره وجود داشته و ورزش ایران بارها و بارها به واسطه آن لطمههای جبرانناپذیری خورده، اما وظیفه رسیدگی به این مقوله برعهده ورزشکاران نیست و دلیل نمیشود به فرض بروز این اتفاق، ملیپوشان به خود اجازه انجام کارهایی را بدهند که میتواند تبعات سنگینی را در پی داشته باشد.
محرومیت محمدعلی گرایی بخشیده شد و او میتواند از سال آینده به میادین کشتی بازگردد، اما مشخص نیست بساط بدعتی که رفتار اشتباه و نادرست او در کشتی گذاشت، چه زمانی قرار است جمع شود و بیشک او اولین کسی خواهد بود که با دیدن تصویر پرتاب بطری به روی تشک کشتی ناراحت و غمگین خواهد شد. حال آنکه اگر در زمان برگزاری کشتی میان محمدرضا گرایی و حریف ژاپنی، گرایی بزرگتر صبورانهتر رفتار میکرد، نه هزینه هنگفتی به فدراسیون تحمیل میشد و نه امروز شاهد بدعت زشت پرتاب بطری به تشک کشتی بودیم.