جوان آنلاین: اعتراضها به ویرانیها و کشتار در باریکه غزه ادامه دارد. گزارش رسانههای رژیم صهیونیستی و امریکایی نشان میدهد که صهیونیستها با ویرانی خانههای فلسطینیان، زمینه را برای ایجاد منطقه حائل هموار میکنند تا مانع از حملات آتی مقاومت شوند.
شمار شهدای غزه از ۲۷ هزار نفر فراتر رفت. موج اعتراضات به حمایتهای کاخ سفید از رژیم صهیونیستی در امریکا بالا گرفته است. نظرسنجی آسوشیتدپرس حاکی از این است که نیمی از افراد بالغ در امریکا گفتهاند اسرائیل در جنگ علیه غزه همه حد و مرزها را زیر پا گذاشته است. روزنامه نیویورکتایمز نیز اعلام کرد بیش از ۸۰۰ مسئول امریکایی و اروپایی نامهای را در اعتراض به حمایت دولتهایشان از رژیم صهیونیستی امضا کردهاند. به موازات این تحرکات، صدها نفر از امریکاییهای مسلمان و عربتبار، با تکان دادن پلاکاردهایی که روی آنها نوشته شده بود: «بایدن را رها کن»، «بایدن را نادیده بگیر» و «از بایدن گذر کن» به خیابانها آمدند. همزمان با انتشار گزارشهای جنایات صهیونیستها و تداوم موج اعتراضات، روزنامه هاآرتص نوشت فرماندهان ارتش اسرائیل، بدون دریافت مجوز قانونی و صرفاً با دستور فرمادهان خود، به سربازان دستور میدهند خانههای ترک شده در غزه را آتش بزنند. اگرچه ارتش رژیم صهیونیستی با صدور بیانیهای در این خصوص ادعا کرد که تمام تخریبها و خسارات غیرمجاز بررسی خواهد شد، با این حال، یک مقام ارتش اسرائیل که نخواست نامش ذکر شود، در گفتگو با همین روزنامه اعلام کرد خانههایی که به آتش کشیده میشوند، براساس گزارشهای اطلاعاتی انتخاب میشوند. سه افسر ارتش اشغالگر هم تأیید کردند که به آتش کشیدن خانهها به یک اقدام معمولی تبدیل شده است. اقداماتی از این دست با توجه به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اهمیتی دوچندان دارد. رهبران صهیونیست گفتهاند تمایل دارند یک منطقه حائل ایجاد کنند تا از تکرار عملیاتهای مشابه طوفانالاقصی به سرزمینهای اشغالی جلوگیری کند. تحلیلهای آسوشیتدپرس و گزارشهای کارشناسان حاکی از این است که عکسهای ماهوارهای، تخریب جدیدی را در مسیری به عمق یک کیلومتر در مرز نوار غزه با سرزمینهای اشغالی نشان میدهد. تلآویو گفته است میخواهد در این مناطق تخریب شده یک منطقه حائل ایجاد کند. ارتش صهیونیستی در پاسخ به سؤال آسوشیتدپرس که آیا در حال ایجاد یک منطقه حائل است یا خیر، تنها گفت که «اقدامات ضروری مختلفی را انجام میدهد که برای اجرای یک طرح دفاعی که امنیت را در جنوب بهبود میبخشد، مورد نیاز است.» یک مقام دولتی صهیونیست در این مورد گفت: «منطقه حائل امنیتی موقت» در دست ساخت است، اما دامنه تخریبها این سؤال را مطرح میکند که منطقه حائل احتمالی چقدر موقتی خواهد بود.
حماس در برابرمنطقه حائل میایستد
مرز غزه با مصر در حال حاضر دارای یک منطقه حائل باریک به نام کریدور فیلادلفیا است که به عنوان بخشی از قرارداد صلح قاهره در سال ۱۹۷۹ با اسرائیل ایجاد شد. آدی بن نون، مدیر مرکز سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه عبری بیتالمقدس، آسیبها را در امتداد منطقه حائل احتمالی تا ۱۷ ژانویه بررسی کرده است. وی گفت که تخمین میزند در سراسر نوار غزه ۸۰ هزار سازه در طول جنگ آسیب دیدهاند. کوری شر از دانشگاه سیتی نیویورک و جمون ون دنهوک از دانشگاه ایالتی اورگان تخمین میزنند که حداقل نیمی از ساختمانهای غزه، یعنی حدود ۱۴۳ هزار و ۹۰۰ ساختمان، در طول جنگ آسیب دیده یا ویران شدهاند. شدیدترین خسارات در اطراف شهر غزه بوده است، هرچند خسارت در شهر جنوبی خانیونس افزایش یافته است. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه به خبرنگاران گفت که مقامات مسئله ایجاد یک منطقه حائل را با [اسرائیل]مطرح کردهاند. میلر گفت: «من میگویم که ما همان چیزی را که علناً گفتهایم برای آنها روشن کردهایم، یعنی مخالف هرگونه کاهش وسعت قلمرو غزه هستیم.» وزارت امور خارجه فلسطین نیز در بیانیهای اعلام کرد: «اسرائیل به اجرای پروژههای اشغالی و استعماری خود در نوار غزه ادامه میدهد، که در آغاز آنچه «مناطق حائل» مینامد مشهود است.» باسم نعیم یکی از مقامات ارشد حماس، در پاسخ به سؤالی درباره برنامههای احتمالی ارتش صهیونیستی برای ایجاد منطقه حائل گفت: «حماس مصمم است اجازه ندهد این اتفاق بیفتد.»