جوان آنلاین: ابتدا که دبیری کارگروه ساماندهی مد و لباس را بر عهده گرفتیم با چند مسئله از جمله عدماتصال بین حلقههای زنجیره ارزش پوشاک مواجه شدیم.
پیشتر این نقد وارد بود که حتی آثار برگزیده در ویترین جشنواره مد و لباس فجر به بازار نمیرسد. بر همین اساس سعی کردیم این زنجیره را ایجاد و تقویت کنیم.
اولین حلقه این زنجیره طراحان هستند، بر همین اساس باید اطلاعاتی منسجم از طراحان وجود میداشت که به همین جهت سامانه جامع طراحان ایجاد شد.
عضویت در این سامانه شرط حضور در جشنوارههای موجود نیز است. این سامانه باعث ایجاد هویت رسمی برای طراحان شد.
پایهریزی در خصوص نظام رتبهبندی طراحان نیز صورت گرفت که خود بستری برای توانمندسازی و دانشافزایی است.
مسئله دیگر عدمارتباط طراحان با این صنعت بود که در این زمینه چند تدبیر اتخاذ شد. از جمله این تدابیر طراحی مدارس نوین طراحی و بازبینی دستورالعمل جشنواره مد و لباس فجر بود که تفاوت آن با سالهای گذشته مشاهده میشد. تقویت جوایز این جشنواره نیز در جشنواره امسال در دستور کار بوده است.
تدبیر دیگری که اندیشیده شد ایجاد شناسه یکپارچه مد و لباس شیما بود که به شناسه کالا در سامانه جامع تجارت متصل شده است تا شامل حمایتهای وزارت صمت نیز باشد. شیما موجب فعالیت در زمینه تولید و حفظ مالکیت معنوی آثار نیز میشود. فعالیت در زمینه مد و لباس در سطح استانی نیز برای ما اهمیت دارد. نقطه ثقل رقابت ما در رقابت جهانی تنوع فرهنگی ماست و در این دوره بیش از ۵٠درصد آثار از استانها انتخاب شدند و این موجب افتخار ماست.
بازآفرینی نشان با افتخار ساخت ایران نیز از افتخارات ماست که با همکاری اتاقهای اصناف استانی اهدا خواهد شد. بیش از ٢٣کارگاه را در استانها برگزار کردیم و در بعضی از استانها مانند جنوب کرمان دو کارگاه را با بیش از ۶٠٠شرکتکننده داشتیم. همچنین رویداد مد مقاومت و مد پایدار را داشتیم و در آینده در شیراز نیز شاهد برگزاری جشنواره بینالمللی خواهیم بود.
این رویداد بینالمللی از خرداد ماه در شهر شیراز برگزار میشود که فراخوانی در این خصوص از اوایل اسفند ماه صورت خواهد گرفت و پذیرای حدود ٢٠کشور در زمینه مد خواهیم بود.