کد خبر: 1210091
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
تکاپوی احزاب و گروه‌ها برای انتخابات ۱۱ اسفند افزایش یافته و شورای نگهبان نیز از زیاد شدن تعداد داوطلبان نمایندگی خانه ملت خبر داده است.

اختصاصی جوان آنلاین، بر اساس حداقل ۴ نظرسنجی توسط ۴ موسسه جداگانه در فاصله ۲ تا ۳ ماه قبل از انتخابات ۱۱ اسفند امسال، میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تاکنون در کل کشور به طور میانگین به نرخ ۴۰ درصد رسیده است. این در حالی است که روند مشارکت در انتخابات‌ها معمولا در ایام نزدیک به انتخابات افزایشی می‌شود.
برای رونق فضای رقابت و مشارکت هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان هم صبح امروز یکشنبه در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره ادعای برخی جریانات سیاسی درباره رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان به دلیل نقد دولت یا دستگاهی دیگر تاکید کرد: نه انتقاد از دولت و نه انتقاد از دستگاه‌ها و نه انتقاد حتی از شورای نگهبان دلیل رد صلاحیت نیست و ما در میان تایید صلاحیت شدگان افرادی را داریم که مکرراً به شورای نگهبان انتقاداتی را وارد می‌کردند. الحمدلله تمام جریانات سیاسی در انتخابات حضور دارند و تعداد تایید صلاحیت شدگان بالاست و به این تعداد نیز اضافه خواهد شد. در بررسی صلاحیت‌ها هنوز مرحله اظهار نظر شورای نگهبان باقیست.

توزیع عادلانه امکانات
دولت هم برای افزایش مشارکت تدابیری را اندیشه است. تا جاییکه احمد و حیدی وزیر کشور ضمن تاکید بر لزوم آماده‌سازی همه ظرفیت‌های رسانه‌ای برای افزایش مشارکت در انتخابات تاکید کرد: باید امکانات جمعی دستگاه‌ها را در این زمینه گرد هم آورده و به طور مساوی بین همه داوطلبان انتخابات تقسیم کنیم. در واقع تقسیم عادلانه امکانات در قانون جدید انتخابات آمده و ظرفیت خوبی است. روابط عمومی‌ها نیز باید این امکانات را شناسایی کرده و مشخص کنند تا این امکانات به صورت مساوی در اختیار داوطلبین قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۰۰ کانال درصدا و سیما برای ارائه به داوطلبان قرار گرفته است تا حداکثر استقاده عادلانه برای حضور داوطلبان در انتخابات انجام شود.
در این بین حدود ۲۴ هزار نفر برای رسیدن به کرسی نمایندگی نام‌نویسی کرده بودند که این آمار در مقایسه با ثبت‌نام مجلس یازدهم، رشد ۱.۵ برابری داشت. نگاهی به آمار ثبت‌نام‌ها نشان می‌دهد که افراد دارای سنین ۳۰ تا ۴۰ سال حدود یک‌سومِ ثبت‌نام‌کنندگان را شامل می‌شوند.
بعد از بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی تا ۲۰ آبان‌ماه، بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های نظارت استانی کلید خورد. به‌گفته‌ی سخنگوی شورای نگهبان بیش از ۲۱ هزار پرونده از واجدین شرایط در هیئت‌های نظارت استانی وجود داشت و بیش از ۱۱۰۰۰ نفر که بالغ بر ۵۲ درصد متقاضیان‌اند، تأیید صلاحیت شدند.
هم‌چنین حدود ۲۵۰ نفر از ۲۷۵ نماینده مجلس یازدهم که ثبت‌نام کرده‌اند، از سوی هیئت نظارت استانی تأیید صلاحیت شدند.
بر این اساس، برای هر کرسی نمایندگی مجلس دوازدهم حدود ۳۸ نفر به رقابت خواهند پرداخت. البته با توجه به عبور از مهلت دریافت اعتراض به ردصلاحیت‌ها و بررسی آن و اعلام نظر سخنگوی شورای نگهبان احتمال دارد تعداد تأییدصلاحیت‌شدگان افزایشی شود.

تلاش احزاب و گروه‌ها
مرور خبر‌های منتشر شده در روز‌های اخیر نیز نشان از شدت گرفتن تحرک احزاب و تشکل‌ها و برنامه‌های آن‌ها برای حضور در رقابت در قالب ائتلاف‌های انتخاباتی دارد.
به گزارش تسنیم به نقل از یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، این حزب اصلاح‌طلب با شناسایی ۴۰ کاندیدای مورد حمایت خود منتظر اعلام نتایج نهایی بررسی صلاحیت‌ها توسط شورای نگهبان است و در جلسه شورای مرکزی خود جمع‌بندی اولیه را درباره نحوه فعالیتش در انتخابات آتی مجلس اعلام می‌کند. به گزارش ایرنا، محسن علیجانی‌زمانی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم از فهرست مشترک سه جریان اصلاح‌طلب، اعتدال و میانه‌رو‌ها در انتخابات مجلس در تهران خبر داده و گفته است: «با توجه به شرایط موجود در فضای انتخاباتی کشور، پیش‌بینی‌ها از ارائه لیست واحد توسط سه جریان اصلاح‌طلب، اعتدال و میانه‌رو‌ها (تیم منتسب به علی لاریجانی) در انتخابات مجلس دوازدهم حکایت دارد و در کنار احتمال سرلیستی نوبخت، گزینه‌های دیگری هم برای سرلیستی مطرح هستند.» شورای مرکزی ائتلاف نیرو‌های انقلاب (شانا) نیز راهبرد خود را برای حمایت از کاندیدا‌ها در استان‌ها داشتن نگاه ملی و ترجیح آن بر منافع محلی اعلام کرد. غلامعلی حدادعادل، رئیس این تشکل نیز با بیان اینکه شورای نگهبان در این دوره با مساعدت بیشتری صلاحیت تعداد زیادی از کاندیدا‌ها را تأیید کرد و همین نشان از آمادگی برای افزایش مشارکت و شور انتخاباتی دارد، گفت: مجلس آینده باید در عین توجه به مشکلات حوزه‌های انتخابیه به برنامه‌های درازمدت اداره کشور توجه داشته باشد. صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی هم در نشستی با حضور بسیج اساتید هفت دانشگاه، بر وحدت جریان‌های سیاسی همسو در کشور با حفظ اصول خود تأکید و نسبت به رسیدن جریان انقلابی به لیست واحد ابراز امیدواری کرد. وی اظهار کرد: مشارکت بالا فارغ از اینکه کدام نامزد یا کدام لیست رأی بیاورد، موجب استحکام هرچه بیشتر ارکان کشور می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار