جوان آنلاین: باید از خودمان بپرسیم سر این همه اثرگذاری خصوصاً پس از شهادت چیست؟! یک علت این تأثیرگذاری اخلاص بود، چون سلیمانی بازیگر نبود و بازی نمیکرد و به کمال اخلاص رسیدهبود و خدا این تأثیر را ضمانت کردهاست.
«غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از تازهترین آثار انتشارات «مکتب حاج قاسم» با تأکید براینکه شهید سلیمانی برای انقلاب اسلامی یک سرمایه بود که با شهادتش این سرمایه سودآورتر شد، گفت: رهبری سالها پیش در نماز جمعه تهران فرمودند، نگران برخی از ریزشها نباشید؛ انقلاب در کنار ریزشها رویش دارد. سلیمانی در کنار این ریزشها یک درخت بلند قامت بود. بیگمان سلیمانی یکی از مردان بزرگ تاریخ ایران است و راز ماندگاری ایران طی هزاران سال وجود مردان بزرگ، چون سلیمانی است.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به یادداشتی از خود اشاره کرد و گفت: سالها پیش یادداشتی از مرحوم احمد آرام در سال ۱۳۲۲ به عنوان بازرس دیدم که بعد از بازدید از مدارس قنات در دفتر مدرسه نوشته بود. آرام مینویسد که من در این منطقه دانشآموزانی دیدم که به اندازهای استعداد درخشان دارند که اگر به آنها رسیدگی شود، از شخصیتهای جهانی خواهندبود؛ سلیمانی از این شخصیتها بود. مردان بزرگ در حیات و ممات چنین تأثیرگذاری میکنند، سلیمانی در زندگی بزرگ بود و در شهادت بزرگتر شد.
وی با طرح این پرسش که باید از خودمان بپرسیم سر این همه اثرگذاری خصوصاً پس از شهادت چیست، گفت: یک علت این تأثیرگذاری اخلاص بود، چون سلیمانی بازیگر نبود و بازی نمیکرد و به کمال اخلاص رسیدهبود و خدا این تأثیر را ضمانت کردهاست. وجهه دیگر آن ثبات در عقیده بود. جهت دیگری در شخصیت سلیمانی مهم است؛ ما اگر مردم و اشخاص مهم را دستهبندی کنیم، از حیث توازن بین عمل و نظر فرق میکنند. برخی در میدان نظر قویاند و در میدان عمل قدرت و حضور ندارند. سلیمانی از معدود اشخاصی بود که از نزدیک دیدهبودم که توازن بالایی از نظر و عمل توأمان داشت. من در جلسات متعدد شورای امنیت ملی شاهد حضور و توضیحات شهید سلیمانی بودم. در دوران مجلس هفتم در جلسات شورای امنیت ملی حضور داشتم و در جنگ ۳۳ روزه لبنان طبعاً شهید سلیمانی حضور پیدا میکرد و گزارش میداد و تجزیه و تحلیل میکرد، ولی بنده به شگفت آمدهبودم. میدیدم که همان اندازه در جبهه میدان و جهاد شهامت دارد، در میدان فکر و عقیده هم قوت دارد و همه افراد در برابر منطق او هضم میشدند.
حداد عادل با تأکید براینکه سلیمانی یک مکتب است، گفت: سلیمانی یک مکتب تربیتی است، چون الگو شده و اندازه ۱۰۰ کتاب تأثیرگذار است. آن کسی که در میدان عمل واقعیت را نشان میدهد، چون هیچ برهانی بالاتر از واقعیت نیست. سلیمانی تجسم عینی و عملی همه این ارزشهایی بود که از اول انقلاب مکرر بر آنها پافشاری میکردیم. او از جهت مبانی انقلاب یک متفکر است، اما تنها متفکر نیست، چون قبل از حرف زدن تمام آنها را به اثبات رساندهاست که بخشی از رازماندگاری شهید سلیمانی است. رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تصریح کرد: ترامپ و امریکاییها فکر میکردند با شهادت او موانع از جلوی آنها برداشته میشود، در حالی که عطر وجود ایشان گسترده شد و این شهادتطلبی در غزه ادامه این راه است. اسرائیلیها فکر میکنند با بیرحمی و کشتار مسئله حل است، اما اگر ذرهای عقل داشتند، میفهمیدند که ۷۵ سال است مردم را قتلعام میکنند ولی نتیجه ندادهاست و درس تاریخ گذشته نشان میدهد شرایط را برای آنها سخت میکند.
سمفونی حاج قاسم
در بخش دیگری از این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: ویژگی شهید عالیمقام شهید سلیمانی به عنوان یکی از اسطورههای تاریخ ایران، همانطور که رهبر تأکید کردند «واجب است که سیره او، مکتب نامیده شود.» طبیعتاً همه بخشها باید برای این عنوان بزرگ، کار کنند.
اسماعیلی افزود: واقعه شهادت سردار سلیمانی چنان بزرگ و غمانگیز بود که همه آزادیخواهان دنیا درصدد تولید آثار برآمدند. تکتک لحظات زندگی شهید حامل پیامهای اخلاقی و معنوی است که ما به آنها نیاز داریم. برای ما مهم است که دغدغههای ایشان مطرح و به نسلهای بعدی شناساندهشود. وزیر فرهنگ گفت: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کنار خانواده این شهید عزیز و مکتب شهید سلیمانی در خدمتشان بودیم و آثاری که در مکتب تولید شده اکنون به رونمایی رسیده و جای تقدیر دارد. سمفونی ویژه حاج قاسم عزیز نیز سهشنبه شب در تالار وحدت رونمایی خواهد شد.
انتشار ۸۰۰ اثر در مورد شهید سلیمانی
در بخش دیگری از این آیین زینب سلیمانی مدیر بنیاد «شهید سلیمانی» نیز اظهار داشت: سالگردهای شهید سلیمانی هر ساله با شور و اشتیاق و حرارت خاصی از سوی ملت ایران برگزار میشود. مدیر بنیاد «شهید سلیمانی» همچنین خاطر نشان کرد: هفت عنوان اثر از مکتب حاج قاسم در مراسم امروز رونمایی میشود. امسال تلاش شد در حوزههای مختلفی تئاتر، سرود، کلیپ و کتاب به صورت ویژه پرداختهشود. با توجه به شرایط رخ داده فلسطین بنا داشتیم با توجه به شرایط اخیر به آن بپردازیم به همینخاطر شعار «شهید القدس» برای امسال انتخاب شد.
سلیمانی در پایان خاطر نشان کرد: تلاش ما در انتشارات این است که روایتهای مستند و محتواهای تأیید شده منتشر شود تا مخاطبان در سنین مختلف بتوانند استفاده کنند. در سالهای گذشته حدود ۸۰۰ اثر توسط ناشران روانه بازار نشر شدهاست، اما کتابهایی که امروز رونمایی میشوند به جزئیات کاملتری از زندگی شهید سلیمانی پرداختهاست.
رونمایی از نماهنگ «بوسه تو» با صدای محمد معتمدی، آهنگسازی مسعود سخاوت دوست و شعر دکتر محمدمهدی سیار به مناسبت گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی بخش دیگری از این برنامه بود.
در بخش پایانی این مراسم از آثار انتشارات مکتب حاج قاسم از جمله کتاب «باران گرفتهاست» اثری داستانی مستند از زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی از دوران کودکی، نوجوانی و جوانی؛ کتاب «همراه ما بود» مجموعه سخنرانیهای سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان درباره شهید حاج قاسم سلیمانی از زمان شهادت تا ۳۱ تیرماه سال جاری؛ کتاب «این خانه فروشی نیست» که روایتی تصویری از مقاومت مردم شهر آمرلی در برابر محاصره کامل داعش و نقش شهید سلیمانی در آزادسازی این شهر و شکست محاصره آن است، به همراه کتاب «طبقهبندی موضوعی سخنرانیهای منتشرشده شهید سلیمانی» و همچنین مجموعه دوجلدی «جهت»؛ که مشتمل بر متن کامل سخنرانیهای شهید سلیمانی در جمع فرماندهان سپاه و ائمه جمعه به همراه مؤخرهای بر آنها، کتاب «بچههای حبیب»؛ شهید حاج قاسم سلیمانی به روایت رزمندگان اطلاعات عملیات و تخریب لشکر ۴۱ ثارالله (ع) و کتاب صوتی «کوچک مرد» منظومهای از کتاب زندگینامه خودنوشت شهید حاج قاسم سلیمانی رونمایی به عمل آمد.