جوان آنلاین: طبق برآوردهای اولیه، بناست درآمدهای نفتی در پروژههای توسعهای نفت و گاز و امور زیربنایی به کار گرفته شود. به باور کارشناسان، این اقدام میتواند مزیتهای زیادی برای کشور داشته باشد که از آن جمله میتوان به رونق صنایع نفت و گاز کشور اشاره کرد.
آمارها حاکی است صنعت نفت و گاز کشور طی شش ماهه اول سال جاری بیشترین نرخ رشد اقتصادی را ثبت کرده و بیشترین سهم را در ارتقای رشد اقتصادی کشور داشته است. نکته مهم این است که این دستاوردها در شرایط تحریمی شدید به دست آمد.
دولت فعلی در شرایطی روی کار آمد که تحریمهای حوزه نفتی ایران به بیشترین میزان خود رسیده بود و تجارت نفت خام و گاز طبیعی در ایران با بنبست مواجه بود. با وجود چنین شرایطی، دولت تصمیم گرفت به جای مذاکره برای رفع تحریمها، به سمت خنثیسازی حداکثری آنها برود.
بر اثر سیاستگذاریهایی مانند بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارسجنوبی با اتکا بر توان داخلی، استفاده حداکثری از تولیدات بار اول در صنایع نفت و گاز کشور و همکاری در پالایشگاههای فراسرزمینی توانست رشد اقتصادی خوبی را در شش ماهه اول سال جاری رقم بزند.
به باور کارشناسان، اقدامات دولت در حوزه مدیریت مسائل نفت و گاز خوب بوده، اما نیازمند تقویت است، هرچند وضعیت فعلی نفت نسبت به سایر حوزهها مطلوب است و باید دیگر حوزهها از جمله صنعت و کشاورزی و نیرو نیز به وضعیت مطلوب نزدیک شوند.
کمک بخش نفت و گاز به رشد اقتصادی در حالی است که به باور برخی، رشد اقتصادی دیگر حوزهها از جمله صنعت و به ویژه گروه مسکن ضعیف بوده و نشان از مدیریت ضعیف این حوزهها دارد و باید نسبت به اصلاح آنها اقدام شود.