کد خبر: 1204794
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱
مدیرکل هنر‌های نمایشی عنوان کرد
موضوعات و چارچوب سند ملی تئاتر مشخص شده و منتظریم برای اعمال نظر نخبگان تئاتر به مرحله دوم برود. مرحله اول تدوین سند تئاتر، یعنی مشخص شدن چارچوب و موضوعات آن در بخش‌های مختلف انجام شده و ما منتظر مرحله بعدی آن هستیم، چراکه سه مرحله برای کار در نظر گرفته شده و طراحی کرده‌ایم.
نوید پارسا

جوان آنلاین: تئاتر در حال حاضر به سینمای این کشور کمک می‌کند، به تلویزیون این کشور کمک می‌کند و اگر ما می‌گوییم که این دو بخش ضعیف است، به دلیل ضعف در حمایت از هنرمندان تئاتری است.
کاظم نظری، مدیرکل هنر‌های نمایشی درباره اینکه تدوین سند ملی تئاتر کشور در چه مرحله‌ای است و چقدر تا پایان فرآیند تصویب آن باقی مانده است، گفت: موضوعات و چارچوب سند ملی تئاتر مشخص شده و منتظریم برای اعمال نظر نخبگان تئاتر به مرحله دوم برود. مرحله اول تدوین سند تئاتر، یعنی مشخص شدن چارچوب و موضوعات آن در بخش‌های مختلف انجام شده و ما منتظر مرحله بعدی آن هستیم، چراکه سه مرحله برای کار در نظر گرفته شده و طراحی کرده‌ایم.
نظری عنوان کرد: مرحله اول در اداره کل هنر‌های نمایشی انجام شده و در مرحله دوم این سند به نخبگانی که در حوزه تئاتر هستند تحویل داده می‌شود تا آن را مورد ارزیابی قرار دهند. بعد از پایان این مرحله، سند به شورای عالی هنر ارسال می‌شود و اگر این شورا سند ملی تئاتر را تصویب کند، آن را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی تحویل می‌دهیم.
نظری که با فارس سخن گفته است در پاسخ به این سؤال که تدوین این سند چه هدفی دارد و قرار است چه مشکلی را از تئاتر کشور حل کند، عنوان کرد: سند ملی تئاتر چشم‌انداز ۲۰ ساله‌ای است برای تئاتر کشور و دستگاه‌های مختلف را مجاب می‌کند که در حوزه تئاتر سرمایه‌گذاری کنند و نکته مهم‌تر اینکه اداره کل هنر‌های نمایشی بیش از ۴۰ هزار عضو در استان‌های مختلف کشور دارد و وظیفه اداره کل ساماندهی تمامی هنرمندانی است که کار تئاتر انجام می‌دهند، اداره کل هم به صورت سازمانی توانایی رسیدگی به همه این امورات را ندارد، مگر اینکه به یک سازمان بزرگ‌تر تبدیل شود.
وی افزود: اداره کل تئاتر به جهت شباهات چیزی شبیه سازمان تامین اجتماعی است که تعداد زیادی نیروی انسانی را تأمین می‌کند یا سازمان صداوسیما که در تمامی استان‌ها نیرو دارد و وظیفه تأمین آن‌ها را هم برعهده دارد، حتی سازمان سینمایی هم خیلی تعریف حمایتی از هنرمندانش در سراسر کشور و در استان‌های مختلف ندارد، چراکه سینما در تهران متمرکز شده و از پایتخت مدیریت می‌شود و نیازی به حمایت استانی در آن وجود ندارد.
نظری درباره اهمیت تئاتر به عنوان هنر مادر در میان هنر‌های نمایشی که امروز سینما و تلویزیون از هنرمندان آن استفاده می‌کنند، توضیح داد: اگر می‌خواهیم در این حوزه‌ها هم قوی باشیم باید در تئاتر سرمایه‌گذاری کنیم. به هر حال تئاتر در حال حاضر به سینمای این کشور کمک می‌کند، به تلویزیون این کشور کمک می‌کند و اگر ما می‌گوییم که این دو بخش ضعیف است، به دلیل ضعف در حمایت از هنرمندان تئاتری است. اگر فیلمنامه ضعیف است، به این دلیل است که ما در حوزه ادبیات نمایشی ضعیف هستیم. اگر می‌خواهیم در سینما و تلویزیون هم رشد کنیم، راه سرمایه‌گذاری در آن از تئاتر است. ما هر چقدر این بخش را تقویت کنیم، چه در کارگردانی، چه در بازیگری و چه در نویسندگی تئاتر، قطعاً این رشد به دیگر هنر‌ها هم صادر می‌شود و تأثیرش را در سینما و تلویزیون نیز خواهد گذاشت. این سند می‌خواهد بیان کند که حجم کار اداره کل هنر‌های نمایشی چقدر است و در این حجم کار و با تعداد ذی‌نفعان و برنامه‌ها و اقدامات موجود برای آن‌ها چه چیزی است تا بیان کند که این شرایط و با این برنامه‌ها، اقدامات تئاتر در ظرف یک اداره کل نمی‌گنجد. در این راه هم به معاونت هنر‌های نمایشی یا یک سازمان یا بنیاد ملی تئاتر ایران فکر می‌کنیم تا تئاتر تشکیلاتی باشد که بتواند جوابگوی نیاز‌های تئاتر باشد. واقعاً شما نمی‌دانید ما چقدر تحت فشار روانی برای اداره تئاتر هستیم. کل بودجه تئاتر کشور ۲۷ میلیارد تومان است، در‌حالی‌که تنها نمایش «هفت خوان اسفندیار»، ۳۰ میلیارد تومان هزینه داشته است. «کلنل» که در تالار وحدت اجرا شد، ۱۸ میلیارد هزینه داشت. با این سند مشکل بودجه تئاتر هم حل می‌شود، امیدواریم زودتر این سند مصوب شود و به شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد. آقای وزیر هم خیلی پیگیرند که این مسئله زودتر به سرانجام برسد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار