جوان آنلاین: رئیس پلیس راهور فراجا گفت که افرادی با تصادفات ساختگی سالانه ۲ هزار میلیارد تومان از بیمهها کلاهبرداری میکنند که در صورت اجرای طرح کروکی الکترونیک از این تخلفات جلوگیری میشود.
سردار سیدکمال هادیانفر در حاشیه رزمایش طرح زمستانه پلیس راهور فراجا که صبح دیروز در دانشگاه علوم انتظامی امین با حضور چند تن از مسئولان برگزار شد، درباره اهمیت اجرای طرح کروکیهای الکترونیکی در سراسر کشور گفت: این طرح ابتدا در بازه زمانی در استان قم و سپس در چند شهر به صورت آزمایشی اجرا شد و به زودی با حضور رئیسجمهور در کل کشور اجرا میشود. رئیس پلیس راهور فراجا درباره مزایای این طرح و جلوگیری از خسارت ۲ هزار میلیارد تومانی که به واسطه تصادفهای ساختگی به بیمهها وارد میشود، گفت: این طرح مزایا و اهمیت زیادی دارد، بهطوریکه براساس اعلام بیمه مرکزی، سالانه ۵ هزار میلیارد تومان خسارت تصادفات پرداخت میشود که حدود ۲ هزار میلیارد آن مربوط به تصادفات ساختگی و کروکیهای دارای ایراد است که افرادی با صحنهسازی از بیمه خسارت دریافت میکنند.
به گفته وی، در حال حاضر ۹۰ درصد افسران پلیس راهور به دستافزار برای ترسیم کروکی الکترونیک مجهز شدهاند و ۱۰ درصد دیگر هم به زودی مجهز خواهند شد.
سردار هادیانفر با اعلام اینکه یکی از نگرانیهای پلیس راهور در تصادفات جادهای نقاط حادثهخیز است، ادامه داد: حدود ۵ هزار نقطه حادثهخیز در شهرها و جادههای کشور داریم که از این تعداد، ۸۸۷ نقطه پرتصادف شناسایی شده و در اولویت برای ایمنسازی و رفع خطر قرار گرفتهاند. البته سازمان راهداری اعلام کرده ۱۶۰ نقطه حادثهخیز رفع خطر شده است. وزیر کشور هم اعلام کرده است باید تا پایان سال، ۴۰۰ نقطه دیگر با اولویت اعلام شده از سوی پلیس راهور رفع خطر شود. هرچند در لایحه بودجه پیشبینی شده تا ۴ هزار میلیارد تومان برای رفع خطر از نقاط حادثهخیز ترافیکی تخصیص داده شود، اما باید به این موضوع هم توجه کنیم که برخی از نقاط حادثهخیز نیاز زیادی به بودجه ندارند و با کمی تغییرات هندسی میتوان از این نقاط رفع خطر کرد.
رئیس پلیس راهور فراجا در پاسخ به این سؤال که آیا از محل جرائم رانندگی برای ایمنی جادهها استفاده میشود یا خیر نیز گفت: برابر ماده ۲۳ جرائم راهنمایی و رانندگی که در رابطه با هزینهکرد جرائم رانندگی برای ایمنسازی راههاست، دولت دستور داده از ۵ هزار میلیاردی که در سال به حساب خزانه واریز میشود، ۳۰ درصد سهم راهداری و سهم شهرداریها مستقیم برایشان واریز شود تا آنها بتوانند اقدامات لازم را برای رفع خطر نقاط حادثه خیز و ایمنسازی جادهها انجام دهند. پیشبینی میشود طبق قولهایی که به ما دادهاند تا پایان سال ۱۴۰۳ بخش زیادی از نقاط حادثه خیز رفع شود.
سردار هادیانفر با تأکید بر اینکه کاهش تصادفات رانندگی و کاهش جانباختگان ناشی از آن از اولویتهای پلیس راهنمایی و رانندگی است، افزود: طی یک دهه، یعنی از سال ۹۲ تاکنون شاهد افزایش ۵۳۲درصدی وسائل نقلیه در کشور بودیم و این آمار بالایی است، مخصوصاً که خروجی چندانی از وسایل نقلیه نداشتیم و طرح اسقاط نیز اجرا نشده است. از طرفی آمارهای ما نشان میدهد که امروز ۷۰ درصد ترددها شهری و جادهای با وسائل نقلیه تکسرنشین انجام میشود. این نشاندهنده نقص و ناتوانی سیستم حمل و نقل عمومی ما در ارائه خدمات به مردم است. بهطور میانگین سالانه حدود ۲۰ هزار جانباخته و ۳۰۰ هزار نفر در تصادفات مجروح یا مصدوم میشوند. در سال جاری نیز آمارهای ما نشان میدهد که بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر در تصادفات رانندگی کشته و ۲۶۰ هزار نفر نیز مجروح شده و آسیب دیدهاند که مطلوب جامعه ما نیست.
سردار هادیانفر استفاده از ۷۲ بالگرد و امکانات پهپادی در اجرای طرح زمستانه پلیس راهو فراجا خبر داد و گفت: بیش از هزار و ۴۰۰ گردنه و محور در کشور داریم که از این تعداد، ۱۱۰ گردنه برفگیر است و در همین گردنهها نیز شاهد آن هستیم که هنگام زمستان و بارش برف، مشکلات زیادی برای رانندگان و مسافران ایجاد میشود. بنابراین ما توجه ویژهای به این گردنهها داریم. همچنین تأکید کردیم در صورتی که تردد در جادههایی که مسافران را تهدید میکند یا احتمال در راهماندگی وجود دارد، حتماً آن جادهها از سوی مأموران تا رفع خطر مسدود شوند.