جوان آنلاین: امین دلیری، کارشناس ارشد اقتصادی در گفتگو با «جوان آنلاین» گفت: صندوقهای بازنشستگی در کشور به دلیل مشکلات در ساختار و همچنین مدیریت غلط با شرایطی رو به رو شده که در صورت تداوم بحرانیتر میشود.
وی افزود: کاری که دولت و مجلس در برنامه هفتم توسعه انجام داده در جهت حمایت از این صندوق هاست و در اجرای اصل آن تردیدی نیست. در همه جای دنیا نیز اصلاح ساختار صندوقهای بازنشستگی صورت میگیرد.
این کارشناس ارشد اقتصادی با اشاره به موافقتها و مخالفتها با این مصوبه گفت: موضوعی که امروز با آن مخالفند تا حدود زیادی به این بازمی گردد که اطلاعات کافی از این مصوبه در اختیار آنها نیست.
وی افزود: این مصوبه هم دارای مزایا و مضراتی است که مشکلات آن ضروری است تا اصلاح شود.
دلیری با اشاره به سن بازنشستگی در کشور در زمان پیش از انقلاب گفت: سابقه و سن بازنشستگی در آن زمان ۳۵ و ۶۵ سال بود و افراد میتوانستند تا زمانی که بخواهند آن را ادامه دهند. همچنین سن بازنشستگی در حال حاضر در بسیاری از کشورها بالا است و بنابراین از این منظر اشکالی به آن وارد نیست.
این کارشناس ارشد اقتصادی با اشاره به مزایای افزایش سن بازنشستگی به لحاظ افزایش ضریب حقوق و پاداش اظهار داشت: این مساله به نوعی میتواند به نفع بازنشستگان باشد.
وی با اشاره به بحران صندوقهای بازنشستگی در کشور افزود: اصلاح برخی ساختارها فرصتی برای تنفس صندوقهای بازنشستگی و ترمیم وضعیت آنهاست.
دلیری البته به مساله لزوم بازنگری در مدیریت صندوقهای بازنشستگی به عنوان یک ضرورت انکارناپذیر اشاره کرد و گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات فعلی صندوقها به نارکارآمدی بسیاری از مدیران آنها باز میگردد که نتوانستد بهره وری در صندوقها ایجاد کنند.
دلیری تصریح کرد: دولتها باید به گونهای عمل کنند که ملاک انتخاب مدیر، شایستگی او باشد، اما این نگاه که افراد بر اساس ملاحظاتی بر سر کار بیایند باعث وخیم شدن وضعیت صندوقها شده و میشود.
این کارشناس ارشد اقتصادی در پاسخ به اظهارات برخی نمایندگان مجلس از تصویب عجلهای این مصوبه گفت: این گونه نیست که این تصمیم بدون بررسی و پژوهش اتخاذ شده باشد و سالهاست که کارشناسان به ضرورت بازنگری در قوانین صندوقهای بازنشستگی تاکید داشته اند.
وی با اشاره به گزارشهای مراکز پژوهشی کشور از جمله مرکز پژوهشهای مجلس درباره لزوم تغییر در ساختار عملکرد صندوقهای بازنشستگی گفت: ممکن است در ادامه لازم باشد تا برخی فرمولهای مصوبه اصلاح و به اصطلاح چکش کاری شود، اما به طور کل عقب نشینی از آن، با توجه به وضعیت وخیم صندوقها غیرکارشناسی است.
دلیری ادامه داد: درآمد صندوقها از محل کسورات بازنشستگی کارکنان است. در واقع در طول ۳۰ سال، کسی که خدمت میکند به مرور کسورات آن به منابع مالی صندوق اضافه میشود، اما اگر این منابع به درستی بهره برداری نشود یعنی مدیریت آن غلط بوده است. بر این اساس مدیریت این صندوقها میتواند توسط خود مدیران بازنشسته با تجربه، پاکدست و دارای شایستگی باشد.