کد خبر: 1179187
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
رئیس شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین گفته که در مسئله دستیابی به صلح با روسیه، کی‌یف تحت هیچ فشاری از سوی غرب قرار ندارد ولی سخنان این مقام اوکراینی همزمان شد با موضع یک مقام بلندپایه ناتو که پیشنهاد ۱۴ ماه قبل هنری کیسینجر را که گفته بود اوکراین باید بخشی از سرزمین خود را به روسیه واگذار کند، تکرار کرده است.

 

به گزارش «جوان» به نقل از گاردین، استیان جنسن، رئیس دفتر هماهنگ‌کننده دبیرکل ناتو، روز سه‌شنبه در مراسمی در نروژ گفت که هرچند هرگونه توافق صلحی باید برای اوکراین قابل قبول باشد، اعضای ناتو در حال بحث و تبادل‌نظر درباره این هستند که چطور می‌توان جنگ ۱۸ ماهه اوکراین را به سرانجام رساند؛ موضعی که نشان می‌دهد فشار‌ها در ناتو بر اوکراین برای دستیابی به یک توافق ترک جنگ با روسیه در حال افزایش است. روز سه‌شنبه الکسی دانیلوف، رئیس شورای دفاع و امنیت ملی اوکراین گفت که کی‌یف مستقلاً به این مسئله نحوه رسیدن به صلح با روسیه رسیدگی می‌کند و تأکید کرد که تمامی گزارش‌ها مبنی بر اینکه کی‌یف تحت فشار غرب قرار دارد تا با مسکو توافق صلح امضا کند، تنها مربوط به فضای مجازی است و در واقعیت وجود ندارد. در همان روزی که این موضع دانیلوف منتشر شد، استیان جنسن فاش کرد که بحث در مورد وضعیت پس از جنگ اوکراین در میان محافل دیپلماتیک ادامه دارد. او بلافاصله ادامه داد: «من فکر می‌کنم یک راه‌حل می‌تواند این باشد که اوکراین قلمرو خود را واگذار و در ازای آن عضویت ناتو را دریافت کند.» خردادماه سال قبل هم، هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق امریکا در یک موضع‌گیری بحث‌برانگیز، پیشنهادی مشابه مطرح کرده بود که البته صراحت آن کمتر بود: «در وضعیت ایده‌آل، خط ممیز باید بازگشت به وضعیت موجود قبلی باشد. ادامه دادن جنگ فراتر از این نقطه به آزادی اوکراین مربوط نخواهد شد بلکه جنگ جدیدی علیه روسیه خواهد بود.»
رئیس دفتر هماهنگ‌کننده ناتو البته برای کمتر کردن حساسیت‌ها به پیشنهاد خود گفته چیزی که مطرح کرده، صرفاً یک ایده است و «این باید به اوکراین بستگی داشته باشد که تصمیم بگیرد چه زمانی و با چه شرایطی می‌خواهد مذاکره کند»، چیزی که موضع سنتی ناتو در قبال اوکراین به حساب می‌آید. این مقام ناتو گفته است: «من نمی‌گویم که دقیقاً باید این اتفاق رخ بدهد، اما این می‌تواند یک راه‌حل ممکن باشد.» البته ناتو سه‌شنبه شب در بیانیه‌ای تفسیری، کوشید موضع مقام ارشد خود را تعدیل کند و گفت که «ما تا زمانی که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد و متعهد به دستیابی به یک صلح عادلانه و پایدار هستیم. موضع ائتلاف روشن است و تغییری نکرده است.» با این حال، اینکه جنسن گفته اعضای ناتو در حال بحث و تبادل نظر درباره این هستند که چطور می‌توان به جنگ ۱۸ ماهه پایان داد، نشان می‌دهد چشم‌پوشی اوکراین از سرزمین‌های خود، بیش از یک ایده شخصی، موضوعی است که در بالاترین رده‌های ناتو مطرح است.
کی‌یف: مسخره است!
میخائیلو پودولیاک، مشاور ارشد رئیس‌جمهور اوکراین، در اولین واکنش به موضع رئیس دفتر هماهنگ کننده دبیرکل ناتو پرسیده «تجارت سرزمین برای [دریافت]چتر ناتو؟ مسخره است.» پودولیاک گفته که چشم‌پوشی اوکراین از سرزمین‌هایش «به معنای انتخاب عمدی شکست دموکراسی، تشویق یک جنایتکار جهانی، حفظ رژیم روسیه، از بین بردن قوانین بین‌المللی و انتقال جنگ به نسل‌های دیگر است.» به گفته مشاور زلنسکی، اگر روسیه در جنگ متحمل خسارات سنگینی نشود، همچنان یک مشکل طولانی‌مدت برای غرب خواهد بود. اگر پوتین شکست سختی را متحمل نشود، رژیم سیاسی در روسیه تغییر نکند و جنایتکاران جنگی مجازات نشوند، قطعاً جنگ با اشتهای بیشتر روسیه بازخواهد گشت.» وی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) تأکید کرد که اوکراین خاک خود را فدای عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد کرد. پودولیاک گفته که مقامات ناتو باید درباره ارسال سریع‌تر تسلیحات به اوکراین و نه درباره چشم‌پوشی از خاک اوکراین دربرابر مسکو صحبت کنند.» پیش از این، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم بار‌ها گفته بود که کی‌یف تمایل ندارد برای پایان دادن به جنگ بخشی از خاک کشورش را به روسیه واگذار کند. او گفته است: «ما خاک‌مان را با توسل به روش‌های نظامی، دیپلماتیک و تمامی دیگر راه‌های ممکن آزاد خواهیم کرد تا زمانی که بتوانیم به مرز‌های قانونی اوکراین برسیم.» دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه در موضعی طعنه‌آمیز به دیدگاه ناتو گفته اگر اوکراین بخواهد به خاطر پیوستن به ناتو، قید قلمرو‌های مورد مناقشه با روسیه را بزند، آنگاه باید کی‌یف را هم تسلیم کند. مدودف گفته است گفت: چرا؟ ایده زیرکانه‌ای است. تنها سؤالی که می‌ماند این است که تمام قلمرویی که مدعی هستند متعلق به «آنها» است، به شدت مورد مناقشه است. وی تأکید کرد: مقامات کی‌یف برای ورود به این ائتلاف (ناتو)، باید کی‌یف یعنی پایتخت روس باستان را هم تسلیم کنند. رئیس‌جمهور سابق روسیه اضافه کرد: در نتیجه، آن‌ها (مقامات اوکراینی) باید پایتخت را به «لویو» منتقل کنند؛ البته اگر لهستانی‌ها موافق باشند.
حفر ۱۲۰ هزار قبر برای ضد حمله
تیپ ۸۲ هوابرد اوکراین که از ۲ هزار نیرو و خودرو‌های جنگی «ماردر» و «استرایکر» و همچنین تانک‌های «چلنجر ۲» تشکیل می‌شود، طی چند روز گذشته پیرامون «روبوتین» در منطقه زاپروژیا مستقر شده است. مجله فوربس نوشته که این به بدان معنی است که اوکراین در نهایت مجبور شده آخرین تیپ بزرگ ستاد کل ارتشش را که به صورت ذخیره نگه داشته بود، وارد میدان جنگ کند. این کار پس از آن صورت می‌گیرد که ضد حمله اوکراین راه به جایی نبرده است. کی‌یف دیروز هم مدعی شد که نیرو‌های ارتش اوکراین روستای «یورژین» در منطقه دونتسک را از روسیه پس گرفته‌اند. همزمان، وزیر امور خارجه امریکا روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران از اعضای کنگره خواست با درخواست بودجه ۲۴ میلیارد دلاری برای ادامه کمک‌ها به اوکراین موافقت کند. مشاور وزیر دفاع سابق امریکا گفت که از زمان ضد حمله شکست خورده اوکراین بیش از ۱۲۰ هزار قبر برای تلفات این حمله حفر شده است. «دیوید برنان» خبرنگار نیوزویک در تحلیلی برای این نشریه نوشت ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با یک انتخاب دشوار مواجه است؛ با تنی خسته و فرسوده ادامه دهد و نسبت به یک «شکست پرهزینه» خطر کند یا جلوی ضرر اوکراین را بگیرد و «شکست مضر سیاسی» را بپذیرد. منابع مطلع به نیوزویک گفتند، نبود پیشرفت باعث تشدید بحث‌های راهبردی در سطوح بالای دولت اوکراین شده است و برخی‌ها را در دفتر ریاست‌جمهوری در مقابل فرماندهی ارتش اوکراین قرار داده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار