سهیلا سامی، جراح نابغه ایرانی
«سهیلا سامی» متولد سال ۶۸ است یعنی فقط ۳۴ سال دارد. اما با این سن کم بیش از ۵۰۰ عمل جراحی مغز و اعصاب داشته است! او که دوره رزیدنتی خود را در مرکز مغز و اعصاب هانوفر آلمان شروع کرد، پیچ و خم جراحی را در کنار پروفسور سمیعی آموخت. شاید مهمترین ویژگی این نابغه جوان که جلبتوجه میکند محجبه بودن او در هرشرایطی و در تمام رویدادهای علمی خارج از کشور است.
سهیلا سامی در خصوص حجاب خود در مصاحبهای گفته است: من با انتخاب و آگاهی حجاب را برگزیدم و این دیگر داخل و خارج از کشور ندارد. او در پاسخ به این سؤال که حجاب برایش محدودیت ایجاد کرده است یا نه، پاسخ میدهد: حجاب در زمینه جراحی برای من محدودیتی ایجاد نکرده و حتی در اتاق عمل که یک محیط کاملاً استریل است و مدام باید دستهای خود را شست و در کنار همکاران آقا و خانم کار کرد، تاکنون هیچ مشکلی برای من ایجاد نشده است.
بیبیفاطمه حقیر السادات، مخترع و کارآفرین نمونه
«بیبیفاطمه حقیر السادات» متولد ۱۳۵۴ استان یزد دارای ۱۲ اختراع و بیش از ۷۰ پروژه داخلی و بینالمللی است. در تمام کنفرانسها و نشستهای علمی چه در داخل کشور و چه خارج از کشور چادر به سر دارد این درحالی است که وی از اولین بانوان رشته دکتری نانو بیوتکنولوژی در سطح کشور میباشد.
وی دارای مدرک دکترای تخصصی نانومدیسین (نانو پزشکی) از از دانشگاه VUMC آمستردام هلند (۲۰۱۸) است. او مادر چهار فرزند است و در باره حجاب میگوید: «هرگز محدودیتی احساس نکردم و تبعیضی در این زمینه مرا آزار نداد چراکه وقتی پای علم در میان باشد فرقی میان زن و مرد وجود ندارد. به حجاب و چادرم نیز افتخار میکنم چراکه وجود حجاب نه تنها باعث خجالت و یا تمسخر من نشده بلکه همواره برای من احترام و آرامش به ارمغان آورده است. یادم هست یک بار که برای کنفرانسی به خارج از کشور سفرکرده بودم داشتم برای سخنرانی آماده میشدم که کسی از من پرسید شما عرب هستید؟ با تعجب گفتم نه من یک ایرانی هستم. برایم جای تعجب و سؤال بود که چرا زن محجبه با نام عرب شناخته میشود و ما ایرانیها نباید به عنوان محجبه شناخته شویم، آیا دین ما اسلام نیست که حجاب مایه افتخار ما نباشد؟»
طناز بحری، مهاجرت معکوس
«طناز بحری» بانوی پزشک ایرانی که بزرگ شده کشور هلند است در صفحه اینستاگرام خود پیرامون حجاب نوشت: «از زمانی که به ارزش حجاب و رعایت آن پیبردم، تا زمانی که حجاب گذاشتم حدود ۱۰ سال طول کشید. چند نفر از دوستان مسلمانم میگفتند که سخت میگیری، حجاب را بگذار، خدا کمک خواهد کرد، اما من میترسیدم… میترسیدم از آنکه قداست و ارزش حجاب را با کاستیهای خودم زیر سؤال ببرم. من بارها شاهد نگاه تحقیر آمیز و آکنده از تمسخر همکارانم در مقابل رفتارها و کاستیهای افراد محجبه بودم و نمیخواستم این برای من تکرار شود. چراکه چه بخواهیم و چه نخواهیم وقتی محجبه هستیم مسئولیت ما در قبال عملکردمان در جامعه چند برابر میشود، آن هم در یک جامعه غیر مسلمان. برای همین در آن سالها روی اخلاق خودم کار کردم و سعی کردم در شغلم موفق باشم آنقدر که همکارانم از کار کردن با من چه از لحاظ علمی و چه اخلاقی راضی باشند و بعد حجاب گذاشتم.»
مریم کوچکی نژاد، استاد برتر مدیریت در جهان
«مریم کوچکینژاد» پژوهشگر و استادیار در دانشگاه نورثوسترن در اوانستون، ایلینوی ایرانی اهل صومعهسرا، گیلان است. او دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه صنعتی شریف، دکتری رفتار سازمانی از دانشگاه یوتا و پسادکتری از مرکز ادموند جی. صفرا در دانشگاه هاروارد است. اودانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف بهعنوان یکی از ۴۰ استاد برتر جوان زیر ۴۰ سال رشته مدیریت در دنیا معرفی شد و یافتههای علمی او در رسانههای مهم از جمله نیویورک تایمز، وال استریت ژورنال و هافینگتون پست منتشر شده است.