کد خبر: 1165010
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۰
یک نماینده مجلس در گفتگو با «جوان»:

سیدجواد حسینی‌کیا
با توجه به لزوم ورود فناوری به صنایع در کشورمان، سیاست اعتبار مالیاتی به اجرا گذاشته شده است، به طوری که هزینه صنایع در زمینه تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی برای سال بعد آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. در یک دهه گذشته «اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه هزینه محور» به‌اصلی‌ترین ابزار حمایتی مالیاتی از تحقیق و توسعه بنگاه‌های اقتصادی در بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته تبدیل شده است. به این معنا که مشوق‌های مالیاتی هزینه محور بر اساس میزان هزینه‌های مربوط به فعالیت‌های تحقیق و توسعه شرکت‌ها محاسبه می‌شود.
به کارگیری اعتبار مالیاتی به عنوان ابزار سیاست فناوری و نوآوری می‌تواند منجر به تحریک نوآوری در سطح بنگاه‌های بزرگ و به بلوغ رسیده فعلی از جهت اتصال این بنگاه‌ها به بدنه واقعی اقتصاد دانش بنیان شود.
با اعمال این سیاست بنگاه‌ها در استراتژی و اهداف راهبردی خود تغییر ایجاد می‌کنند و برنامه‌های تحقیق و توسعه درون خود را با اولویت بالاتری پیش می‌برند.
موضوع مهم تفاوت اعتبار مالیاتی با معافیت مالیاتی است. در معافیت مالیاتی، امکان هزینه‌کرد آن برای تحقیق و توسعه و هدایت این حمایت‌ها به سمت ایجاد ارزش افزوده به صورت صددرصدی وجود ندارد، اما در اعتبار مالیاتی، مبالغ به صورت هدفمند برای مصارف تحقیق و توسعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
سیدجواد حسینی‌کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» با اشاره به این موضوع که گسترش تحقیق و توسعه در صنایع و توسعه زنجیره ارزش محصولات مزیت‌های همه جانبه‌ای برای کشور دارد، تصریح کرد: از این طریق اشتغال ایجاد می‌شود و تولید محصولات نهایی و با ارزش افزوده بالا در دستور کار قرار می‌گیرد که نهایتاً به افزایش درآمد‌های ملی می‌انجامد. وی در ادامه گفت: همان‌طور که آمار‌ها و شواهد نشان می‌دهد، در کشور‌های توسعه یافته صنایع خودشان هزینه‌های تحقیق و توسعه را برعهده می‌گیرند. مثلاً در سال ۲۰۲۰، بیش از ۷۰ درصد از کل هزینه‌های تحقیق و توسعه در کشور‌های عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی توسط بنگاه‌های اقتصادی انجام شد.
حسینی‌کیا ادامه داد: ما هم باید با اعمال سیاست‌هایی مانند اعتبار مالیاتی به سمتی برویم که صنایع را تشویق کنیم خودشان هزینه‌های تحقیق و توسعه را برعهده بگیرند. وی خاطرنشان کرد: دولت باید به عنوان مشوق عمل کند و با استفاده از ابزار‌های مختلف از جمله مالیات صنایع را به سمت تولید محصولات نهایی سوق دهد. سیاستگذاری‌هایی مانند اعتبار مالیاتی می‌تواند تأثیر بالایی در این امر داشته باشد.
حسینی‌کیا گفت: ما در مجلس مصوب کردیم که هزینه‌های تحقیق و توسعه صنایع به عنوان اعتبار مالیاتی برای سال بعد آن‌ها در نظر گرفته شود. به عبارت دیگر، هزینه‌هایی که شرکت‌ها و صنایع در این زمینه انجام می‌دهند، عین مالیات محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: این قانون گام بلندی در زمینه گسترش تحقیق و توسعه در دانش بنیان‌هاست. واحد‌های دیگر نیز اگر هزینه‌ای در زمینه تحقیق و توسعه داشته باشند، این مبلغ به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته می‌شود. حسینی‌کیا گفت: قانون اعتبار مالیاتی نسبت به معافیت مالیاتی هوشمندی بیشتری دارد و بیشتر به هدف اصابت می‌کند، زیرا پیش‌بینی‌ها طوری صورت گرفته است که مبالغ فقط در حوزه تحقیق و توسعه هزینه شوند. این موضوع باعث می‌شود هدف قانونگذار بیشتر برآورده شود و صنایع به سمت توسعه زنجیره ارزش محصولاتشان سوق داده شوند. این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اهمیت دانش بنیان‌ها در توسعه صنعتی کشور تصریح کرد: از طریق سیاست‌هایی مانند اعتبار مالیاتی می‌توانیم برای شرکت‌های دانش بنیان نوعی بازارسازی داشته باشیم. ترویج تحقیق و توسعه در صنایع مزیت‌های زیادی برای کشور دارد که یکی از آن‌ها حمایت ضمنی از دانش بنیان‌هاست.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار