شهروز سخنوری، معروف به الکس که با دایر کردن شبکه قاچاق دختران به افساد فیالارض متهم شده بود روز گذشته اعدام شد.
تحقیقات برای بازداشت شهروز سخنوری، معروف به الکس از ۱۸ آبانماه ۹۸ به جریان افتاد. بررسی برای بازداشت الکس با دستگیری زنی به نام «سارا جرفدریسزاده» ادامه پیدا کرد. سارا یکی از شاخههای شبکه قاچاق دختران بود که زیر نظر شهروز سخنوری در کشور امارات فعالیت میکرد. سارا در جریان تحقیقات گفت که وظیفه او شناسایی زنان و دختران روسپی در شهرهای مختلف و سازماندهی آنها برای قاچاق به کشورهای مختلف است. همزمان با دستگیری سارا، چند عضو دیگر این شبکه هم بازداشت شدند. یکی از دختران بازداشت شده که به مالزی قاچاق شده بود مایا نام داشت. مایا گفت: «یک روز بعد از اینکه من و دوستم به مالزی رسیدیم با لباسهای نامناسب از ما عکاسی شد و عکسها در آلبومی قرار گرفت که افراد مختلف دختران را از بین آن انتخاب میکردند. الکس پاسپورت من و دوستم را گرفت و بابت هر مرحله فحشا از ما مبلغی معادل ۱۷ میلیون تومان درآمد داشت. بعد به درخواست الکس به دوبی رفتم و آنجا برای الکس پول درمیآوردم. البته ما دختران در دوبی زیر نظر یکی از مدیران الکس که صوفی نام داشت، کار میکردیم. او زنان و دختران را تحویل میگرفت و پولی را که بابت آنها درمیآورد به حساب الکس میریخت.»
نفوذ به مدارس مالزی
بررسیهای پلیس زیر نظر بازپرس دادسرای جرائم امنیت اخلاقی نشان داد یکی از اعضای باند از اعضای مدرسهای در کشور مالزی است که وظیفه صدور معرفینامههای تحصیلی جعلی برای دختران را برعهده دارد. با کامل شدن تحقیقات، نام چهار عضو اصلی باند از جمله الکس در اختیار پلیس اینترپل قرار گرفت. همچنین بررسیها نشان داد الکس با ثبت یک شرکت صوری برای زنان و دختران روسپی ویزای دانشجویی تهیه و مقدمات اقامت و کارهای آنها را انجام میدهد.
نفوذ به سفارت مالزی در تهران
همچنین مشخص شد الکس موفق شده یکی از کارمندان ایرانی بخش پذیرش سفارتخانه مالزی در تهران را جذب کند و با کمک او مقدمات اقامت و ویزای دختران را فراهم میکند. علاوه بر این الکس توانسته بود با کمک بعضی از کارمندان فرودگاه مالزی با درج مهر قلابی روی گذرنامه دختران آنها را به کشورهای دیگر قاچاق کند.
بازسازی شبکه از اوکراین
تحقیقات بعدی پلیس نشان داد الکس بعد از فرار از ایران از مالزی به اوکراین گریخته و با کمک سایر اعضای باندش شبکه خود را بازسازی کرده و در حال قاچاق دختران به خارج از کشور است. بعد از به دست آمدن این اطلاعات، مأموران پلیس موفق شدند ۱۲ عضو شبکه تازه را بازداشت کنند. متهمان اعتراف کردند با معرفی هر دختر به شبکه، مبالغ کلانی به جیب میزدند.
بازداشت
با کامل شدن بررسیها، الکس سال ۹۹ در امارات بازداشت و به ایران استرداد شد. او در بازجوییها گفت: ۹ سال قبل در امارات بازداشت و بعد دیپورت شدم. همان سال وقتی به ایران آمدم با کمک دختری به نام سابیا یک سایت جذب روسپی را راهاندازی و دخترانی را که قصد تنفروشی داشتند جذب کردم. بعد با کمک سابیا با شبکههای قاچاق دختران در دوبی، مالزی، اوکراین و جمهوری آذربایجان آشنا شدم و فعالیتم را گسترش دادم. الکس در یک مورد از همکاری با دیگر شبکههای بینالمللی شرایط را بهگونهای فراهم آورده بود که پس از مدتی شبکه مورد اشاره بیش از ۲ هزار ۶۰۰ مشتری ثابت جذب کرده بود و به ازای هر یک از قربانیان مبلغ ۵۰۰ دلار به حساب الکس واریز میکرد.
اعدام
با کامل شدن تحقیقات، بازپرس متهم را با توجه به اعترافهای صورت گرفته، استخراج فیلمهای موجود در گوشیهای تلفن همراه شهروز سخنوری و اعترافهای وی مبنی بر دایر کردن شبکه وسیع فساد و فحشا در سطح بینالمللی، را به اتهام اخلال شدید در نظم عمومی کشور مجرم شناخت و پرونده به اتهام افساد فیالارض در دادگاه انقلاب تهران بررسی و متهم به اعدام محکوم شد. با اعتراض متهم به رأی دادگاه، پرونده در دیوان عالی کشور بررسی و رأی صادر شده تأیید و حکم اعدام سحرگاه روز گذشته اجرا شد.