سرویس بین الملل جوان آنلاین: ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان با انتشار بیانیهای رسما اعلام کرد که این گروه یک هواپیمای جاسوسی آمریکایی را بر فراز آسمان افغانستان سرنگون کرده است.
در بیانیه طالبان همچنین آمده است که "افسران ردهبالای اطلاعاتی سازمان سیا" در هواپیمای سرنگون شده بودهاند.
این در حالیست که از زمان انتشار خبر سقوط این هواپیما، هویت آن نامشخص و اتفاق رخ داده برای آن در هالهای از ابهام قرار داشت.
پیش از این، اداره هوانوردی افغانستان اعلام کرده بود که گزارشها مبنی بر وقوع سانحه هوایی در استان غزنی (از مناطق تحت کنترل طالبان) در حال بررسی است، اما این اداره گزارشها درباره سقوط هواپیمای مسافربری در غزنی را تایید نمیکند.
شرکت هواپیمایی غیردولتی «کام ایر» افغانستان نیز در واکنش به اخبار اولیه اعلام کرده بود که هواپیمای مذکور متعلق به این شرکت نیست.
در همین حال، «وحید الله کلیمزی» استاندار غزنی پس از انتشار اخبار اولیه درباره سقوط یک هواپیما در غزنی گفت: این هوایپما متعلق به شرکتهای خارجی بوده، ولی ملیت آن هنوز مشخص نیست.
در حالیکه برخی گزارشها از مسافربری بودن هواپیمای سقوطکرده حکایت داشت، «رحمانی» نماینده مردم غزنی نیز اعلام کرد که هواپیمای سقوط کرده در غزنی یک هواپیمای کوچک پانزده نفری بوده است. رحمانی همچنین افزود: آمبولانسها برای انتقال کشتهشدگان عازم محل سقوط شدهاند و این محل در کنترل طالبان قرار دارد.
سخنگوی استاندار غزنی هم در همین خصوص گفت: هواپیمای سقوط کرده در غزنی مربوط به یک شرکت خارجی است و تمام کشتهشدگان اتباع خارجی هستند. وی افزود: تنها اجساد دو خلبان سالم بوده و بقیه اجساد کاملا سوخته است.
در همین حال در ویدئوی منتشر شده از هواپیمای سقوط کرده در غزنی افغانستان، نشان «نیروی هوایی ارتش آمریکا» بر روی بدنه این هواپیما دیده میشود.

انبیسی نیوز پیش از تایید هویت این هواپیما از سوی طالبان به نقل از مقامات افغانستان نوشت: در حال حاضر، تنها چیزی که میتوانیم بگوییم این است که عدد ۳۸۵ بر روی لاشه هواپیما درج شده و نمیدانیم این (هواپیما) متعلق به کدام کشور و یا شرکت است.
پایگاه دفنس بلاگ نیز به نقل از کارشناسان گزارش داده بود که لاشه هواپیمای ساقط شده در افغانستان شبیه «بمباردیه گلوبال ۶۰۰۰/ای ۱۱ آ» متعلق به نیروی هوایی آمریکاست.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در تایید این خبر نوشت: تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی از محل سقوط هواپیما نشان میدهد ممکن است هواپیما یک بمباردیه E-۱۱ A بوده باشد که ارتش آمریکا از آن برای نظارت الکترونیکی بر فراز آسمان افغانستان استفاده میکند.
سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) با اعلام آغاز تحقیقات در مورد حادثه سقوط هواپیما در افغانستان گفت هنوز هویت هواپیمای سقوط کرده مشخص نیست. بث ریاردن از ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص خودداری کرد.