سرویس جامعه جوان آنلاین - حامد طبیعت پور: این روزها اکثر مردم کشورمان به دلیل مشکلات اقتصادی که گریبانگیر کشور شده در گذران زندگی خود تحت فشار هستند و کمتر کسی را میتوان یافت که درگیر موضوعات معیشتی در زندگی روزمرهی خود نباشد. آنها با وجود انجام کارهای تمام وقت باز هم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند و حقوق دریافتی کارگر یا کارمند کفاف خرج زندگی را به سختی میدهد و مجبورند با سیلی صورت خود را سرخ نگه دارند.
اما در نقطه مقابل مردم، عدهای نوکسیه با نمایش عقدهها و کبودهای خود درفضای مجازی درتلاشند با ترویج زندگی لاکچری حقارت خود را به رخ همگان بکشند. از صفحات برخی سلبریتیها و اصطلاحاً شاخهای مجازی و نمایش نوع پوشش و تفریحات و برندهای لوکسشان که بگذریم در آخرین مورد، اجاره خودروهای گرانقیمت خارجی بصورت روزانه نیز اخیراً به شبکههای اجتماعی راه پیدا کرده است.
برخی از صاحبان پیجهای اینستاگرامی با راه اندازی صفحاتی مربوط به اجاره خوردوهای میلیاردی برای چند ساعت «دور دور» در خیابانها با دریافت قیمتهای گزاف، دنبال ترویج نمایش ثروت از سوی افراد تازه به دوران رسیده هستند. به عنوان نمونه یک پیج اینستاگرامی با تبلیغ «اجاره انواع خودرو لوکس بدون راننده» برای اجاره یک شب سواری با برند بنز، بی ام و یا پورشه مبلغی بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ میلیون تومان دریافت میکند. در واقع مبلغی که شاید حقوق یک ماه کارگر در این کشور باشد برای اجاره روزانه یک خودرو بمنظور دوردور کردن در سطح شهر هزینه میشود.

پدیده دور دور خودروها ابتدا بصورت محدود در یکی از خیابانهای تهران آغاز شد، ولی به مرور به خیابانهای دیگر شمال تهران نیز کشیده شد و امروز بسیاری از خیابانهای شهر جولانگاه دور دوربازان شده است. حالا دیگر این موضوع مختص تهران نیست و شهرهای بزرگ کشور نیز اسیر پدیدهای بنام «دور دور» شده اند و کار به جایی رسیده که عدهای تنها برای چند ساعت نشستن در پشت فرمان ماشینهای آنچنانی و گشت و گذار در خیابانهای شهر حاضرند مبالع هنگفتی را بپردازند.

لیست قیمتهای اجاره روزانه خودرو در یکی از پیجهای اینستاگرام
لزوم برخوردی قاطع و ریشهای با «دور دور» خودروها
در روزگاری که شاهد کاهش فرصتهای شغلی و معضلات عدیده اقتصادی هستیم، حرکت خودروهای چند میلیارد تومانی در سطح شهر مظهر «جنون نمایش» و «فخرفروشی» است که قطعاً به افزایش شکاف طبقانی و آزار روحی و روانی کسانی که در نان شب خود ماندهاند منجر میشود. درواقع رواج نمایش ماشینهای لوکس را نباید سطحی نگریست. هرچه فاصله و شکاف طبقاتی افزایش یابد به همان میزان برخی آسیبهای اجتماعی سیر صعودی به خود میگیرد و در نهایت به نارضایتی اجتماعی دامن میزند. مگر میشود در شرایطی که برخی برای تامین معیشت خود تا پاسی از شب مشغول کار و فعالیت هستند تا لقمه نانی بر سر سفره خانواده خود آورند، ویراژ خودروهای لاکچری با قیمتهای سرسام آور، آرامش روحی و روانیشان را بههم نزند؟
البته رواج این موضوع در نهایت پای پلیس را به ماجرا باز کرده و نیروی انتظامی بارها اعلام نموده که به طور جدی با «دور دور» خودروها مقابله خواهد کرد. ما نیز به حکم قانون انتظار داریم تا پلیس به موضوع «دور دور»ها پایان دهد و مقابله با صفحاتی را که در فضای مجازی به ترویج نمایش خودورهای میلیاردی دامن میزنند نیز در دستور کار جدی پلیس فتا قرار گیرد، اما پرسش اینجاست که چرا این رفتار نابهنجار در جامعه ما هر روز در حال گسترش است؟
باید قبول کنیم که حل کردن این موضوع با اهرم دستگاههای قهری، تنها مسکنی کوتاه مدت است. آن چیزی که مهمتر از برخورد نیروی پلیس است فرهنگ سازی و توجه جوانان به سبگ زندگی اسلامی-ایرانی و بازگشت به آموزههای دینی است تا دیگر شاهد «مانور اشرافیت» نباشیم. ازاین رو نباید از نقش دستگاههای مسئول فرهنگی و رسانههای جمعی در مقابله با جولان خودورهای لاکچری آنهم پیش دیدگان مردم غافل شد.
البته خوشبختانه فضای حاکم در کشور مؤید این موضوع است که مردم این روزها کاملا به بحث اشرافی گری حساس شدهاند و افرادی که دم از لاکچری بودن میزنند و نمایش زندگی اشرافی خود را به نمایش میگذارند با واکنشهای تند مردم و کاربران فضای مجازی مواجه میشوند، ولی به هرحال لازم است تمامی دستگاهها با همتی مضاعف پای کار آیند تا درنهایت، پدیده شوم ترویج زندگی لاکچری توسط برخی نوکیسهها و به تعبیر رهبر انقلاب «جولان جوانان مست غرور ثروت» در ام القرای جهان اسلام پایان یابد.