وی بیان کرد: متوسط عملکرد نخیلات استان 6 تن در هر هکتار است و با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش بارندگیها در سال گذشته و همچنین اصلاح نژاد نخیلات و ارائه آموزشهای لازم به بهرهبرداران، عملکرد نخیلات استان چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، ارتقا یافته است و پیشبینی میشود امسال با افزایش 5 هزار تنی تولیدات خرما نسبت به سال قبل مواجه شویم.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشانکرد: 70 درصد تولیدات نخیلات استان را رقم استعمران و مابقی را سایر ارقام مانند بریهی، دیری، کبکاب و ... تشکیل میدهد. در کشور سالانه بیش از 125 هزار تن خرما صادر میشود که بیش از 50 درصد این رقم از تولیدات خرمای خوزستان است. در مجموع 20 درصد از تولیدات نخیلات استان به مصارف داخلی میرسد و مابقی به سایر استانها و کشورها صادر میشود.
کوتی با بیان اینکه قیمت خرید توافقی خرما میان نخلداران و اتحادیه صادرکنندگان خرما یک هزار و 600 تومان به ازای هر کیلوگرم است، عنوان کرد: هزینه حمل و نقل از اراضی تا کارگاههای بستهبندی و همچنین هزینههای صندوقهای خرما، بر عهده مباشران خرید است. در سال گذشته قیمت خرید توافقی یک هزار و 170 تومان بود.
وی بیان کرد: میانگین کشوری عملکرد نخیلات 5 تن در هر هکتار است و علیرغم اینکه متوسط عملکرد نخیلات استان بیش از میانگین کشوری است، باز هم مورد انتظار نیست؛ زیرا قاعدتا باید بیش از 7.5 تن در هر هکتار باشد که فرسوده بودن نخیلات را میتوان از علل این امر برشمرد.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: 20 درصد از نخیلات استان سن اقتصادی خود را از دست دادهاند؛ یعنی گذشت 50 تا 60 سال از عمر آنها به تبع باعث کاهش عملکرد این نخیلات شده است.