کد خبر: 737699
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
در شرکت ملی حفاری ایران :
جدیدترین دستگاه لوله مغزی سیار ساخت داخل در موقعیت یک حلقه چاه تعمیری در مناطق نفتخیز جنوب، برای ارزیابی عملکرد و آخرین آزمایش های میدانی در مدار عملیات قرار گرفت.

رئیس اداره لوله مغزی سیار مدیریت خدمات فنی این شرکت گفت: این دستگاه به سفارش معاونت پژوهش وزارت نفت، توسط  جهاد  دانشگاهی با نظارت و همکاری ملی حفاری ساخته شده است.

مهندس کورش قنواتی افزود: این تجهیز با توان کششی 80 هزار پوند برای دسترسی به چاه های نفت و گاز با حداکثر عمق 6 هزار متر کاربرد دارد.

وی اظهار کرد: طراحی، ساخت و تدوین دانش فنی دستگاه با بهره گیری از دانش علمی و فنی متخصصان دانشگاهی و صنعت حفاری کشور محقق شده است.

قنواتی ادامه داد: این تجهیز با بهره گیری از آخرین فناوری های نوین در بخش های هیدرولیک، الکترونیک، ابزار دقیق و نیوماتیک و استفاده از قطعات و اجرای استاندارد تولید و 100 درصد سازه های فلزی آن بومی سازی شده است.

رئیس اداره لوله مغزی سیار مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: دستگاه مذکور قابل رقابت با دستگاه های مشابه پیشرفته خارجی است و ساخت داخل آن افزون بر ایجاد فرصت های اشتغال و رونق بخشی به کارگاه های تولید قطعات و تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت، 35 درصد صرفه جویی ارزی به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه با ورود این تجهیز به چرخه عملیات، تعداد دستگاه های لوله مغزی شرکت به 9 دستگاه افزایش یافت، توضیح داد: در زمان حاضر 100 درصد عملیات لوله مغزی سیار در شرکت نفت مناطق مرکزی، بیش از 40 درصد در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، افزون بر 60 درصد در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و تمامی پروژه های حفاری کلید در دست شرکت در مناطق خشکی و دریایی کشور از سوی این بخش انجام می شود.

قنواتی با اشاره به این که در 5 ماه نخست سال جاری 190 عملیات لوله مغزی سیار بر روی چاه های نفت و گاز با تلاش متخصصان این اداره صورت گرفته که نسبت به دوره مشابه سال قبل 5 درصد رشد نشان می دهد، افزود: میانگین عملیات لوله مغزی توسط ناوگان شرکت ملی حفاری ایران در سال 93 ماهیانه 36 مورد بود.

کاربست لوله مغزی سیار یکی از تکنولوژی های نوین در صنعت نفت است که در مواردی از تعمیر چاه های نفت و گاز، با هزینه کمتر جایگزین دکل حفاری تعمیراتی سبک می شود.

این تجهیز در فراز آوری (احیا) چاه ها، کشتن چاه، تعمیق چاه با استفاده از موتورهای درون چاهی، نصب پلاک سیمانی در چاه ها و اسید کاری و تمیز سازی چاه کاربرد دارد و نقش اساسی در خدمات فنی صنعت حفاری ایفا می کند.

             

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها