کد خبر: 729239
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۸
مردم نشاني كلاس‌هاي كپري در برخي مناطق محروم را اعلام كردند
تحصيل رايگان دانش‌آموزان در مدارس يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي متوليان امر تعليم و تربيت در كشور محسوب مي‌شود كه توجه به آن بايد مورد اهميت بيشتر قرار گيرد...
محمدرضا هادیلو
تحصيل رايگان دانش‌آموزان در مدارس يكي از مهم‌ترين اولويت‌هاي متوليان امر تعليم و تربيت در كشور محسوب مي‌شود كه توجه به آن بايد مورد اهميت بيشتر قرار گيرد اما در سال‌هاي اخير يكي از مشكلاتي كه در استان‌هاي محروم كشور برخي دانش‌آموزان و خانواده‌هاي آنها و حتي مسئولان آموزش و پرورش را دچار نگراني كرده است، وجود مدارس يا كلاس‌هاي كپري است.
در اصطلاح «كپَر» اقامتگاه سايه‌باني متشكل از تعدادي حصير است و نوعي از شاخ و برگ برخي درختان مانند خرما يا انگور به هم بافته مي‌شود كه به صورت اتاق‌هاي موقت در مناطق محروم، روستايي يا عشايري براي زندگي تهيه مي‌شود كه بيشتر در مناطق گرمسير اين پديده شكل مي‌گيرد.
 متأسفانه كلاس‌هاي درس كپَري در مناطق محروم كشور وجود دارند و به علت كمبود امكانات گرمايشي و سرمايشي خطر آتش‌سوزي، جان دانش‌آموزان محصل را در اين كلاس‌ها تهديد مي‌كند.
به گزارش فارس، آموزش و پرورش در سال‌هاي اخير درگير وجود مدارس يا كلاس‌هاي كپري در مناطق مختلف كشور بوده است و در آخرين اظهار‌نظرات مسئولان تعليم و تربيت، وجود هرگونه كلاس يا مدرسه كپري در كشور تكذيب و ادعا شده است كه در صورت وجود سريعاً نسبت به جمع‌آوري آن اقدام مي‌شود.

   مدرسه كپري نداريم

مرتضي رئيسي، معاون عمراني وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور در گفت‌وگو با فارس و در پاسخ به اين پرسش كه «گفته مي‌شود همچنان در جنوب كرمان مدارس كپري وجود دارد، آيا قرار نيست كه مدارس كپري براي هميشه در كشور جمع‌آوري شود»، اظهار داشت: به هيچ عنوان مدرسه كپري در كشور نداريم و آنهايي كه اعلام مي‌شود، كلاس درس كپري است.
وي افزود: در هر نقطه كشور كه كلاس كپري وجود داشته باشد و مردم به ما اطلاع دهند، به سرعت آنها را جمع‌آوري مي‌كنيم. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه در استان كرمان با آن مفهومي كه از كپر صحبت مي‌شود چنين چيزي وجود ندارد و ممكن است كلاس كانكسي باشد، اما كلاس كپري نداريم.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه وجود كلاس‌هاي كپري در كشور زاييده مشكلات اجتماعي، قومي، قبيله‌اي و خشكسالي است، تصريح كرد: به استان‌ها اعلام كرديم كه اگر اطلاعي در خصوص وجود كلاس كپري دريافت كرديد سريعاً كلاس پيش‌ساخته به جاي آن احداث شود و اگر ماندگاري مردم در آنجا وجود داشته باشد، كلاس درس ساخته مي‌شود.
بر پايه همين گزارش، در روزهاي اخير گزارش و تصاويري از سوي يكي از طلبه‌هاي جهادگر كه به روستاي كلچات عنبرآباد جنوب كرمان سفر كرده بود و در اردوهاي جهادي حضور داشت منتشر شده است كه از وضعيت تأسفبار تحصيل دانش‌آموزان در آن مناطق حكايت دارد.

   كوچ جمعيت علت خالي ماندن مدارس

لازم به ذكر است كه آموزش و پرورش در مناطق روستايي و عشايري نسبت به تهيه مدارس پيش‌ساخته اقدام مي‌كند، اما به لحاظ شرايط قومي و اقليمي ساكنان آن مناطق پس از مدتي به مكان ديگر كوچ مي‌كنند و آن هزينه در آنجا هدر مي‌رود و بلا استفاده مي‌شود.
معاون عمراني وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس كشور در اين رابطه گفت: بسياري از كلاس‌هاي درسي كه ساخته‌ايم و كلاس‌هاي پيش‌ساخته‌اي كه در محل كپرنشين‌ها نصب كرده‌ايم، اكنون خالي هستند؛ تصاويري داريم كه بيشتر از 10 كلاس پيش ساخته خالي داريم و جمعيت از آنجا كوچ كرده است.
رئيسي با بيان اينكه در مجموع وضعيت تراكم دانش‌آموز كشور در مناطق روستايي و كپرنشين از متوسط پايين‌تر و بسياري از كلاس‌هاي درس خالي است، عنوان كرد: در استان سيستان و بلوچستان تصاويري از كلاس‌هايي داريم كه از اموال بيت‌المال ساخته شده است و اكنون به علت كوچ جمعيت خالي مانده است.
وي گفت: اعلام مي‌كنم در حالي كه رسانه‌ها اكنون تا عمق روستاها رفته‌اند، در هر جايي كه در كشور كلاس كپري وجود داشته باشد، به سرعت با كلاس استاندارد و مناسب جايگزين خواهيم كرد ولي اين موضوع هم وجود دارد كه به دليل عدم ثابت بودن جمعيت در مناطق كپرنشين، تأمين كلاس‌هاي درس نياز به ساير زيرساخت‌ها دارد.

   كلاس‌هاي كپري وجود دارد

در روزهاي گذشته مصاحبه‌هايي در خصوص وضعيت مدارس كپري و كانكسي در خبرگزاري فارس منتشر شد كه برخي كاربران از وجود مدارس كپري در مناطق روستايي كشور خبر دادند كه از جمله آنها مي‌توان به «روستاي چاهك شهرستان قلعه گنج در استان كرمان»، «روستاي ترشاب استان لرستان»، «روستاي دركلات استان كرمان»، «روستاي مارز استان كرمان»، در مناطقي از استان سيستان و بلوچستان، هرمزگان و كهگيلويه و بوير‌احمد مي‌توان اشاره كرد.
به نظر مي‌رسد اگر ساز‌و‌كاري براي معرفي مدارس و كلاس‌هاي كپري در كشور تهيه شود، مي‌توان از طريق آن با توجه به اطلاعات مردمي بيشتر اين مدارس را جمع كرد.
با اين تفاسير يكي از نكات قابل توجهي كه در مدارس يا كلاس‌هاي كپري كشور نگران كننده است، موضوع آتش‌سوزي در اين كلاس‌هاي درس است، زيرا گرم شدن اين كلاس‌هاي كپري بدون بخاري و وسايل گرمايشي نياز به روشن كردن آتش دارد كه در آن شرايط بسيار خطرناك خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار