حمید ظهرابی گفت: استان اصفهان جزو یکی از کلانشهرهای آلاینده کشور به شمار می رود و در شرایط خاص نیز جزو آلودهترین کلانشهرهای کشور است. وی با اشاره به اینکه با تصویب و اجرای برنامه کنترل کیفی هوای اصفهان اقدامات ویژهای در اصفهان در زمینه کنترل کیفی هوای اصفهان انجام شد، گفت: ما در 6ماه ابتدایی هر سال در زمینه آلودگی هوا با مشکلی مواجه نیستیم، اما با آغاز نیمه دوم سال با وارونگی دما، پدیده اینورژن و آلودگی هوا مواجه میشویم.
وی افزود: رفع کامل آلودگی هوای اصفهان به یک برنامه پنج ساله و 10ساله نیاز دارد اما در حال حاضر یک برنامه ضربتی با هدف کاهش 20 درصدی آلودگی هوا در اصفهان در حال اجرا است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه برخورد با واحدهای آلاینده یکی از اقدامات محیط زیست در راستای بهبود کیفیت محیط زیست بوده است، افزود: طی 6 ماهه نخست امسال یکهزار و 193 واحد صنعتی در اصفهان مورد پایش قرار گرفتهاند. وی یادآور شد: به 220 مورد از این واحدها اخطار زیست محیطی داده شده و بیش از 100 مورد از این واحدها به دلیل عدم رفع آلایندههای خود به دادگاه معرفی شدهاند.
توسعه اکوتوریسم در مناطق حیات وحش
ظهرابی استان اصفهان را از لحاظ دارا بودن جمعیت حیات وحش جزو استانهای نخستین کشور خواندو گفت: محیط زیست به دنبال توسعه اکوتوریسم در مناطق حیات وحش استان هستیم.
وی با تاکید بر اینکه طبیعتگردی به عنوان بخشی از صنعت گردشگری محسوب میشود و ما در سه منطقه در حال تهیه برنامه جامع و تفصیلی مدیریت منطقه هستیم، افزود: پارک ملی و حیات وحش قمیشلو، پارک ملی و حیات وحش کلاهقاضی و حیات وحش موته به عنوان سه منطقه در نظر گرفته برای تهیه برنامه جامع و تفصیلی مدیریت منطقه هستند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه امسال حدود 600 مدرسه در استان زیر پوشش طرح محیطیار قرار میگیرند، گفت: مقرر شده که در استان مدارس زیست محیطی ایجاد شود و امسال یک مدرسه زیست محیطی در شهر اصفهان راهاندازی میشود.
وی افزود: ارائه آموزشهای زیست محیطی، توسعه فضای سبز، تصفیه پسابها و موارد دیگر در حوزه محیط زیست از ویژگیهای این مدارس است. ظهرابی با اشاره به وضعیت فعلی تالاب گاوخونی، گفت: گاوخونی به دلیل خشکی مولد ریزگردها بوده و این تالاب به معضل آلودگی نیز دچار است،برای احیای رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی به شورای عالی آب پیشنهاد دادیم که ستادی برای این موضوع تشکیل شود و در حال حاضر تشکیل ستادی برای احیای زایندهرود و تالاب مصوب شده است.