
جوانآنلاين: حشمتالله فلاحتپيشه، كارشناس مسائل سياسي در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به بیست و چهارم خرداد سالروز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره یازدهم گفت: يك سال از 24 خرداد گذشت، خيلي هم زود گذشت و من معتقدم دولت آقاي روحاني بيش از آنكه به فكر برگزاري جشن پيروزي باشد كه همان هم بخشي از گذشته است بايد به فكر آينده باشد.
فلاحتپيشه افزود: كشور ما جامعه جامعه پر مشكلي است، بنابراين ميل دولتها بايد به سمت آينده باشد، گذشته از جمله پيروزي موضوعي است كه يك تاريخ يك ساله از آن گذشته و در حال حاضر هم انتظاري كه از دولت وجود دارد پرداختن به آينده است.
وي ادامه داد: اعتقاد من بر اين است كه در طول يك سال گذشته كه فضاي رواني آن از همان 24 خرداد شروع شد دولت در زمينه سياست خارجي تا حدي مثبت عمل كرد و به عبارتي توانست يك فضاي رواني مثبت را ايجاد كند و در اين فضاي رواني تنشها عليه ايران كاهش پيدا كرده است اما هنوز وارد فاز تنشزدايي جدي نشده است.
اين كارشناس مسائل سياسي اضافه كرد: اين فضاي رواني زمان ميبرد و دولتها بايد بتوانند در فضاي رواني خاص منافع ملي كشور را پيش ببرند و دولت آقاي روحاني هم بايد در آينده به سمتي پيش رود كه منافع ملي كشور در اين فضاي رواني تامين بشود در غير اين صورت صرف باقي ماندن يك فضاي رواني هر چند مثبت هم نميتواند كمكي به منافع ملي كشور كند.
فلاحتپيشه عنوان كرد: به طور كل در زمينهي مقابله با راهبرد ايران هراسي دولت در طول يك سال گذشته خوب عمل كرد. يك سالي كه ميتوان گفت شروعش از همان زمان پيروزي دولت بود كه سعي كرد فضاي رواني ايجاد كند. قبل از به دست گرفتن قدرت و بعد از آن كه قدرت را به دست گرفت اين را به پيش برد كه در كل خوب است اما انتظاري كه در حال حاضر وجود دارد اين است كه دولت شاخصههاي عملي كار را در دستور كار قرار دهد تا منافع ملي تامين شود.
اين كارشناس مسائل سياسي با اشاره به عملكرد مثبت دولت در زمينه سياست خارجي تاكيد كرد: در طول يك سال گذشته در حوزه سياست خارجي فضاي رواني خوبي به وجود آمد، طوري كه دشمنان ديگر نتوانستند در قالب ايران هراسي سياستهاي منفي و ضد منافع ملي تحميل كنند يا قطعنامه و تحريم تازهاي عليه ايران شكل بگيرد و بلكه حتي فضا براي شكستن تحريمها و فضا منفي گذشته فراهم شد. اما اين موضوع فعلا در فضاي رواني است و هنوز يك بنيان مبتني بر منافع ملي در آن شكل نگرفته است.
وي با اشاره به عملكرد دولت در زمينه اقتصادي گفت: عملكرد دولت با توجه به انتظاراتي كه از دولت وجود دارد همخوان نيست. مشخصا در زمينهي اقتصادي دولت بايد بتواند اركان قانون و برنامه را تامين كند؛ اركاني همچون كاهش نرخ بيكاري تا هفت درصد، افزايش رشد صنعتي و رشد كلي كشور تا هشت درصد، كاهش نقدينگي كه در حال حاضر به ششصد هزار ميليارد تومان رسيده است و به طور كل من معتقدم در زمينه اقتصادي هنوز دولت عملكرد قابل دفاعي را از خود نشان نداده است اما ميتوان از عملكرد دولت در سياست خارجي دفاع كرد اما در حوزه مباحث داخلي و مشخصا در زمينه اقتصادي نتوانسته به برخي از شاخصهاي آماري برسد كه يك بنيان دفاعي براي دولت ايجاد كند.