شمارش معكوس براي جام جهاني فوتبال شروع شده و در خيلي از كشورها تب اين رقابتها بالا گرفته است. ايران هم يكي از 32 تيم حاضر در برزيل است كه در اولين مسابقهاش 26 خرداد بايد روبهروي نيجريه قرار بگيرد. اردوها و تمرينات تيم ملي هم براي كسب نتايج قابل قبول در جام جهاني از فروردين شروع شده است و اردوي آفريقاي جنوبي اولين مرحله تدارك جدي شاگردان كرش براي جام جهاني بود؛ اردويي كه حاشيههاي زيادي داشت و بيشتر از آنكه به متن آن پرداخته شود، مسائل فرعي و حاشيهاي اين اردو توي چشم بود. حالا هم با بازگشت تيم ملي به ايران قرار است از پنج شنبه دور جديد تمرينات در تهران آغاز شود و هفتهآينده هم ملي پوشان براي برگزاري اردو به اتريش بروند، دومين مرحله از برنامههاي آمادهسازياي كه كرش براي تيم ملي در نظر گرفته است. با اتفاقاتي كه در اردوي آفريقاي تيم ملي افتاد كرش گفته است اميدوار است كه در اتريش، او بتواند در يك اردوي آرام و بيدردسر تيم ملي را آماده كند. او يكشنبه هم تأكيد كرد كه تيم ملي حق دارد در يك فضاي آرام براي رفتن به برزيل آماده شود. با اين وجود بررسي آخرين شرايط تيم ملي و اتفاقاتي كه در هفتههاي گذشته براي اين تيم افتاده چندان اميدواركننده نيست و به نظر ميرسد فدراسيون نتوانسته آن فضاي آرام و بيدغدغهاي را كه كرش مد نظرش بود مهيا كند. البته علاوه بر بيمها، نميتوان از كنار درخشش برخي لژيونرهاي ايراني در فوتبال اروپا و آسيا گذشت كه سبب شده تا اندكي از اخمهاي كرش باز شود و در فضايي كه خبرهاي نااميدكنندهاي اطراف او را گرفته كمي هم اميدوار باشد.
اردوي اتريش دومين برنامه تيم ملي فوتبال تا زمان آغاز جام جهاني است. مليپوشان قرار است پس از چند روز تمرين در تهران، 22 ارديبهشت به اتريش بروند تا اردوي اروپاييشان را بر پا كنند. يكي از دغدغههاي اصلي كرش براي اردوي پيش رو در اختيار داشتن تمامي بازيكنانش است. بر خلاف اردوي آفريقا كه فقط بازيكنان داخلي و لژيونرهاي ايراني شاغل در فوتبال آسيا به آن دعوت شدند، قرار است كرش در اين اردو از تركيب نهايي تيم ملي براي شركت در جام جهاني رونمايي كند. با اين حال او هنوز نميداند كه ميتواند تمامي مليپوشان را در اين اردو در اختيار داشته باشد يا نه. رفتن يك تيم ناقص به اردوي آفريقا كابوسي است كه كرش اميدوار است براي اتريش تكرار نشود. البته براي اين اردو ديگر خبري از ليگ قهرمانان نيست كه باشگاههاي داخلي بازيكن ندهند، بلكه اين بار كرش و فدراسيون بايد با تيمهاي آسيايي و اروپايي سرشاخ شوند تا بتوانند بعضي از لژيونرها را كه هنوز رقابتهاي تيمهاي باشگاهي شان به پايان نرسيده در اختيار داشته باشند.
اشكان دژاگه، رضا قوچان نژاد، دنيل داوري با توجه به پايان ليگهاي انگليس و آلمان مشكلي براي همراهي تيم ملي در اردوي اتريش ندارند و كرش ميتواند روي آنها حساب كند. عليرضا جهانبخش هم پس از بازيهاي پلي آف ليگ هلند در اردوي اتريش حاضر است. برخلاف اين چهار ملي پوش، مسعود شجاعي يكي از لژيونرهايي است كه شايد نتواند در اردوي اتريش حضور داشته باشد. رقابتهاي دسته دوم اسپانيا تا اوايل خرداد ادامه دارد و بعيد به نظر ميرسد با توجه به اينكه شجاعي از مهرههاي كليدي والادوليد است اين باشگاه به ملي پوش ايرانياش اجازه همراهي تيم ملي را بدهد.
جواد نكونام هم يكي ديگر از بازيكناني است كه هنوز وضعيتش براي اردوي اتريش مشخص نيست. باشگاه الكويت به رغم تلاش فراوان فدراسيون به نكو اجازه همراهي در اردوي آفريقا را نداد. با توجه به اينكه هنوز ليگ كويت به پايان نرسيده، الكويت معلوم نيست به نكو اجازه همراهي در اردوي اتريش را بدهد به خصوص اينكه كاپيتان تيم ملي اين هفتهها براي تيم باشگاهياش خوب گل ميزند. با اين وجود كرش كه از غيبت نكونام در آفريقا ناراضي بود تأكيد كرده است كه نكونام با توجه به نقشش در تيم ملي در اتريش همراه تيم ملي باشد. وضعيت بيت آشور ملي پوش ايراني وونكور كانادا و پژمان منتظري هم كه در ام صلال قطر بازي ميكند هنوز براي اردوي اتريش معلوم نيست.
با توجه به اينكه تيم ملي در اتريش سه بازي تداركاتي مهم با تيم مونته نگرو، بلاروس وآنگولا دارد كرش اميدوار است تمامي بازيكنانش را در اختيار داشته باشد و اين اردو به سرنوشت اردوي آفريقا دچار نشود.
البته اين تنها دغدغه كرش نيست. حاشيه هايي كه در جريان اردوي آفريقا درباره لباسهاي بيكيفيت تيم ملي به وجود آمد با بازگشت تيم ملي به تهران هم ادامه دارد. هر چند ابتدا كرش بود كه نسبت به كيفيت لباسها اعتراض كرد اما در چند روز گذشته اكثر مليپوشان به اين مسئله اعتراض كردهاند و لباسهاي اسپانسر فعلي تيم ملي را در شأن نام ايران ندانستهاند. با اين حال مدير شركت آل اشپورت سعي كرده كه اين اعتراضها را اختلاف شخصي كرش با اين اسپانسر عنوان كند و همراهي بازيكنان را خود شيريني توصيف كرده است؛ موضوعي كه با واكنش شديد ملي پوشان روبهرو شده است. نكته عجيب حمايت فدراسيون از اسپانسر پيراهنهاي تيم ملي است؛ موضوعي كه سبب شده حرف و حديثهاي فراواني درباره ارتباط پشت پرده اين اسپانسر و فدراسيون به وجود بيايد. با اين وجود به نظر ميرسد در روزهايي كه تيم ملي دغدغههاي مهمتري دارد، فدراسيون به جاي حمايت از اسپانسر، نبايد اجازه دهد تا چنين حاشيههايي براي تيم ملي به وجود بيايد و تيم دغدغه لباس داشته باشد و اين شايد اتفاقي باشد كه در بين 32 تيم حاضر در جام جهاني تنها در ايران رخ ميدهد.
با وجود اين بيمها براي تيم ملي درآستانه جام جهاني، نكته اميدواركننده وضعيت خوب لژيونرهاي ايران است كه در اوج هستند. جهانبخش با دو گلي كه اين هفته براي نايمخن به آژاكس زد نشان داد روي فرم است، دانيل داوري به رغم فراز و نشيبهايش اميدواركننده بوده، دژاگه هم با وجود سقوط فولام همواره يكي از بهترينهاي تيمش بوده كه در هفتههاي گذشته چندين بار گلزني كرده بود. نكونام هم در الكويت خوب گل ميزند. شجاعي از ستارههاي والادوليد است و شايد تنها نكته نگران كننده نيمكت نشيني قوچان نژاد در چارلتون بود كه سبب شد تا به او زياد فرصت بازي نرسد.