
جوانآنلاين: احمد بخشايش اردستاني، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفتوگو با «جوانآنلاين» در واکنش به اظهارات اخیر علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقلیتها اظهار داشت: آقاي يونسي مرد روشن و دانايي است. اگر صحبتهاي او را راجعبه نماد شير و خورشيد به صورت جز به جز بررسي كنيم، معناي تكتك اين نمادها خوب است اما با توجه به اينكه شير و خورشيد نماد پرچم شاهنشاهي بود و زيبنده انقلاب اسلامي نبود، پس از انقلاب حداكثري جمهوري اسلامي نمادهاي دوران قبل از جمله شير و خورشيد كه يادآور دوران شاهنشاهي بود، حذف شد و آرم الله روي پرچم كشورمان نقش بست.
بخشايش اردستاني ادامه داد: در حال حاضر آقاي يونسي معاون اقوام و قوميتهاست و شايد دلخوري و گله از نظام هم داشته باشد، به اين اعتبار كه قرار بود وزير كشور يا وزير اطلاعات شود اما به هر دليلي نشد و اكنون كه در جهت خاص قوميتي صحبت ميكند و ميخواهد مقداري هيجان قوميتي ايجاد كند البته اين هيجانات قوميتي نبايد حاشيههايي داشته باشد كه بر متن مديريت اصلي كشور تقدم پيدا ميكند.
وي تاكيد كرد: متن جمهوري اسلامي و نظام نبايد توسط اين حاشيهها به اين سمت و سو حركت كند اما همين كه ايشان اين جملات را گفته و باعث شده افراد روي آن نظر دهند اين حاكي از اين است كه صحبتهاي يونسي ميتواند تاثيرگذار باشد.
بخشايش اردستاني با اشاره به صحبتهاي يونسي در خصوص خاخام و روحانيت گفت: آقاي يونسي در صحبتهايش اشاره كرده كه اگر من روحاني و خاخامها بگذارند مردم خوب زندگي ميكنند اين جمله تا حدي هم درست است و هم ميتواند غلط باشد. اگر از جنبه صحيح اين حرف نگاه گنيم به نظر ميرسد آقاي يونسي خواسته اينطور آسيبشناسي كند كه اگر رهبران فكري و ديني با يكديگر سازگاري داشته باشند شايد جنگهاي منطقهاي رخ ندهد.
وي تصريح كرد: اين حرف آقاي يونسي قابل سرزنش نيز است از اين جهت كه ميخواهد بگويد علت اينكه ما با غرب دچار مشكل شدهايم و چون جمهوري اسلامي با اسرائيل مشكل دارد، اين مشكل به وسيله سران جمهوري اسلامي كه روحاني هستند و سران يهوديان به وجود آمده بنابراين اين كينههاي شكل گرفته به واسطه روحانيت ما و يهوديان است كه آنها نميگذارند توافق را به امضا برسانيم و مشكلمان را با غرب حل كنيم. از اين بابت حرف ايشان بين حق و باطل است.
به گفته بخشايش اردستاني، يونسي در مقام معاونت اقوام تقريبا جملاتي را استفاده كرده كه اقوام ايراني را به هيجان درآورد در حالي كه ميتوانست جملات ديگري به كار ببرد. صحبتهاي او در خصوص خاخام و يهوديان هم ميتواند جنبههاي مثبت داشته باشد و هم ميتواند جنبههاي منفي، اما جنبه منفي آن نسبت به جنبه مثبت بيشتر است.