کد خبر: 630451
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۲
تبليغ كتاب‌هاي آموزشي تنها با اجازه سازمان پژوهش
بر اساس اعلام سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي درسي وزارت آموزش و پرورش و به استناد مصوبه 828 شوراي عالي آموزش و پرورش تجويز كتاب‌هاي كمك آموزشي غيرمجاز و تحميل خريد اين كتاب‌ها به دانش‌آموزان از سوي معلمان به ويژه در دوره ابتدايي ممنوع شد. بر اساس اين اعلام در صورت بروز اين اتفاق با مدرسه متخلف برابر مقررات برخورد مي‌شود.
نفيسه ابراهيم‌زاده انتظام

بر اساس اعلام سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي درسي وزارت آموزش و پرورش و به استناد مصوبه 828 شوراي عالي آموزش و پرورش تجويز كتاب‌هاي كمك آموزشي غيرمجاز و تحميل خريد اين كتاب‌ها به دانش‌آموزان از سوي معلمان به ويژه در دوره ابتدايي ممنوع شد. بر اساس اين اعلام در صورت بروز اين اتفاق با مدرسه متخلف برابر مقررات برخورد مي‌شود.

محمد ناصري، مديركل دفتر انتظارات و تكنولوژي آموزشي با اعلام اين خبر به «جوان» گفت: در سال‌هاي ابتدايي برگزاري اين جشنواره، كتاب‌هاي غيراستاندارد از نگاه آموزش و پرورش 82 درصد بود كه امروز اين كتاب‌ها به 50 درصد كاهش يافته است. البته بايد نهادهاي ديگري همچون صدا و سيما به كمك آموزش و پرورش بيايند كه محصولات غيرمجاز تبليغ نشود.

وي افزود: سازمان صدا و سيما به صورت مستقل كار خود را انجام مي‌دهد. از سوي ديگر مجوز كتاب‌هاي آموزشي را ارشاد مي‌دهد و ما درخواست مي‌دهيم كه وزارت ارشاد تأكيد و دقت نظر را براي ارائه مجوز در محتواي كتاب‌هاي كمك آموزشي داشته باشد. مديركل دفتر انتظارات و تكنولوژي آموزشي ادامه داد: در جلسه‌اي با مدير بازرگاني صدا و سيما خواستيم كه ديگر تبليغ كتاب‌هاي غيراستاندارد در رسانه داخلي نشود اما آنها پاسخ دادند ما از يك بخش آموزش و پرورش مجوز لازم را گرفته‌ايم كه ما در نهايت از آنها خواستم آن مجوز را به ما ارائه دهند و البته تا آنجا كه در جريان هستم، هنوز اين مجوز به ما داده نشده است.

وي ادامه داد: مرجع تبليغ تمام كتاب‌هاي كمك آموزشي در حوزه مجوز سازمان پژوهش است و هيچ معاونت و ارگان ديگري از آموزش و پرورش نمي‌تواند مجوز تبليغ دهد. ما قطعاً پيگيري مي‌كنيم كدام معاونت مجوز تبليغ صدا و سيما را داده است. ناصري در واكنش به اينكه گاهي معلمان خود اقدام به معرفي كتاب كمك آموزشي غيراستاندارد مي‌كنند، توضيح داد: معلم هيچگاه نبايد باري روي دوش والدين مبني بر خريد كتاب بگذارد. اجبار معلم به ويژه در مقطع ابتدايي ضروري نيست و در پايه دبستان ما هيچ تجويزي براي استفاده از كتاب‌هاي كمك آموزشي نداريم. وي خاطرنشان كرد: البته در برخي مواقع شاهد هستيم كه معلم يا والدين براي آنكه فرزندان خود را به مدارس تيزهوشان بفرستند از انواع كتاب‌هاي كمك آموزشي استفاده مي‌كنند در حالي كه در دنيا دانش‌آموز تيزهوش استاندارد دارد، قرار نيست دائماً منابع مختلف يادگيري در اختيارش گذاشته شود. خوشبختانه وزير آموزش و پرورش درصدد كاهش تنوع مدارس از جمله مدارس تيزهوشان است.

بنا به گفته ناصري بيش از يك دهه است كه براي ساماندهي كتاب‌هاي آموزشي و كمك آموزشي دست به كار شده و امسال اختتاميه دهمين جشنواره اين كتاب‌ها در تاريخ 7 بهمن برگزار مي‌شود و از ناشران موفقي كه با استانداردهاي آموزشي وزارتخانه، كتاب توليد كرده‌اند، تقدير خواهد شد. گفتني است در دهمين دوره جشنواره كتاب‌هاي آموزشي رشد 3‌هزار‌و‌708 كتاب در تمام مقاطع شامل پيش‌دبستاني، ابتدايي، متوسطه اول، دوم، فني و حرفه‌اي و آموزش و پرورش استثنايي براي نخستين بار با هم بررسي و در نهايت از 48 كتاب در مراسم اختتاميه تقدير مي‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار