کد خبر: 628815
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۸
قصه پر غصه آب شرب روستائیان کرمانشاه؛
برودت هوا در روزهای اخیر در بیشتر نقاط کشور از جمله در استان کرمانشاه به زیر صفر رسیده است و مشکل کم آبی به دلیل بارش های خوب فصل پاییز و دی ماه جاری دغدغه ای چندان به نظر نمی رسد اما اهالی بیش از150 روستا در استان کرمانشاه هر روز چشم انتظار تانکرهای آبرسان هستند.
خدیجه یوسفی فرد

 کرمانشاه- خبرنگار جوان: برودت هوا در روزهای اخیر در بیشتر نقاط کشور از جمله در استان کرمانشاه به زیر صفر رسیده است و مشکل کم آبی به دلیل بارش های خوب فصل پاییز و دی ماه جاری دغدغه ای چندان به نظر نمی رسد اما اهالی بیش از 150 روستا در استان کرمانشاه هر روز چشم انتظار تانکرهای آبرسان هستند.

به گزارش خبرنگار جوان واقعیت این است که در روزهایی که آسمان خوان نعمت گسترده خود را در بارش برف و باران برسر مردم گسترانده و دماسنج ایستگاه های هواشناسی در مناطق مختلف استان کرمانشاه منفی چند درجه را نشان می دهد، باز هم واژه آبرسانی سیار و بی آبی برای روستائیان این استان تازگی ندارد.

روستاهایی پرخانوار که تحت پوشش شبکه لوله کشی آب نیستند و اهالی آنها در روزهای بارانی هم باید با چتر در انتظار رسیدن تانکر های آبرسان باشند.

محمد رضا مرادی از اهالی یکی از روستاهای فاقد آب شرب به خبرنگار جوان می گوید: بیش از ده سال است ده ها درخواست به مسئولان برای حل مشکل آب شرب مردم روستایمان تحویل شده، ده ها بار برآورد کرده و قول داده اند اما متاسفانه خبری از اقدام نبوده است.

وی به وجود آمدن مشکلات بهداشتی، گوارشی و سلامتی برای اعضای خانواده روستائیان و اطفال آنان را از مهمترین گرفتاری های این روستاها دانست و افزود: سهمیه آب برای روستا سهمیه آب خوردن و آشامیدنی است و برای شست و شوی ظروف و لباس ها و استحمام ناچاریم از آب های آلوده استفاده کنیم که ده ها بیماری انگلی و مشکل گوارشی پیدا کرده ایم.

سوسن غلامی یکی از مادرانی که ناچار است برای استحمام فرزندانش از آب غیر بهداشتی استفاده کند می گوید: در روستای ما مشکلات بیشتر است و مثلا" پند روزی که برف و یخبندان بود نتوانستیم آب سالم به دست بیاوریم و به ناچار برف را آب کردیم اما مزه و طعم آن مشکوک بود از همین رو دو روز است یکی از فرزندانم دلپیچه و مریضی گرفته که نمی دانم اثر آب برف است یا چیز دیگر...

وی می گوید: البته مسئولانی که در خانه های شهری و رفاه کامل زندگی می کنند احتمالا" کمتر به این مشکلات فکر می کنند از این رو خواهش می کنم خودشان و خانواده هایشان را یک هفته به جای ما بگذارند تا این مشقت و رنج ما را دریابند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه می گوید 153 روستا با تانکرهای این شرکت سیراب می شوند و این اقدام پر زحمت هر روز برای تک تک این روستا تکرار می شود و سهمیه آب هر خانوار به آن تحویل داده می شود.

وی می افزاید: آب رسانی سیار در روزهای جاری به 153 روستاها انجام می شود در حالی که در تابستان سالجاری شرکت آب و فاضلاب روستایی به 283 روستا با تانکر آبرسانی می کرد.

ایرج شهبازی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه در همین رابطه به خبرنگار جوان گفت: آب رسانی به 153 روستا به شکل سیار آن هم در شرایطی که در فصل زمستان هستیم و بارندگی های خوبی هم داشته ایم به هیچ عنوان آمار خوبی نیست و آب رسانی به آنها با دشواری ها و هزینه های زیادی همراه است.

وی افزود: روزانه به ازای هر خانوار حدود 150 تا 200 لیتر آب توزیع می شود و این تنها کاری است که شرکت آب و فاضلاب روستایی در حال حاضر با وجود تمام سختی ها می تواند برای اهالی این روستاها انجام دهد.

شهبازی تصریح کرد: این آبرسانی ها با توجه به جمعیت، مسافت روستاها و امکاناتی که ما در اختیار داریم مدیریت می شود و در تلاش هستیم که کمبودی برای این روستاها وجود نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه ادامه داد: در این استان دو هزار و 500 روستای دارای سکنه وجود دارد که از این تعداد یک هزار و 742 روستا تحت پوشش شبکه آب رسانی روستایی قرار دارند و برای بقیه باید به فکر رفع مشکلات بود.

وی با اشاره به هزینه بر بودن آب رسانی سیار به روستاها، اظهار داشت: با احتساب کلیه هزینه ها به صورت میانگین برای توزیع هر متر مکعب آب در روستاهای استان مبلغی حدود یکصد هزار ریال هزینه می شود که چیزی حدود 10 برابر هزینه آبرسانی در شبکه است.

وی با اشاره به اندیشیدن تمهیدات اساسی برای رفع معضل بی آبی روستاهایی که تحت پوشش شبکه آب نیستند، اظهار داشت: در حال حاضر 74 مجتمع آبرسانی و یا به عبارت بهتر پروژه آبرسانی در سطح استان در حال انجام است که بخش اعظم آنها نیز انجام شده است.

وی گفت: با به بهره برداری رسیدن این پروژه آبرسانی تعداد قابل توجهی از این روستاها تحت پوشش قرار می گیرند و مشکل آنها برطرف می شود.

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی نیز به خبرنگار جوان گفت: آب رسانی سیار به روستاهای استان کرمانشاه از جمله مواردی بود که در خصوص آن با مسئولان مربوطه رایزنی داریم و امیدواریم که این رایزنی ها منتج به نتیجه شود.

دکتر محمد ابراهیم محبی افزود: در صورت تخصیص اعتبارات مناسب برای پروژه های آبرسانی تا پایان سال و سال آینده این پروژه ها با سرعت بیشتری پیش می روند و مشکلات مربوط به تعداد زیادی از این روستا ها بر طرف می شود.

محبی اعتبار در نظر گرفته شده برای پروژه های آبرسانی در استان کرمانشاه را در سال جاری را 21 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از اعتبار پیش بینی شده برای پروژه های آبرسانی در سال جاری تاکنون چیزی کمتر از 15 درصد تخصیص پیدا کرده است.

وی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پروژه ها را 55 میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر 35 روستا از روستاهایی که آب با تانکرهای سیار به اهالی آن می رسد شهرستان اسلام آباد غرب در 60 کیلومتری شهر کرمانشاه به عنوان دومین شهرستان بزرگ و پرجمعیت استان است.

نماینده مردم شهرستان های اسلام آباد غرب و دالاهو در خانه ملت نیز به خبرنگار جوان گفت: در حال حاضر به دلیل کمبود آب در شهرستان اسلام آباد غرب آبرسانی به 35 روستا به صورت سیار انجام می شود.

علی جلیلیان اظهار داشت: بیش از 100 لیتر در هر ثانیه برای شهر اسلام آباد غرب کمبود آب داریم که باید برا رفع آن هرچه سریع تر انتقال آب از سد آزادی انجام شود که امیدواریم در سال آینده شاهد این مهم باشیم.

وی افزود: در جلسه اخیر با معاون رئیس جمهور یکی از مشکلاتی که مطرح کردم تکمیل لوله گذاری برای انتقال آب از سد آزادی به شهرستان بود که امیدوارم با پیگیری های تکمیلی بتوانیم تخصیص خوبی برای این طرح بگیریم و مشکل کم آبی را برطرف کنیم.

شایسته است مسئولان ملی و محلی هرچه زودتر و با سرعت بیشتری این مشکل مردم روستاهای استان کرمانشاه را جدی گرفته و در صدد حل آن برآیند.

 گزارش: خدیجه یوسفی فرد

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار