کد خبر: 613400
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۲:۱۵
وعده كاهش قيمت داروها محقق شد
‌تا پايان سال 91 جز يك قلم داروي خوراكي كه هزينه ماهانه‌اش براي بيمار چيزي حدود 140 تا 300 هزار تومان مي‌شد، بقيه داروها رايگان بود، اما با آغاز سال 92 يك‌سري از داروها هزينه‌بر شدند به طور نمونه داروي تزريقي دسفرال ماهانه 73 هزار تومان هزينه در بر داشت كه بعضي بيمه‌ها بخشي از آن را مي‌پرداختند و بعضي هم نه

هميشه اول مهر تداعي‌گر فصل آغاز درس و مدرسه است اما اول مهر امسال براي مبتلايان به بيماري‌هاي خاص و صعب‌العلاج هم روز متفاوتي است؛‌امروز روز تحقق وعده دولت يازدهم درباره كاهش قيمت داروهاي بيماران خاص و صعب‌العلاج فرا رسيده است.

درد و رنج بيماري به خصوص براي بيماران صعب‌العلاج و سرطاني يك طرف و هزينه‌هاي كمر شكن دارو و درمان يك طرف ديگر؛ ‌از همين رو است كه سالانه درصد قابل توجهي از خانواده‌ها بر اثر بار هزينه‌هاي كمرشكن سلامت، زير خط فقر سقوط مي‌كنند. تغييرات قيمت ارز و تحريم‌هاي كشورمان نيز مزيد بر علت شده و بار هزينه‌هاي درماني بيماران را سنگين‌تر كرده است. به همين خاطر هم بود كه با تغيير دولت و آمدن وزراي تازه نفس، نخستين ضرورت براي اصلاح ساختار نظام سلامت، ‌تغيير سياست‌هاي دارويي و برداشتن فشار هزينه‌هاي كمر شكن از دوش بيماران بود و امروز همزمان با بهار تعليم و تربيت، روز تحقق اين وعده فرا رسيد.

تفاهمنامه‌اي براي پايين كشيدن قيمت‌دارو

روز گذشته يك بار ديگر رئيس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت از كاهش قيمت داروهاي بيماران خاص و صعب‌العلاج از اول مهرماه سالجاري يعني همين امروز خبر داد. به گفته رسول ديناروند اين تصميم براساس تفاهمنامه‌اي كه به امضاي وزارتخانه‌هاي بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و تعاون، كار و رفاه اجتماعي رسيد، اتخاذ شده است.

وي درباره خبرش اينگونه توضيح داد: براساس اين تفاهمنامه مقرر شد با توجه به اعتباري كه وزارت بهداشت از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز به بيمه‌ها مي‌پردازد، هزينه پرداختي بيماران را كاهش دهد و در همين خصوص فهرستي از داروهاي مورد استفاده بيماران خاص و صعب‌العلاج از جمله بيماران مبتلا به ام اس و سرطان را به بيمه‌ها اعلام كرده‌ايم.

بنا به تأكيد وي از امروز داروهاي بيماران خاص در داروخانه‌ها براساس دستورالعمل جديد توزيع خواهد شد. رئيس سازمان غذا و دارو تصريح كرد: با امضاي اين تفاهمنامه‌ قيمت حدود 500 قلم دارو كاهش مي‌يابد و اعتبار مورد نياز براي گسترش و اصلاح پوشش بيمه‌اي داروها به سازمان‌هاي بيمه‌گر پرداخت خواهد شد.

معاون توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت نيز با اشاره به تخصيص اعتبار هزار ميليارد توماني براي دارو افزود: ‌اين اعتبار در اختيار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي قرار مي‌گيرد و موجب مي‌شود طعم خوش كاهش قيمت دارو از سوي بيماران احساس شود. به گفته وي با توجه به توافق وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي با وزير بهداشت در روز پنج‌شنبه 28 شهريور، حدود هزار ميليارد تومان اعتبار براي بازگشت قيمت داروها به زمان قبل از افزايش ارز در نظر گرفته شده است كه در قدم اول 400 ميليارد تومان از اين بودجه از طريق وزارت بهداشت به وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي ارائه مي‌شود. اما به سراغ انجمن‌ها و بيماران صعب‌العلاج مي‌رويم تا ببينيم شرايط فعلي‌شان چگونه است و تحقق وعده وزير بهداشت و رئيس سازمان غذا و دارو چقدر بارشان را سبك مي‌كند.

گستره دايره بيماران خاص

دكتر محمود هادي‌پور، كارشناس بيماري‌هاي خاص در گفت‌وگو با «جوان» ‌در ارتباط با تعريف بيماران خاص مي‌گويد: ‌مطابق مصوبات وزارت بهداشت، بيماري‌هاي ام‌اس، ‌هموفيلي، ‌تالاسمي، دياليزي‌ها و پيوندي‌ها جزو بيماران خاص هستند اما بنياد حمايت از بيماري‌هاي خاص، سرطان و ديابت را هم جزو اين بيماري‌ها به حساب آورده است زيرا بيماران سرطاني معمولاً بيشترين هزينه‌ها را در بخش درمان مي‌پردازند و اين هزينه‌ها ميليوني است. به گفته وي اما اين 500 قلم دارو شامل داروهاي بيماران سرطاني نيز مي‌شود زيرا اقلام داروهاي بيماران خاص اينقدر نيست.

سال 92 سال سخت تالاسمي‌ها

وي در ارتباط با هزينه‌هاي بيماران تالاسمي مي‌گويد: ‌تا پايان سال 91 جز يك قلم داروي خوراكي كه هزينه ماهانه‌اش براي بيمار چيزي حدود 140 تا 300 هزار تومان مي‌شد، بقيه داروها رايگان بود، اما با آغاز سال 92 يك سري از داروها هزينه‌بر شدند به طور نمونه داروي تزريقي دسفرال ماهانه 73 هزار تومان هزينه در بر داشت كه بعضي بيمه‌ها بخشي از آن را مي‌پرداختند و بعضي هم نه.

هادي‌پور خاطر نشان مي‌كند: ‌در سال 92 علاوه بر گراني دارو، تجهيزات لازم براي تزريق آن در اختيار بيمارستان‌ها قرار نگرفت و همين موضوع هزينه‌هاي بيشتري را به بيماران تالاسمي تحميل كرد. اين كارشناس نيز اظهار اميدواري مي‌كند از امروز با تحقق وعده ارزاني داروها مشكلات بيماران تالاسمي نيز كمتر شود. وي در ارتباط با راهكارهاي اين ارزاني تأكيد مي‌كند: ‌مشكل بزرگ ما اين است كه تا كنون راهكار شفافي بيان نشده است.

چشم اميد بيماران كليوي به وعده‌اي شيرين

هاشم قاسمي، مدير عامل انجمن حمايت از بيماران كليوي در گفت‌وگو با «جوان» ‌درباره هزينه‌هاي بيماران كليوي مي‌گويد: در حال حاضر داروهاي بيماران كليوي بسته به ايراني يا خارجي بودن از 120 تا 400 هزار تومان هزينه دارد، اما رئيس سازمان تأمين اجتماعي وعده داد بيماران تحت پوشش اين سازمان از امروز داروهايشان رايگان محاسبه مي‌شود. وي با اشاره به مشكلات عديده‌اي كه گران شدن داروها با تغييرات نرخ ارز براي بيماران كليوي ايجاد كرد، درباره بيمه‌شدگان خدمات درماني اظهار مي‌كند: ‌دكتر ديناروند يك صحبت‌هايي كرده است اما بايد منتظر تحقق موضوع بود.

پولي شدن داروهاي رايگان هموفيلي!

بيماران هموفيلي اما روز گذشته بر خلاف روال قبلي توزيع داروهاي اين بيماري، ‌هزينه پرداخت كرده‌اند!

اين را احمد قويدل، عضو مجمع عمومي كانون هموفيلي ايران به «جوان» مي‌گويد و تصريح مي‌كند: متأسفانه عملاً وعده‌هايي كه از سوي وزير بهداشت و وزير تعاون و رفاه اجتماعي و رئيس سازمان غذا و دارو داده شده است، اجرايي نشده و از بيماران هموفيلي بابت تحويل دارو‌هاي آنان پول دريافت مي‌شود. در حالي كه حداقل از سال 1375 دارو‌هاي اين بيماران رايگان بوده است و حتي وزارت بهداشت اخيراً وجوهي كه بيماران بابت دارو پرداخت نموده بودند به حساب سرپرست خانوار واريز كرد و مقرر شد اين يارانه‌ها به حساب سازمان‌هاي بيمه‌گر واريز شود. به گفته وي روز گذشته اما از بيماران بابت هر ويال فاكتور 8 پنج هزار تومان، بابت هر ويال فايبا هشت هزار تومان و بابت هر ويال هيوميت 40 هزار تومان وجه مطالبه شد در حالي كه قبلاً اين داروها همه رايگان بودند.

با وجود اين بر اساس وعده داده شده از سوي مسئولان وزارت بهداشت امروز روز تحقق وعده‌هاي دارويي است. بي‌ترديد روزنامه «جوان» اين موضوع را پيگيري مي‌كند تا ببيند اين وعده محقق مي‌شود يا نه و اگر نشد موانع دولت جديد در جامه عمل پوشاندن به اين قول چه بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار