یکی از شاخصهای اساسی در مدیریت آب و خاک کشور، پوشش گیاهی در سطح مراتع است که تأثیر مهمی درجلوگیری از بروزسیلاب وکنترل فرسایش وهمچنین افزایش آب سفرههای زیرزمینی دارد.
سید نقی عزیزی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با عنوان كردن مطلب فوق و با اشاره به تأثیر پوشش گیاهی در تولید اکسیژن و پالایش هوا از ذرات گرد و غبار و گازهای گلخانهای گفت: طبیعت به عنوان مأمن جانوران نیز به شمار میرود که این امر از کارکردهای مهم زیستمحیطی منابع طبیعی است.
وی اضافه کرد: طبیعت نقش مهمی در تأمین آرامش روح و روان انسان دارد چرا که انسان امروزی به دنبال آرامش روحی و روانی است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان ضمن بیان اینکه 850 گونه گیاهی در استان سمنان وجود دارد، افزود: از این تعداد 126 گونه دارویی و صنعتی محسوب می شوند که شناخت پتانسیل های بالقوه و بالفعل این گونه های گیاهی می تواند نقش موثری در شکوفایی اقتصاد کشور ایفا نماید.
عزیزی اضافه کرد: باریجه، کتیرا، وشاءو آنغوزه از مهمترین این گونه ها هستند که بطور متوسط بین 15 الی 20 تن در استان برداشت و به کشور های اروپایی صادر می شود.
* 6هزارمتر جنگل، سرانه سمناني ها
وی با اشاره به اهمیت منابع طبیعی یادآور شد: امروزه بحث پوشش گیاهی و سرانه فضای سبز و جنگل یکی از شاخصهای توسعهیافتگی جوامع در دنیا به شمار میرود که سرانه فضای سبز در دنیا بیش از شش هزار متر به ازای هر نفر و در ایران کمتر از دو هزار متر است و این رقم در استان سمنان با توجه میانگین جمعیتی استان بیش از 6 هزار متر مربع است که به نسبت کشور شرایط بهتری داریم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه در حال حاضر ما از مراتع بیشتر برای تولید علوفه استفاده میکنیم، بیان داشت: منابع طبیعی کارکردهای مختلفی دارد، به طوری که ارزش زیست محیطی آن 80 درصد و اقتصادی آن کمتر از 20 درصد است که ما باید به سمت استفاده از کارکرد زیست محیطی منابع طبیعی برویم و برای این امر توسعه و تولید گیاهان دارویی و صنعتی را در برنامه قرار دهیم.
به گفته وی، 97درصد، یعنی بیش از9 میلیون و 700 هزار هکتار از مساحت استان را عرصههای منابع ملی شامل جنگلها ، مراتع و بیابان ها تشکیل میدهد که از این میزان، مراتع استان بیش 3 میلیون و 700 هزار هکتار وسعت دارد و بخش اعظم آن نیز شامل مراتع قشلاقی است.