جمیل حقپرست با اشاره به 69 هزار کارگاه فعال دارای نیروی کار بیمه شده در گیلان اظهار کرد: 28 هزار کارگاه نیمه فعال در استان وجود دارد.
وی به 98 هزار کارگاه زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی گیلان اشاره کرد و افزود: 71 درصد کارگاههای استان فعال هستند.
حقپرست کارگاه را محلی تعریف کرد که بیمه شده به دستور کارفرما یا نماینده او در آنجا کار میکند و گفت: کارگاه فعالی، کارگاهی است که دارای گزارش بیمه شده به صورت سالانه باشد.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان با بیان اینکه 35 بازرس این سازمان از کارگاههای استان بازرسی میکنند، تصریح کرد: سال گذشته 68 هزار و 992 بازرسی از کارگاههای گیلان انجام شده است.
وی در ادامه از رشد 150 درصدی تعداد بیمهشدگان در گروه زنان خانهدار در مدت دو سال گذشته در گیلان خبر داد و بیان کرد: تعداد پرداختکنندگان حقبیمه از 2 هزار و 300 نفر در سال 89 به 5 هزار و 823 نفر در سال 91 افزایش پیدا کرده است.
حقپرست افزایش تعداد بیمهشدگان در گروه زنان را نشان دهنده ترویج و گسترش بیمه گروه زنان خانهدار دانست و خاطرنشان کرد: بیش از شش هزار زن سرپرست خانوار اجباری و اختیاری زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی گیلان هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان همچنین به افزایش مستمری و کمکهای جنسی بیمهشدگان این سازمان اشاره کرد و یادآور شد: تمام مستمریهای بازنشستگی، از کارافتادگی و بازماندگان از ابتدای سال 92 به میزان 25 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه مستمری تمام بازنشستگان، از کارافتاده کلی و مجموع مستمری بازماندگان طبق ماده 111 قانون اجرایی شده است، اظهار کرد: حقوق مستمریبگیران تا مبلغ 487 هزار تومان ترمیم میشود.
به گفته حقپرست، از کارافتادگی جزیی ناشی از کار و مشمولان قانون بیمه بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی بافندگان قالی، قالیچه، گلیم و زیلو مصوب 1376 از شمول بند سه ماده 80 قانون برنامه چهارم خارج هستند و تنها افزایش 25 درصدی مستمری به آنها تعلق میگیرد.