کد خبر: 520005
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۲
دبير علمي كنگره بهداشت اسب:
ابوتراب طباطبايي در نشست خبري كنگره بهداشت و بيماري‌هاي اسب اظهار داشت: اگر سرمايه‌گذاري لازم براي اسب دره شوري فارس انجام شود قابليت تبديل به صنعتي سودده را دارد.
وي افزود: در حال حاضر فعاليت‌هاي كمي در اين زمينه انجام شده و كشورهاي همسايه ايران از اسب‌هاي اصيل آن بهره مي‌برند.
طباطبايي ادامه داد: پيامبر اسلام (ص) بيان مي‌كنند كه هر خير و نيكي تا روز قيامت بر پيشاني اسب بسته شده و در سيره اهل بيت بر توجه به اسب‌سواري و گراميداشت اين حيوان تاكيد بسیاری شده است.
وي ابراز داشت: ايران مهد پرورش اسب‌هاي اصيل بوده و بيشتر اسب‌هاي خوب دنيا خون يا نژادشان از اسب‌هاي ايراني است.
طباطبايي اضافه كرد: اسب‌هاي استان فارس نژاده هستند و اسب تركمن كه مختص به ايران است، اسب عرب خوزستان، اسب كرد و اسب دره شور فارس كه توان بدني بسیاری دارد، در جهان مورد توجه هستند.
معاون پژوهشي دانشكده دامپزشكي دانشگاه شيراز نيز در اين نشست بيان كرد: دانشكده دامپزشكي يكي از دانشكده‌هاي قوي كشور محسوب می‌شود و داراي ۶۰ عضو هيئت علمي است.
عبدالحميد ميمندي تصريح كرد: سالانه به طور متوسط حداقل پنج مقاله علمي از اين دانشكده در مجلات معتبر دنيا به چاپ مي‌رسد.
وي به وجود مركز تحقييقات بيماري‌هاي پرندگان در دانشكده دامپزشكي اشاره كرد و گفت: پژوهشكده بيوتكنولوژي و آزمايشگاه‌هاي متعدد اين دانشكده فعاليت‌هاي ارزنده‌اي دارند و مجله دامپزشكي دانشكده دامپزشكي شيراز مورد اقبال محققان بين‌المللي است.
دبير اجرايي دومين كنگره ملي بهداشت و بيماري‌هاي اسب نيز در اين نشست ابراز داشت: دومين كنگره بهداشت اسب در روزهاي بيست هشتم و بيست و نهم فروردين ماه جاري برگزار مي‌شود و ۳۰۰ نفر از اساتيد و دانشجويان كشور براي حضور در آن ثبت‌نام كرده‌اند.
عليرضا رعايت جهرمي افزود: تشكيل كارگاه‌هاي جنبي تخصصي در زمينه صنايع وابسته به بهداشت و درمان اسب و برگزاري پنل علمي با حضور محققان موسسه تحقيقات و سرم‌سازي رازي از جمله برنامه‌هاي اين كنگره است.
وي تصريح كرد: از ۴۰۰ مقاله ارسال شده به دبيرخانه كنگره ۳۱۳ مقاله پذيرفته شده كه ۷۴ مقاله به صورت سخنراني و ۲۳۹ مقاله در قالب پوستر ارائه مي‌شود.
به گفته وي، بيهوشي و جراحي، پرورش، اصلاح نژاد و تغذيه، لنگش، تصويربرداري تشخيصي، راديولوژي، سونوگرافي، «سي تي اسكن» و «ام آر آي» و به طور كلي بيماري‌هاي مشترك انسان و دام از جمله محوهاي اين كنگره است.
اسب دره شوری اسب ویژه سران عشایر بوده و به دلیل نیاز به استقامت و توانایی عبور از معابر کوهستانی در کوچ‌ها و نیز زیبایی و راحتی به تدریج به این حد از شکوفایی رسیده است.
اسب دره شوری با توجه به اینکه اسب ایلات کوچ‌نشین قشقایی بوده، نیازمند استقامت بسیار، نرمی لازم براي سوارکار و استحکام اجزای بدنی بوده است و با توجه به این موارد اصلاح نژاد شده، بنابراین یکی از بهترین اسب‌ها برای سواری آزاد و مسابقات استقامت است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار