جوان آنلاین: یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران طی یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: امروز روزی بسیار مبارک است؛ چراکه در چنین روزی در سال ۱۳۵۸، با فرمان حضرت امام (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شد. به عبارتی میتوان گفت عمر بابرکت سپاه پاسداران به اندازه عمر انقلاب اسلامی و عمر جمهوری اسلامی ایران است.
سپاه پاسداران، با توجه بهعنوان خود، فلسفه وجودی مشخصی دارد و یک نهاد انقلابی است که از همان روزهای نخستین انقلاب، برای پاسداری و نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن - که بزرگترین انقلاب مردمی در عصر حاضر است - تشکیل شد.
تجربه ۴۶ سال گذشته نشان میدهد که اقدام حضرت امام(ره) در تأسیس سپاه، کاری بسیار اساسی، مبنایی و مبتنی بر تجربه بود.
حضرت امام(ره)آگاه بودند که انقلاب اسلامی ایران، بهدلیل برخورداری از آرمانها و اهداف والای خود برای پیشرفت، استقلال، عزت ملت ایران و نیز اعتلای جهان اسلام و تمدنسازی در مقیاس جهانی، دشمنان سرسختی دارد و طواغیت جهان، شیاطین و قدرتهای زورگو و قلدر اجازه نمیدهند این انقلاب در آرامش بماند.
بنابراین امامخمینی(ره)، براساس یک تجربه تاریخی، بر این باور بودند که باید نهادی مردمی و مکتبی تأسیس شود که با تمام توان از انقلاب اسلامی پاسداری کند.
این موضوع بهگونهای رقم خورد که در همان سالهای ابتدایی انقلاب، نظام جمهوری اسلامی مورد تهاجم، توطئهها، فتنهها، ترورها، بمبگذاریها، بیثباتسازیها، غائلههای تجزیهطلبی و سپس جنگ قرار گرفت و مشخص شد استکبار جهانی عزم خود را بر نابودی انقلاب اسلامی و شکست جمهوری اسلامی جزم کرده است.
سپاه بهگونهای عمل کرد که همان زمان، حضرتامام(ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود.» بدون تردید نهادی که حضرت امام(ره) بنیان نهادند و در سال ۵۸ تأسیس کردند، یکی ازعوامل مهم و اصلی ماندگاری انقلاب اسلامی است. سپاه، بازوی توانمند ولایت و درواقع نیرویی کاملا مردمی است.
در دوران دفاعمقدس شاهد بودیم که مسئولیت راهبری، آموزش، سازماندهی و بهکارگیری نیروهای مردمی و بسیج با سپاهپاسداران بود.
بهعبارتی میتوان گفت سپاه و بسیج، دو مجموعه بههم پیوسته هستند و سپاه، مجموعهای است که بهدلیل جایگاه قانونی خود، از نیروهای مردمی برای پیشبرد و دفاع از انقلاب و عبور کشور از صحنههای خطرناک بهره میگیرد.
امروز نیز دشمنان ما بهخوبی دریافتهاند که از عوامل اصلی تولید قدرت، پاسداری از انقلاب اسلامی، پاسداری از جمهوری اسلامی و عبور دادن کشور از موانع و رفع خطرها، سپاهپاسداران است.
سپاه پاسداران به تعبیر مقام معظم رهبری، ستون مستحکم خیمه انقلاب است که همواره باید استوار و تکیهگاه دیگر ستونها برای عبور از چالشها و موانع اساسی باشد.
فرمانده معظم کل قوا، که بر همه مسائل اشراف دارند، بارها از کارنامه درخشان سپاه و اسناد معتبر افتخارات این نهاد انقلابی و شهدای آن یاد کردهاند.
تا قبل از جنگ، تعداد اعضای سپاه کمتر از ۴۰هزار نفر بود اما با پایانیافتن جنگ، تعداد شهدای سپاه قریب به ۴۰هزار نفر شد؛ یعنی بیش از کل اعضای سپاه قبل از جنگ به شهادت رسیدند.
شخصیتهای برجسته، ماندگار و چهرههای یادگار در تاریخ انقلاب، پیشکسوتانی هستند که در رأس آنها امروز میتوان از سردار دلها یاد کرد؛ سیدالشهدای جبهه مقاومت، شهید حاجقاسم سلیمانی، که حقیقتا پاسدار تراز انقلاب اسلامی بود.
امروز سپاه پاسداران در حوزههای مختلفی که مورد نیاز انقلاب است حضور پیدا میکند؛ بنابراین صرفا یک نهاد نظامی نیست و ساختاری مشابه ارتش ندارد. برخی میگویند در ایران چرا باید دو ارتش و دو مجموعه نظامی وجود داشته باشد.
در پاسخ این پرسش باید گفت که سپاه علاوه بر بعد نظامی، یک نهاد انقلابی است و معنای نهاد انقلابی این است که چون فلسفه وجودیاش پاسداری از انقلاب اسلامی است، در هر صحنهای که نیاز به پاسداری از انقلاب اسلامی باشد ورود و به سایر مجموعهها کمک میکند.
سپاه براساس نیاز، به عرصههای مختلف ورود میکند، چراکه دشمنان ما نشان دادهاند هدفشان نابودی انقلاب، شکست و براندازی جمهوری اسلامی است.
بنابراین سپاه پاسدارانی که فلسفه وجودیاش پاسداری از انقلاب اسلامی است باید در هر صحنهای که دشمن توطئه یا نقشهای طراحی میکند، بتواند حضور داشته باشد و اقدامات مقابلهای را در دستور کار قرار دهد.
بنابراین اقدامات و مأموریتهای سپاه براساس رسالت پاسداری از انقلاب، میتواند بسیار متفاوت باشد؛ از مأموریتهای فرهنگی، امنیتی، اقتصادی و سیاسی تا سایر حوزهها که کارنامه سپاه در این سالها بهخوبی آن را اثبات میکند.