جوان آنلاین: رئیس بانک مرکزی اروپا با اشاره به پیامدهای اقدامات رئیسجمهور امریکا در عرصه جنگ تعرفهها تصریح کرد: به دنبال رویکردی که دولت ایالات متحده در پیش گرفته، اروپا راه دیگری ندارد، غیر از اینکه وارد تقابل با ترامپ شود.
از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در ژانویه گذشته، رئیسجمهور امریکا با بستن تعرفه به واردات کالاها از برخی کشورها موجب بروز تنشهایی شده که تهدیدی برای شروع یک جنگ تجاری است. او روز پنجشنبه تهدید کرد در صورتی که بروکسل بر واردات ویسکی امریکایی خود تعرفه ۵۰درصدی اعمال کند، بر شراب و مشروبات الکلی فرانسه و سایر کشورهای اتحادیه اروپا تعرفه ۲۰۰درصدی وضع خواهد کرد.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا با اعلام اینکه «چارهای جز تقابل با ترامپ برایمان باقی نمانده است» عملاً نشان داد اروپا برای تقابل با تهدیدهای دونالد ترامپ در زمینه افزایش تعرفه، شمشیر را از رو بسته است. لاگارد با هشدار درباره پیامدهای مخرب تشدید اختلافات بر اقتصاد جهانی گفت: «اگر وارد یک جنگ تجاری واقعی شویم، تجارت به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و این عواقب جدی برای رشد و قیمتها در سراسر جهان به ویژه در ایالات متحده خواهد داشت. تصمیمهای رئیسجمهور امریکا و تصمیمهای متقابل با آن باعث نگرانی و احتیاط شدید میشود و سطحی از عدم اطمینان را ایجاد میکند که مدتهاست شاهد آن نبودهایم.» کایا کالاس، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا نیز این موضوع را تأیید کرد و گفت: اگر ترامپ بر شراب و شامپاین وارداتی از کشورهای اتحادیه اروپا تعرفه ۲۰۰درصدی اعمال کند، اتحادیه اروپا از منافع خود محافظت خواهد کرد. اتحادیه اروپا روز چهارشنبه اعلام کرد بر مجموعهای از محصولات امریکایی از جمله ویسکی بوربن، موتورسیکلت و قایق تعرفههایی را اعمال خواهد کرد. این اقدام در واکنش به اعمال تعرفه ۲۵درصدی امریکا بر فولاد و آلومینیوم اروپایی صورت میگیرد. تعرفههای جدید اتحادیه اروپا قرار است از اول آوریل، یک روز قبل از تعرفههای اعلامی ترامپ اجرایی شود. «اریک لمبارد» وزیر دارایی فرانسه روز جمعه جنگ تعرفهای رئیسجمهور امریکا علیه اروپا را «احمقانه» توصیف و تأکید کرد: «اگر بخواهیم با امریکا مذاکره کنیم، باید خود را در شرایط مساوی قرار داده و ما نیز تعرفهها را افزایش دهیم.»
ترامپ همزمان با این تنشها، از اقدامات اروپاییها در زمینه آینده جنگ اوکراین استقبال میکند. او روز پنجشنبه در دیدار با مارک روته، دبیرکل ناتو اظهارات ولادیمیر پوتین مبنیبر موافقت مشروط با آتشبس را «بسیار امیدوارکننده» دانست و به خبرنگاران گفت: «ما میخواهیم شاهد آتش بس باشیم و امیدوارم آنها (روسیه) کار درست را انجام دهند.» رئیسجمهور امریکا با بیان اینکه حاضر به گفتوگو با ولادیمیر پوتین است، افزود: اگر توافق با روسیه در مورد آتشبس در اوکراین حاصل نشود، ناامیدی بزرگی برای کل جهان خواهد بود. بایت مینل ریسینجر، وزیر امور خارجه اتریش با حمایت وین از پایان جنگ اوکراین گفت: «ما از تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین حمایت میکنیم و برای صلح عادلانه تلاش خواهیم کرد.» دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلیس هم در گفتوگویی با روزنامه دیلی میرور گفت: توقف در درگیریها «گام اول» برای آغاز گفتوگوها درباره «یک توافق کامل» به منظور پایان دادن به جنگ خواهد بود.