کد خبر: 1281096
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۰
حسین عبداللهی‌فر

امسال ملت شریف ایران در حالی چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را جشن می‌گیرد و عزم خویش را برای برگزاری با شکوه‌ترین راهپیمایی ۲۲ بهمن جزم کرده است که آسمان ایران اسلامی به عطر ولادت موالید شعبانیه معطر گردیده است. 
این تقارن علاوه بر اینکه بر شور و نشاط ملت شریف ایران در برگزاری جشن‌های دهه مبارک فجر افزوده، فرصتی ایجاد نموده تا فلسفه تحولی انقلاب اسلامی در امتداد بعثت انبیای عظام، نهضت سرخ حسینی و تکامل آن با ظهور بقیه الله الاعظم مورد تأمل قرار گیرد. به ویژه آنکه پیروزی معجزه آسای مردم مقاوم و قهرمان غزه آثار تحولی انقلاب ملت ایران در زمینه مقاومت و پایداری در برابر دشمنان اسلام و مسلمین را ملموس‌تر و محسوس‌تر ساخته است. این تحول فلسفه موجده و هدف غایی انقلاب اسلامی است. مردم ایران متحول شده و انقلابی تحول ساز را با ماهیت اسلامی و با هدف تحقق ارزش‌های اسلامی به پیروزی رساندند که منشأ تحولات بسیاری در ابعاد گوناگون سیاسی و اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی گردید. از همین رو، حضرت امام (ره) این تحول را معجزه واضح الهی و رمز پیروزی انقلاب ملت ایران معرفی کرده و در روز‌های اولیه پیروزی انقلاب اسلامی فرمودند: «این تحولی که در انسان‌ها پیدا شد از تحولی که در این رژیم پیدا شد بالاتر است.»
تحولی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در مبعث نبی مکرم اسلام (ص) مورد اشاره قرار داده و فرمودند: این مقاومت رشحه‌ای از بعثت است. در خود امریکا عده‌ای جمع شدند ­- که امریکایی بودند - گفتند؛ مرگ بر امریکا در خود امریکا! این همان تحول ادراکی است؛ این همان چیزی است که انبیای عظام به آن همت گماشتند، و بزرگ‌ترین و مهم‌ترین و شگفت‌انگیزترین نوع آن را رسول مکرم اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلم) در زمان خود و تا آخر دنیا به وجود آورد، و امروز مقاومت هم دارد آن را نشان می‌دهد. بر این اساس مهم‌ترین دستاورد‌های تحولی انقلاب اسلامی عبارت‌اند از:
۱. تحول روحی و معنوی در آحاد جامعه که آثار آن را می‌توان در تک تک شهیدانی یافت که برای لقای معبودشان همه هستی خویش را فدا کردند. 
۲. تحول در رشد معنویت گرایی جامعه به ویژه جوانان که مصداق بارز آن را می‌توان در حضور گسترده جوانان در مراسم اعتکاف سال جاری دید. 
۳. تحول در گسترش عدالت و محرومیت زدایی به جای خاصه خواری و انحصارگرایی ۴. تحول از الگوی اجتماعی جامعه از فرنگی به بومی - اسلامی ۵. تحول از هویت خودباخته غربزده به هویت اصیل ایرانی اسلامی ۶. تحول در واگرایی قومی و مذهبی به همگرایی و انسجام ملی ۷. تحول در ساختار و قوانین کشور از نظام شاهنشاهی به مردم سالاری دینی ۸. تحول در روند سکولاریزاسیون ایران از جدایی دین و سیاست به نظریه سیاست عین دیانت ۹. تحول در رویکرد سیاسی کشور از مستعمره غرب به سیاست نه شرقی و نه غربی ۱۰. تحول در جایگاه جهانی ایران از عقب نگاه داشته شده به در حال توسعه ۱۱. تحول در مفهوم حق تعیین سرنوشت مردم از انتخابات‌های فرمایشی به انتخابات واقعی ۱۲. تحول در مسیر توسعه و پیشرفت کشور از عقب نگهداشته شده و اقماری به توسعه مستقل و پایدار ۱۳. تحول از وابستگی به اقتصاد تک محصولی به اقتصاد خودکفا ۱۴. تحول در مسیر مصرف گرایی به اقتصاد مولد و دانش بنیان ۱۵. تحول در روند وابستگی به واردات به صادرات کننده محصولات غیرنفتی ۱۶. تحول در سیاست منطقه‌ای از به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی به تبدیل کردن مسئله فلسطین به مسئله اول ایران، منطقه و جهان ۱۷. تحول در رشد و بیداری ملت‌ها که آثار آن را می‌توان در امواج تنفر ملت‌ها علیه رژیم صهیونیستی در بیش از ۳۰ هزار تجمع ضدصهیونیستی در ۶۰۰ شهر مختلف دنیا مشاهده کرد. ۱۸. تحول در رویکرد سازش و سلطه پذیری مردم منطقه به رویکرد مقاومتی و سلطه ستیزی ۱۹. تحول در نقش ژاندارمی برای تأمین منافع غرب به نقش آفرینی به عنوان قدرت منطقه‌ای مستقل ۲۰. تحول از نقش اقماری ایران برای کشور‌های هژمون به نقش محوری در منطقه ۲۱. تحول در نظم جهانی از دوقطبی سلطه گر - سلطه پذیر به سلطه جو - سلطه ستیز ۲۲. تحول در برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز آزاد و مستقل.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار