کد خبر: 1279003
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
فرهاد نظریان‌سامانی

در دنیای کنونی رسانه‌ها، به‌ویژه تلویزیون به عنوان ابزار اصلی اطلاع‌رسانی و انتقال پیام، نقش بسزایی در شکل‌دهی به افکار عمومی و تصویر یک کشور در سطح جهانی ایفا می‌کنند. از نکات مهمی که در این زمینه باید به آن توجه شود، توصیه‌های رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در خصوص ضرورت انجام کار رسانه‌ای مؤثر برای معرفی دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران است. در دیدار اخیر ایشان با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی تأکید شد که «باید یک کار رسانه‌ای مهم در خصوص معرفی پیشرفت‌های کشور انجام شود». این فرمان رهبر انقلاب می‌تواند سرآغازی برای ایجاد شبکه‌ای تلویزیونی باشد که با هدف معرفی دستاورد‌ها و پیشرفت‌های علمی، صنعتی، دفاعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سطح بین‌المللی به فعالیت بپردازد. 
جمهوری اسلامی ایران در چند دهه گذشته به‌رغم تحریم‌ها و فشار‌های بین‌المللی، دستاورد‌های چشمگیری در حوزه‌های مختلف کسب کرده است. پیشرفت‌های علمی از جمله در زمینه‌های هسته‌ای، پزشکی، نانوفناوری و هوافضا، توانمندی‌های دفاعی کشور، دستاورد‌های فرهنگی و هنری و همچنین رشد چشمگیر زیرساخت‌های اقتصادی از جمله مواردی هستند که کمتر در سطح جهانی به درستی معرفی شده‌اند. در این راستا، ایجاد یک شبکه تلویزیونی بین‌المللی ویژه جمهوری اسلامی ایران می‌تواند نقشی حیاتی در معرفی و تشریح این دستاورد‌ها ایفا کند. 
رسانه‌های بین‌المللی عمدتاً تحت تأثیر منافع سیاسی و اقتصادی قدرت‌های بزرگ قرار دارند و به همین دلیل، جمهوری اسلامی ایران به‌طور معمول در این رسانه‌ها در معرض تصویر منفی قرار می‌گیرد. پوشش نادرست یا تحریف اخبار و اطلاعات در مورد ایران و کم‌توجهی به پیشرفت‌های کشور در بسیاری از حوزه‌ها، به‌ویژه در کشور‌های غربی سبب شده است بسیاری از مردم جهان تصوری نادرست و محدود از ایران داشته باشند. از سوی دیگر، در‌حالی‌که کشورمان از لحاظ علمی، صنعتی و نظامی دستاورد‌های چشمگیری داشته، این پیشرفت‌ها کمتر در رسانه‌های جهانی و به‌ویژه در کانال‌های معتبر بین‌المللی به نمایش گذاشته می‌شود. 
ایجاد یک شبکه تلویزیونی بین‌المللی که به‌طور ویژه به معرفی دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف بپردازد، می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌ها برای مقابله با تحریف‌های رسانه‌ای و ارائه تصویری درست و مثبت از کشور باشد. این شبکه می‌تواند با تولید محتوای متنوع شامل گزارش‌های مستند، برنامه‌های تحلیلی و خبری، مستند‌های علمی و فناوری، و برنامه‌های فرهنگی به‌طور هدفمند پیشرفت‌ها و نوآوری‌های جمهوری اسلامی ایران را به جهانیان معرفی کند. 
این شبکه می‌تواند در زمینه‌های مختلفی همچون نمایش دستاورد‌های علمی و پزشکی ایران (مانند پیشرفت‌ها در پزشکی هسته‌ای، نانوفناوری و تولید دارو‌های خاص)، توانمندی‌های دفاعی و صنعتی (از جمله تولید موشک‌های پیشرفته و سیستم‌های دفاعی)، رشد و توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و انرژی و معرفی فرهنگ و هنر ایرانی در سطح جهانی فعالیت کند. از سوی دیگر، این شبکه می‌تواند به‌عنوان یک پل ارتباطی میان ایران و سایر کشور‌های جهان عمل می‌کند و زمینه‌ساز تبادل فرهنگی و علمی بین ایران و دیگر ملت‌ها خواهد شد. این شبکه می‌تواند به مقابله با تحریف‌های رسانه‌های غربی و معرفی واقعیت‌های ایران بپردازد. همچنین روابط فرهنگی، اقتصادی و علمی خود را با کشور‌های دیگر را گسترش دهد؛ از طرفی دستاورد‌های علمی و تحقیقاتی ایران را در معرض دید جهانیان قرار می‌گیرد. معرفی تاریخ و فرهنگ ایران و همچنین روند پیشرفت‌های کشور در زمینه‌های مختلف می‌تواند به کاهش سوءتفاهم‌ها و افزایش همکاری‌های بین‌المللی کمک کند. 
در نهایت اینگونه می‌توان گفت که یکی از روش‌های مهم رسانه‌ای برای جامه عمل پوشاندن به توصیه و تأکید رهبر معظم انقلاب به اهالی رسانه برای انجام کار رسانه‌ای مؤثر در معرفی دستاورد‌های کشور، ایجاد یک شبکه تلویزیونی است که بتواند پیشرفت‌ها و توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران را به‌طور مؤثر به جهانیان معرفی کند. این شبکه می‌تواند با برخورداری از محتوای دقیق و مستند به تغییر تصویر جهانی از ایران و مقابله با جریان‌های منفی رسانه‌ای کمک کند و در راستای دیپلماسی عمومی و گسترش روابط ایران با دیگر کشور‌ها قدم بردارد. نام این شبکه را می‌توان «پیشرفت» گذاشت.

برچسب ها: رسانه ، تلویزیون ، فرهنگ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار