کد خبر: 1274080
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۰
«حاج آقا علاء، کارآفرین نیکوکار» در آیینه یک پژوهش نوانتشار
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، حیات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زنده‌یاد سید علاءالدین میرمحمدصادقی را مورد بازخوانی قرار داده است
 شاهد توحیدی
جوان آنلاین: اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، حیات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زنده‌یاد سید علاءالدین میرمحمدصادقی را مورد بازخوانی قرار داده است. این پژوهش از سوی محمد عدلی انجام شده و انتشارات اتاق بازرگانی ایران، آن را به زیور طبع آراسته است. تارنمای ناشر در بازنمایی محتوای کتاب، نکات ذیل را مورد اشاره قرار داده است: «کتاب حاج آقا علاء، کارآفرین نیکوکار، زندگینامه، کارنامه و روایتنامه‌ای است در مورد سید علاءالدین میرمحمدصادقی، از شاخص‌ترین فعالان اقتصادی ایران که در میدان سیاست و فرهنگ نیز شهرت فراوانی دارد. در پیش‌گفتار این کتاب آمده است: مرور سرگذشت انسان‌های موفق، گاهی از پیگیری روش‌های علمی و تئوریک موفقیت کاراتر است. رهگیری پیشرفت و تحلیل زندگی شخصیت‌های برجسته، می‌تواند برای کسانی که به‌ویژه در دنیای کسب‌وکار به دنبال مسیر درست می‌گردند، نکات مؤثری داشته باشد. برخی انسان‌ها، اما فراتر از موفقیت در دنیای کسب‌وکار گام برمی‌دارند و به کارآفرینی اکتفا نمی‌کنند. آنها علاوه بر موفقیت، مسیر ماندگاری را می‌پیمایند و خود را از همگنانشان متمایز می‌سازند. این افراد، در میدان نوع‌دوستی و جوانمردی قدم می‌گذارند. علاءالدین میرمحمدصادقی، با این فرمول در میان فعالان اقتصادی یگانه شده است، چه این‌که نیکوکاری را نه در حاشیه‌فعالیت‌ها که به متن زندگی‌اش راه داده است. افراد زیادی هستند که در میدان فعالیت اقتصادی پیشرفت چشمگیری داشته‌اند، اما نام کسانی ماندگار می‌شود که راه نفوذ به قلب‌ها را پیموده باشند... کتاب حاج‌آقا علاء، کارآفرین نیکوکار، در سه فصل اصلی تدوین شده است. فصل اول در ۱۴ بخش، به مرور زندگینامه علاءالدین میرمحمد صادقی از کودکی تا ٨٧سالگی می‌پردازد. فصل دوم کتاب، کارنامه علاءالدین میرمحمدصادقی را در گفتگو با افراد مطلع و نزدیک به ایشان، مورد بررسی قرار داده است. این فصل در سه بخش کلی شامل: کارآفرینی، نیکوکاری و مسئولیت‌اجتماعی به گفتگو با ۱۰ نفر از افراد نزدیک به او پرداخته است. فصل سوم نیز روایتنامه و‌مستندی است، از شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مورد علاءالدین میرمحمدصادقی. بیش از ۱۰۰ روایت، در این فصل قرار دارد. در فصل ضمیمه هم، برخی اسناد و تصاویر مربوط به ایشان از مجموعه‌شخصی و آرشیو‌های موجود در اتاق‌های بازرگانی آمده است...». 
نویسنده در بخشی از این تحقیق، رویکرد‌های خیراندیشانه میرمحمدصادقی را اینگونه به روایت نشسته است: «علاء‌الدین میرمحمدصادقی در زمره کارآفرینانی قرار می‌گیرد که فعالیت‌های خیرخواهانه را به توسعه کسب‌وکارش ترجیح داده است. او در صف بازاریانی قرار دارد که پیش از انقلاب به مبارزات انقلابی پرداختند و نقش چشمگیری در اداره امور انقلابی ایفا کردند. او همراهی با شهید بهشتی، شهید باهنر، شهید رجایی و مرحوم هاشمی رفسنجانی را از سال‌ها پیش از انقلاب اسلامی آغاز کرد و تا پس از آن نیز ادامه داد. در دهه ۱۳۴۰ و به توصیه شهید بهشتی، وارد میدان فرهنگ شد و مدرسه‌سازی پیشه کرد، تا با نقش‌آفرینی در راه‌اندازی مدارس رفاه، علوی و نیکان، در تربیت نسل‌های آینده اثرگذار باشد. او راه اصلاح جامعه را در فرهنگ و آموزش یافته، اما هیچ‌گاه از سایر فعالیت‌های نیکوکارانه چشم‌پوشی نکرده است. در راه‌اندازی ستاد دیه برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، نقش داشته و صندوق‌های قرض‌الحسنه زیادی را پایه‌گذاری کرده که صندوق اندوخته جاوید به عنوان اولین و مشهورترین صندوق قرض‌الحسنه بازار تهران از آن جمله است. او پیش از انقلاب قصد داشت با موافقت امام خمینی (ره) بانک اسلامی را پایه‌گذاری کند که این ایده به راه‌اندازی سازمان اقتصاد اسلامی انجامید...».
برچسب ها: انتشارات ، کتاب ، فرهنگ
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار