جوان آنلاین: حدود ۱۰ روز دیگر به مناسبت «اربعین حسینی» میرسیم و بر همین اساس از هفته پیش حرکت زائران به سمت شهرهای مقدس عراق شروع شده است. با اینکه بیشتر نگاهها به سمت مرز مهران بوده و زائران این نقطه را برای تردد انتخاب میکنند، اما خروجیهای دیگر هم روزانه پذیرای هزاران ایرانی هستند تا آنها را به سمت کربلا بدرقه کنند. در کرمانشاه هم تردد در مرزخسروی به صورت روان و ۲۴ساعته در حال انجام است. بنابر اطلاعات رسیده، در ساعات خنک مثل غروب و صبح زود، تردد قابل توجه و روانی در پایانه مرزی خسروی در جریان است. زیرساختهای جادهای مناسب به ویژه مسیر بزرگراهی تا شهر قصرشیرین این برتری را به مرز خسروی داده تا زائران با خیالی راحتتر با خودروی شخصی رهسپار اجتماع بزرگ جهانی اربعین شوند.
استان کرمانشاه به خاطر قرار گرفتن در مسیر دو مرزخسروی و مهران هر ساله در آستانه اربعین حسینی میزبان میلیونها زائر میباشد. طبق روال هرساله پیشبینیها و تمهیدات لازم از چند ماه گذشته برای ارائه خدمات مناسب به زوار اربعین در کرمانشاه انجام شده و این استان امسال هم آماده میزبانی از زائران است. مرز بینالمللی خسروی، در استان کرمانشاه قدیمیترین و نزدیکترین مسیر به عتبات عالیات است که چندین قرن سابقه دارد و از قدیمالایام به عنوان دروازه کربلا معروف بوده است. این مرز به صورت میانگین سه تا هفت درجه از مرزهای جنوبی خنکتر است و با استقرار امکانات و تجهیزات لازم با ۲۰هزار متر مربع سایبان امکان یک تردد مناسبتر را ایجاد کرده است. سال گذشته بیش از ۸۰۰ هزار تردد از پایانه مرزی خسروی به ثبت رسید و پیشبینی میشود در اربعین امسال این رقم از یک میلیونو ۲۰۰هزار زائر عبور کند.
بازدید وزیر کشور از مرز خسروی
با اوج گرفتن ترددها به سمت کشور عراق و ازدحام در پایانههای مرزی دیگر، توصیههای مسئولان برای انتخاب مرز خسروی برای تردد به کربلا بارها اعلام شده است. باز بودن مرز خسروی در تمام ساعات شبانهروز فرصت بسیار مغتنمی است تا زائران بتوانند در تمام مدت با خیال راحت این نقطه را برای تردد انتخاب کنند. با آمادهسازی زیرساختهای این پایانه مرزی، هزاران جای پارک در پارکینگهای قصرشیرین تدارک دیده شده است که زائران با آسودگی خودروهای خود را در نزدیکترین نقطه به مرز خسروی گذاشته و راهی کربلا شوند. با این اوصاف به نظر میرسد «دروازه عتبات» روزهای شلوغتری را نسبت به سالهای قبل تجربه کند زیرا بر اساس مشاهدات زائران حسینی عمدتاً با خبرگرفتن از مرزهای دیگر و مطلعشدن از وضعیت آنها ترجیح میدهند به مرز خسروی مراجعه کرده و از این پایانه خارج شوند. برای اطمینان از وضعیت مرزها، روز گذشته وزیر کشور با حضور در مرز خسروی از گیتهای انتظامی این پایانه بازدید کرد. در این بازدید، روند ثبت خروج زوار اربعین از کشور از سوی پرسنل گذرنامه استان کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت. احمد وحیدی، در این بازدید ضمن تأیید سرعت عمل ثبت خروج از کشور زوار، بر تأثیر مثبت این سرعتعمل بر انتخاب مرزها برای تردد تأکید کرد.
به گفته وزیر کشور، آمادگی برای ایجاد سایبانها، راهاندازی گیتهای خروجی به وسیله دستگاهها و همچنین فعالیت موکبها در مرز خسروی انجام گرفتهاست.
وی به وضعیت مرز از سوی کشور عراق نیز اشاره و تصریح کرد: «از سوی کشور عراقی در مرز منذریه احداث سایبان، فعالیت موکبها، راهاندازی پارکینگها، حملونقل روان و آسفالت جادهها به خوبی انجام شده است. ایجاد پارکینگها برای وسایل نقلیه شخصی در فواصل مشخصی در قصر شیرین و مرز خسروی انجام شده تا پس از آن با وسایل حملونقل عمومی جابهجا شوند.»
وحیدی با تأکید بر افزایش تردد در مرز خسروی بیان کرد: «با توجه به آمار اعلام شده امسال تردد از مرز خسروی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۵۰درصد افزایش داشته و اکنون این مرز آمادگی بالایی برای عبور زوار خواهد داشت.».
اما از آنسوی مرز خسروی یعنی از طرف عراقی هم خبر میرسد خودروهای سواری، ون و اتوبوس برای عزیمت زائران به شهرهای زیارتی مثل کاظمین، سامرا، نجف و کربلا آماده هستند و با قیمتی مناسبتر نسبت به سایر مرزها انتقال زائران به شهرهای زیارتی را بر عهده دارند.
شهردار کرمانشاه در خدمت زائران
موکبهای پذیرایی از قصرشیرین تا نقطه صفر مرزی برپا شده و زائران به محض ورود به قصرشیرین مورد پذیرایی و استقبال قرار میگیرند.
بر اساس اعلام سرپرست ستاد بازسازی عتبات عالیات کرمانشاه ۲۷۲موکب، در این استان برای پذیرایی از زوار اربعین فعال شده است.
ضمن اینکه بر اساس مصوبات ستاد اربعین استان کرمانشاه، شهرداری کرمانشاه، وظیفه حمل و نقل و نظافت در مرز خسروی را بر عهده دارد.
شهرداری کرمانشاه، امسال کاروان ۳۰۰نفری خود را به منظور ارائه خدمات بهتر و خدمت به زوار، راهی مرز خسروی کرده و با اشاره به وظایف این سازمان در مرز خسروی میگوید: «امسال دومین سال است که ما توفیق میزبانی زائران اربعین حسینی را در مرز خسروی داریم، در این راستا، شهرداری کرمانشاه وظیفه حملونقل و نظافت مرز را بر عهده دارد.»
نادر نوروزی ادامه میدهد: «۱۷۰دستگاه اتوبوس و ۴۰دستگاه ماشین ون به منظور جابهجایی زوار به مرز خسروی اعزام شدهاست، در کنار این اقدام، نیروهای پاکبان و کارگران و ماشینهای آتشنشانی نیز به مرز خسروی اعزام میشوند.»
وی با اشاره به اعزام ۳۰۰نیروی خدمات شهری کرمانشاه به مرز خسروی به منظور ارائه خدمات رسانی شایسته به زوار اربعین، تصریح میکند: «امکانات و نیروی انسانی تا پایان بازگشت زائران اربعینحسینی در مرز مستقر میشوند و همه تجهیزات لازم به مرز خسروی اعزام میشود.»
نوروزی در خصوص اقدامات فرهنگی در این ایام تأکید میکند: «سازمان فرهنگی هنری شهرداری کرمانشاه و شهرداریهای معین و یکی از مناطق شهرداری تهران در مرز خسروی مستقر هستند و محصولات تهیه شده فرهنگی را ارائه خواهند کرد و راهنمایی لازم در آنجا صورت میگیرد.»
آتش نشانی در آماده باش
«پنج دستگاه خودروی سبک و سنگین به همراه ۲۰ نیروی عملیاتی به شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی اعزام شدهاند.»
اینها بخشی از حرفهای رئیس سازمان آتشنشانی شهرداری کرمانشاه است که با اشاره به امنیت پارکینگ خودروی زوار در راستای پیشگیری از وقوع آتش سوزی میگوید: «توصیههای لازم به متصدی پارکینگها ارائه شده و باید ۱۵دستگاه ۵۰کیلوگرمی پودر گاز و خاموش کنندههای دستی از نوع دیاکسیدکربن وجود داشته باشد.»
آتشپاد غلامرضارضایی، ادامه میدهد: «نیروهای ما به صورت مداوم درحال گشتزنی هستند و در صورت وقوع حوادث احتمالی سریعاً در محل حادثه حاضر میشوند.»
وی در خصوص ارائه آموزشهای لازم جهت پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی خاطرنشان کرد: «بروشورهایی در این راستا تهیه شده و در اختیار زوار قرار میگیرد.»