جوان آنلاین: نگرانی مسلمانان در انگلیس از گسترش اسلامهراسی که در روزهای اخیر منجر به حمله به مساجد این کشور شده، رو به افزایش است. از چند روز پیش، بعد از کشته شدن سه دختربچه انگلیسی با ضربات کارد یک جوان ۱۷ساله، شایعه شده که عامل این کار یک مسلمان بوده است.
به گزارش «جوان»، انگلیس جمعهشب هم شاهد شورش صدها نفر در شهر ساحلی ساندرلند بود؛ جایی که آشوبگران نژادپرست و حامیان گروههای راست افراطی با سنگ و چوب و بطریهای مشروب به مسجد این شهر حمله و مسلمانان را تهدید کردند. شورشیان نژادپرست ادعا میکنند که قاتل سه دختربچه که چند روز قبل با ضربات کارد به قتل رسیدند، یک جوان ۱۷ساله مسلمان است.
در جریان شورش راستگرایان افراطی در شهر ساندرلند، سه مأمور پلیس نیز مجروح شدند. در حالی که جیمز کلورلی، وزیر کشور پیشین انگلیس در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «ما نمیتوانیم اجازه دهیم اراذل و اوباش شورشگر و افراطگرایان پیروز شوند»، برخی منابع از جمله اسکاینیوز گزارش کردهاند که روز شنبه نیز ۲۴تظاهرات افراطگرایان علیه جوامع مسلمان انجام شده است. آشوبها که با احتساب دیروز چهار روز است ادامه پیدا کرده، به لندن هم کشیده شده و نخستوزیر انگلیس دستور تشکیل یگان ویژه پلیس برای مبارزه فوری و قاطع با آشوبگران را داده، ولی اقدامات دولت انگلیس در این زمینه کافی به نظر نمیرسد. مسلمانان در انگلیس نگرانند که افراطگرایان نژادپرست که در روزهای اخیر مساجد را هدف قرار دادهاند، حملات خود را تشدید کنند. آشوبگران سهشنبه قبل به سمت مسجدی در ساوتپورت، شهری که اکسل روداکوبانای ۱۷ ساله متهم به چاقوکشی در آنجا است، آجر پرتاب کردند. زارا محمد، دبیرکل شورای مسلمانان بریتانیا (MCB) روز جمعه با ابراز نگرانی از وضعیت جاری به خبرگزاری فرانسه گفت: «جامعه مسلمانان در حال حاضر عمیقاً مضطرب است و واقعاً از آنچه دیدهاند نگرانند.» او گفته که برخی مساجد تماسهای تهدیدآمیز «ما به شما حمله میکنیم» دریافت کردهاند، در حالی که به گفته او برخی مساجد تردید دارند که میتوانند به فعالیتهای برنامهریزی شده مانند کلاسهای کودکان و جلسات زنان ادامه دهند یا نه.
شوکت وارایچ، مدیر یک شرکت امنیتی خصوصی که تأمین امنیت مساجد را بر عهده دارد، گفته که اخیراً شرکت امنیت مسجد از بیش از ۱۰۰ مسجد برای کمک و مشاوره در تأمین امنیت درخواست کمک دریافت کرده، در حالی که از میان ۲ هزار مسجد موجود در انگلیس، تنها تعداد اندکی توانایی لازم را برای تأمین هزینه نگهبانان دارند. وارایچ به خبرگزاری فرانسه گفته که «بسیاری از مساجد آسیبپذیری و ترس خود را به ما ابراز کردهاند.» در جریان نماز جمعه این هفته در مسجد مرکزی لندن نیز بسیاری از نمازگزارانی که خبرگزاری فرانسه با آنها مصاحبه کرده، گفتهاند نگران خشونتهای ضداسلامی چند روز اخیر هستند. عمران محمود، یک برنامهنویس کامپیوتر با اشاره به شایعاتی که در شبکههای اجتماعی درباره مسلمان بودن فردی که به سه دختربچه حمله کرده، هشدار داد که شایعات رسانههای اجتماعی ممکن است برخی را تشویق کند که خشم خود را به سمت مساجد هدایت کنند. او گفت: «آنها به جای نگاه کردن به حقایق، شروع به سرزنش مسلمانان کردند. این شستوشوی مغزی است.»
محمد از MCB درباره اسلامهراسی میگوید: «این واقعاً تکاندهنده است که ببینیم این کار چقدر هماهنگ و برنامهریزی شده است، کمپین اخبار جعلی اطلاعات نادرست چقدر سریع منجر به این شده است.»
او معتقد است که این نوع اسلامهراسی «در خلأ متولد نشده»، و به «یک نوع احساسات ضدمهاجرتی و اسلامهراسی» در انگلیس، از جمله از سوی رهبران سیاسی، اشاره میکند. لی اندرسون، قانونگذار حزب راستگرای ضد مهاجرت اصلاحات بریتانیا، که در انتخابات سراسری ماه گذشته موفق به کسب پنج کرسی شد، اوایل سال جاری با متهم کردن شهردار لندن به اینکه «اسلامگرایان او را کنترل میکنند»، جنجال برانگیخت. ایمان عطا از پروژه Tell Mama که حوادث اسلامهراسی را ثبت میکند، میگوید: «این چیز جدیدی نیست، اما مقیاس در حال گستردهتر شدن است.»