کد خبر: 1233294
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰
نماینده مردم شیراز:

نماینده مردم شیراز در مورد قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: شورای حکام تحت نظر قدرت‌های سلطه‌گر با رویکرد سیاسی و به دور از نگاه حرفه‌ای عمل می‌کند و جایگاه این شورا به دلیل نگاه جانبدارانه و مغرضانه آسیب دیده است. 
ابراهیم عزیزی در گفتگو با ایرنا، با اشاره به قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: قانون راهبردی لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران تکلیف را روشن کرده است و رهبر معظم انقلاب هم در این زمینه فرموده‌اند: «این قانون کشور را از سرگردانی نجات داد»، مجلس هم انتظار دارد دولت با اجرای صریح این قانون جلوی زیاده‌خواهی شورای حکام را بگیرد و پاسخ شایسته‌ای به آن‌ها دهد. 
نماینده مردم شیراز تصریح کرد: منافع ملی کشور ما با قطعنامه‌های شورای حکام تغییر نمی‌کند، مگر اینکه منافع ملت ایران در این مسیر تأمین شود و امریکایی‌ها هم مطمئن باشند نمی‌توانند از این ابزار‌ها سوءاستفاده کنند. وی با بیان اینکه قطعنامه شورای حکام بیشتر سیاسی است تا فنی و حقوقی گفت: شورای حکام باید از تصویب قطعنامه‌هایی که بیشتر خاصیت سیاسی دارد تا حرفه‌ای پرهیز کند و در حدود صلاحیت‌های خود در موضوعات تخصصی و با رویکرد فنی اظهار نظر کند و تحت تأثیر قدرت‌های سلطه‌گر نباشد. 
وی صدور این قطعنامه را عامل تنزل جایگاه شورای حکام عنوان کرد و افزود: اگر قرار باشد شورای حکام این مسیر سیاسی را ادامه دهد، به جایگاه خود لطمه وارد می‌کند و شورای حکام تحت نظر قدرت‌های سلطه‌گر با رویکرد سیاسی و به دور از نگاه حرفه‌ای به مسائل نگاه می‌کند و اکنون هم جایگاه این شورا به دلیل نگاه جانبدارانه و مغرضانه آسیب دیده است. 
گفتنی ا‌ست قطعنامه پیشنهادی سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ۱۶خرداد۱۴۰۳ (پنجم ژوئن۲۰۲۴) با ۲۰رأی موافق، دو رأی مخالف و ۱۲رأی ممتنع در شورای حکام تصویب شد. این قطعنامه بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته است برای حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد. 
این قطعنامه همچنین از ایران می‌خواهد بیانیه موسوم به چهارم مارس درباره حل‌وفصل تمام موضوعات باقی‌مانده بین ایران و آژانس را «بدون تأخیر» اجرا و مجوز بازرسان آژانس را که ایران بر اساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده۹ موافقتنامه جامع پادمان لغو کرده است، احیا کند. 
در این قطعنامه با تکرار ادعا‌های سیاسی پادمانی و ریشه‌دار در اسناد جعلی رژیم اسرائیل از تهران خواسته شده است در خصوص «ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در دو مکان اعلام‌نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه کند و آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده مطلع کند.»
این درحالی است که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تأسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح‌آمیز انرژی هسته‌ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده است و تأکید دارد مسائل باقی‌مانده با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است، با این حال، در قطعنامه شتابزده و غیرسازنده تروئیکا ادعا شده است در صورت عدم «همکاری لازم، کامل و بدون ابهام ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل‌وفصل همه مسائل پادمانی باقی‌مانده» ممکن است از مدیرکل آژانس خواسته شود یک «ارزیابی جامع و به‌روزشده در مورد احتمال حضور یا استفاده از مواد هسته‌ای اعلام‌نشده در ارتباط با مسائل باقی‌مانده گذشته و حال، در مورد برنامه هسته‌ای ایران، بر اساس اطلاعات موجود ارائه کند.»
پیش از آغاز رأی‌گیری درباره این قطعنامه، کشور‌های موسوم به گروه همفکر، با صدور بیانیه‌ای مشترک، تصویب قطعنامه علیه ایران را اشتباه محاسباتی خواندند و هشدار دادند چنین اقدامی نتیجه معکوس خواهد داشت. آن‌ها از کشور‌های عضو شورا خواستند در برابر تلاش‌ها برای سیاسی‌کردن مسائل پادمانی مقاومت کنند و به این قطعنامه رأی موافق ندهند. جمهوری اسلامی ایران نیز پیش‌تر هشدار داده بود هرگونه اقدام سیاسی در شورای حکام با واکنش متناسب، مؤثر و فوری مواجه خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار