کد خبر: 1232601
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
نماینده مجلس دوازدهم در گفتگو با «جوان»‌:
خانوار‌ها در کشور برای تأمین یکی از نیاز‌های اولیه خود، یعنی مسکن با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. به گفته کارشناسان، بیش از ۵۰ درصد از درآمد خانوار‌ها برای مسکن هزینه می‌شود.

 جوان آنلاین: نماینــده مجلس دوازدهم شورای اسلامی گفت: مسئله ساخت مسکن یک موضوع و دغدغه راهبردی برای شهید رئیسی بوده است، موانعی نیز پیش‌روی ایشان بوده که باید حل شوند. موضوع بانک‌ها با تعارف و تسامح حل‌شدنی نیست. باید با جدیت به این موضوع ورود کنیم و با استفاده از نظارت مجلس و با برنامه‌ریزی دقیق رئیس‌جمهور بعدی در این زمینه، مشکلات حل شود. از طرفی در بحث تحقق مشارکت مردم در جهش تولید نیز ساخت‌و‌ساز مسکن از جهات مختلف برای‌مان مزیت دارد. این اقدام همچنین به ایجاد شغل بیشتر در کشور منجر می‌شود و حدود ۵۰ تا ۶۰ رشته شغل به کار می‌افتند. 
 
خانوار‌ها در کشور برای تأمین یکی از نیاز‌های اولیه خود، یعنی مسکن با مشکلات جدی روبه‌رو هستند. به گفته کارشناسان، بیش از ۵۰ درصد از درآمد خانوار‌ها برای مسکن هزینه می‌شود. در شهر‌های بزرگ اوضاع بدتر است. خانواده‌ها مجبورند برای اینکه سقفی بالای سرشان داشته باشند، بیش از ۷۰ درصد از درآمد ماهانه خود را بپردازند. به زعم اقتصاددانان، وضعیت فعلی مسکن باعث شده است خانوار‌ها بخش اعظمی از درآمدشان را هزینه کنند و برای مصارف دیگر مانند تأمین خوراک و پوشاک به دردسر بیفتند. این شرایط باعث شده است وضعیت کلی اقتصاد خانواده‌ها بغرنج شود. 
در حالی خانوار‌ها برای تأمین مسکن با مشکل مواجه هستند که بر اساس قانون اساسی، تأمین مسکن مناسب برای همگان جزو وظایف دولت‌هاست. دولت سیزدهم در راستای عمل به این وظیفه قانونی خود، اقدامات مؤثری را به منظور تولید مسکن ملی به اجرا گذاشت. شخص رئیس‌جمهور از هیچ تلاشی برای ساخت مسکن دریغ نکرد، اما یکسری مشکلات بر سر راه دولت سیزدهم برای مسکن‌سازی وجود داشت. اولین موضوع، تأمین زمین مورد نیاز بود. دولت سیزدهم پیشنهاد گسترش حریم شهر‌ها و تغییر کاربری زمین‌ها را داد، این طرح در بسیاری از موارد اجرایی نشد. مشکل دیگر، عدم‌پرداخت تسهیلات بانکی در حوزه مسکن بود. شهید رئیسی دستور برخورد قاطع با بانک‌ها را صادر کرد که به زعم بسیاری باید این دستور عملیاتی شود. 
اسماعیل سیاوشی، نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که مسکن یکی از دغدغه‌های رئیس‌جمهور شهید بود و در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفت، تصریح کرد: شهید رئیسی به صورت جدی در دوران دو‌سال‌وهشت‌ماهه ریاست دولت به موضوع مسکن ورود کرد و توجه جدی به این مسئله داشت. 
وی ادامه داد: متأسفانه برخی مشکلات و موانع بر سر راه ساخت انبوه مسکن وجود دارد. به طور مثال، دولت نظارت جدی بر عملکرد بانک‌ها ندارد و شاهد هستیم که آن‌ها به وظایف خود در زمینه تسهیلات ساخت مسکن عمل نمی‌کنند. 
نماینده مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: بانک‌ها در حد وسیعی به جذب سرمایه‌های مردم می‌پردازند و با انجام کار‌هایی مثل تبدیل این سرمایه‌ها به طلا، سود خوبی به مردم می‌دهند، بنابراین مردم انگیزه‌ای ندارند که پول خودشان را در بخش‌های مولد اقتصاد کشور به کار بیندازند. سیاوشی گفت: یکی از مشکلات برای گذاشتن پول نزد بانک‌ها این است که ارزش پول از بین می‌رود. بانک‌ها به منظور حل این مشکل، سرمایه‌های مردم را به طلا تبدیل می‌کنند تا بتوانند به صورت حداکثری سرمایه‌ها را جذب کنند. 
وی ادامه داد: لازم است مجلس با هماهنگی دولت مسائل مربوط به بانک‌ها را حل‌وفصل کند. بانک‌های کشور متأسفانه اسلامی نیستند و عملکردشان ربوی است. بر اساس تعالیم اسلامی، پول ربوی وارد هر خانه‌ای شود، تار و پودش را به هم می‌ریزد. 
نماینده مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: بانک‌ها با سود بالا برای خودشان منابع درآمدی خوبی ایجاد کرده‌اند، اما حاضر نیستند در راستای ایجاد اشتغال و کمک به دولت در ساخت مسکن همکاری داشته باشند. سیاوشی گفت: مسئله ساخت مسکن یک موضوع و دغدغه راهبردی برای شهید رئیسی بوده است، موانعی نیز پیش‌روی ایشان بوده که باید حل شوند. موضوع بانک‌ها با تعارف و تسامح حل‌شدنی نیست. باید با جدیت به این موضوع ورود کنیم و با استفاده از نظارت مجلس و با برنامه‌ریزی دقیق رئیس‌جمهور بعدی در این زمینه مشکلات حل شود. از طرفی در بحث تحقق مشارکت مردم در جهش تولید نیز ساخت‌و‌ساز مسکن از جهات مختلف برای‌مان مزیت دارد. این اقدام همچنین به ایجاد شغل بیشتر در کشور منجر می‌شود و حدود ۵۰ تا ۶۰ رشته شغل به کار می‌افتند. نماینده مجلس دوازدهم خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر این است که از طریق عرضه مسکن می‌توانیم به متعادل‌سازی عرضه و تقاضا بپردازیم و قیمت‌ها را در این بخش اصلاح کنیم. 
سیاوشی گفت: با تعارف و کار فرهنگی و توصیه، مردم به فرزندآوری روی نمی‌آورند. باید مردم بدانند که فرزندآوری برای‌شان یک منفعت اقتصادی دارد و از مزیت‌هایی بهره‌مند می‌شوند. 
وی ادامه داد: نیاز است مشوق‌های مؤثری در حوزه مسکن برای خانواده‌ها به منظور فرزندآوری در نظر بگیریم. در صورتی که جوانان از مسکن مناسب برخوردار شوند یا از طریق ساخت‌و‌ساز‌ها برای‌شان شغلی ایجاد کنیم، به ازدواج و فرزندآوری ترغیب می‌شوند، اما در شرایطی که مشکلات مسکن همچنان ادامه یابد، نمی‌توانیم توقع داشته باشیم طرح‌های جوانی جمعیت تحقق پیدا کند. حل‌وفصل موضوع مسکن و اشتغال جوانان مقدمه ازدواج است که به فرزندآوری و جوانی جمعیت نیز منجر خواهد شد. 
سیاوشی در پایان تأکید کرد: در راستای تحقق‌بخشیدن سیاست‌های کلان کشور همچون جوانی جمعیت باید به تأمین مسکن برای جوانان به صورت جدی ورود کنیم. از سوی دیگر، سامان‌دادن به قیمت‌های مسکن و اجاره‌بها نیز به جز از طریق تولید انبوه مسکن امکانپذیر نیست.

برچسب ها: دولت ، مجلس ، مسکن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار