کد خبر: 1231433
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
حسین فصیحی

 بخشی از آمار قربانیان تصادف‌ها، مربوط به رانندگی نوجوانانی است که بدون داشتن مهارت و گواهینامه، رانندگی می‌کنند. نوجوانانی که هنوز به سن قانونی نرسیده‌اند، اما در سایه بی‌توجهی خانواده‌هایشان پشت فرمان خودرو می‌نشینند یا با موتورسیکلت رانندگی می‌کنند که در مواردی به بروز سوانح منجر می‌شود. در حال حاضر آماری وجود ندارد که میزان فراوانی سوانح منجر به جرح و فوت این دسته از رانندگان را نشان دهد. رانندگی این گروه سنی در مناطق روستایی و شهر‌های کوچک به عنوان عرفی اشتباه پذیرفته شده‌است. کودکان و نوجوانان بعد از پیدا کردن مهارت دوچرخه‌سواری، با موتورسیکلت یا خودرو و حتی کامیون رانندگی می‌کنند و در انجام امور زندگی به خانواده کمک می‌کنند. از آنجا که این رفتار در این جوامع فراگیری زیادی دارد، اقبال به تکرار آن وجود دارد. پاسگاه‌های انتظامی یا کلانتری‌هایی که در این مناطق مستقر هستند، اولویت‌های دیگری را در دستور کار خود قرار می‌دهند و نسبت به تخلف‌هایی از این دست اقبال نشان نمی‌دهند، خصوصاً اینکه در این مناطق کمتر راکب موتورسیکلتی پیدا می‌شود که از کلاه ایمنی استفاده کند. تصور حاکم بر فضای عمده خانواده‌ها این است که رانندگی کودکانشان با وسایل نقلیه به سانحه ختم نمی‌شود، از همین‌رو برخی خانواده‌ها برای نوجوانان خود موتورسیکلت یا خودروی شخصی هم تهیه و آن را به حساب بخشی از مهرخانوادگی یا لطف در حق فرزندشان تلقی می‌کنند غافل از اینکه عمده سوانحی که برای این دسته از نوجوانان رقم می‌خورد، به دلیل هیجانات ناشی از اقتضای سن آن‌ها است که بدون توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی با سرعت غیرمجاز حرکت می‌کنند که در مواردی منجر به بروز سانحه می‌شود. 
در شهر‌های بزرگ، اما به دلیل نظارت حضور گسترده پلیس و نظارت بیشتر و فراگیری دوربین‌های نظارتی این امر با محدودیت بیشتری همراه است با این حال هستند نوجوانانی که با مدیریت زمان خود به دور از چشم پلیس رانندگی می‌کنند که گاه رانندگی آن‌ها به بروز سوانح هم منجر می‌شود. از جمله اینکه پلیس تهران اعلام کرده بسیاری از نوجوانان از ساعت ۱۲ نیمه شب تا ۴ صبح به جای اینکه در خانه در حال استراحت باشند، مشغول رانندگی می‌شوند. 
آن‌گونه که ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی صراحت دارد، اگر کودکی از وسایل نقلیه والدین خود یا دیگران مانند موتورسیکلت و خودرو استفاده کند و تصادفی صورت گیرد، کودک مقصر است و مسئولیت از او سلب نمی‌شود و بعد از انجام رویه قانونی، پرونده در دادسرای ویژه اطفال رسیدگی و برای کودکان مجازات تعیین می‌شود. همچنین اگر والدین یا افراد دیگری، وسیله نقلیه خود را در اختیار کودکان قرار دهند، در صورت هرگونه تخلف یا جرم، صاحبان وسایل نقلیه هم به مراجع قضایی معرفی می‌شوند، بنابراین مالکان خودرو باید در نظر داشته‌باشند که همراه نبودنشان با این دسته از کودکان از آن‌ها سلب مسئولیت نمی‌کند. احترام به قانون و تمکین از قوانین راهنمایی و رانندگی موضوعی است که بسیاری از شهروندان با سهل‌انگاری از کنار آن عبور می‌کنند، سهل‌انگاری که همیشه بر وفق مراد نمی‌ماند و گاه با بروز یک سانحه با هزینه‌های بسیار برجای می‌ماند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار