جوان آنلاین: ظرف ۱۰۹ روزی که از جنگ اسرائیلیها علیه غزه میگذرد، احتمالاً روزهای اندکی وجود دارد که یک نهاد بینالمللی درباره وقوع فاجعه، کشتار و وقایعی از این دست از طرف رژیم صهیونیستی هشدار نداده باشد. آژانس وابسته به سازمان ملل (آنروا) دیروز درباره گرسنگی فاجعهبار و محدودیتهای تحمیلی اسرائیل برای امدادرسانی به مردم غزه هشدار داد، دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی گفته که اسرائیلیها حتی به فلسطینیان در صف ایستاده هم رحم نمیکنند و نماینده ویژه سازمان ملل برای سرزمینهای اشغالی فلسطینی میگوید احتمال اینکه در غزه نسلکشی در حال انجام باشد بسیار زیاد است.
طبق آخرین آمارهای ارائه شده وزارت بهداشت فلسطین، تاکنون بیش از ۱۱ هزار کودک فلسطینی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی در غزه شهید شدهاند و بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ زن شهید شدهاند. این در حالی است که کل شمار جانباختگان حملات زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی از ۲۵هزار و۵۰۰ نفر هم فراتر رفته و البته بیش از ۶۳هزار فلسطینی دیگر هم مجروح شدهاند. جدا از خسارات جانی گسترده از سوی اسرائیل، خسارات مالی سنگینی هم در نوار غزه به بار آمده است، بهگونهای که طبق بررسیهای انجام گرفته تاکنون نزدیک به ۷۰ هزار خانه ساکنان فلسطینی در جریان جنگ به طور کامل ویران شده و بیش از ۲۹۰هزار خانه دیگر هم تحت تأثیر شرایط جنگی گسترده کاملاً غیرقابل سکونت هستند.
تحت چنین شرایطی، سازمانهای بینالمللی بیش از هر موقع دیگری درباره تبعات جنگ هشدار میدهند. صرفاً دیروز، سه نهاد بینالمللی، از جمله دو نهاد وابسته به سازمان ملل، درباره وضع غزه هشدار دادند. سازمان امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی معروف به آنروا، درباره گرسنگی فاجعهبار و محدودیتهای تحمیلی اسرائیل برای امدادرسانی به مردم غزه هشدار داده و گفته که «۵۷۰ هزار نفر در غزه با گرسنگی فاجعهبار مواجه هستند.» آنروا از افزایش خطر قحطی در نوار غزه خبر داده و خواستار افزایش قابلتوجه کمکهای انسان دوستانه برای مقابله با آن شده است.
همزمان، «نماینده ویژه سازمان ملل برای سرزمینهای اشغالی فلسطینی» گفته احتمال اینکه در غزه نسلکشی در حال انجام باشد بسیار زیاد است. به گزارش ایسنا، «فرانچسکا آلبانسه» با اشاره به اقدام آفریقای جنوبی برای کشاندن رژیم صهیونیستی به دادگاه لاهه به جرم نسلکشی در غزه گفت: «من قویاً از تصمیم آفریقای جنوبی برای پیگیری اقدامات پیشگیرانه در دادگاه بینالمللی دادگستری حمایت میکنم زیرا معتقدم احتمال وقوع نسلکشی در غزه بسیار زیاد است.» این مقام سازمان ملل گفت: «نسلکشی عبارت است از نابودی یک قوم به طور کلی یا جزئی از طریق اعمال مختلف کشتار، وارد آوردن آسیب شدید روحی یا جسمی و ایجاد شرایطی که زندگی را غیرممکن میکند. اگر به نتیجه سه ماه بمباران نگاه کنید، سلاحهای ممنوعه علیه جمعیتی استفاده شده است که بدون داشتن هیچ راه فراری زندگی میکنند. ۹/۱ میلیون آواره اجباری در جنوب نوار جمع شدهاند و باز بمباران میشوند. تاکنون مرگ ۲۴ هزار نفر تأیید شده است بین ۷ هزار تا ۹ هزار نفر مفقود شده و ۱۰ هزار کودک به قتل رسیدهاند. آلبانسه که با روزنامه اسپانیایی «الپائیس» گفتگو میکرد، با بیان اینکه ۷۰ درصد قربانیان در این جنگ زن و کودک هستند، تصریح کرد: این ارقام مشابهتی با هیچیک از درگیریهای کنونی ندارند. به نسلکشی سربرنیتسا در بوسنی با ۸ هزار کشته فکر کنید. جنگ دوساله روسیه و اوکراین را در نظر بگیرید که در آن تعداد کشتهشدگان احتماﻻً کمتر از ۸ هزار غیرنظامی است. این هیوﻻی وحشتناک قرن ماست و بسیاری از مردم به دلیل نبود مراقبتهای پزشکی جان خود را از دست خواهند داد. آلبانسه در پاسخ به این سؤال که «شکایت آفریقای جنوبی میتواند به نتیجه برسد؟»، گفت: «عوامل زیادی دخیل هستند. از نظر فنی من میگویم بله. همانطور که تیم آفریقای جنوبی گفت این اولین نسلکشی در تاریخ است که توسط قربانیان از تلویزیون پخش میشود.»
همچنین دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارشی از گوشه دیگری از جنایات وحشیانه تلآویو و هدف قرار دادن فلسطینیها به دست رژیم صهیونیستی حتی در صف دریافت کمکهای بشردوستانه پرده برداشت. به گزارش ایسنا، دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه گفته ارتش رژیم اشغالگر در فصل جدیدی از نسلکشی مداوم علیه ساکنان غزه، عمداً فلسطینیها را در حالی که منتظر دریافت کمک بودند در جنوب شهر غزه هدف قرار داد و باعث شهادت و زخمی شدن آنها شد. طبق این بیانیه، تیمهای میدانی دیدهبان حقوق بشر اروپا - مدیترانه ادامه شلیک گلولهها و توپهای ارتش رژیم صهیونیستی و استفاده از پهپاد برای هدف قرار دادن و کشتن صدها غیرنظامی را که با وجود خطر شدید به امید دریافت سهمیههای محدود کمک تجمع کرده بودند، مستند کردهاند.