جوان آنلاین: «سفر قهرمان» در نگاه اول یک عبارت صفت و موصوفی است و البته کمی کنجکاوی برانگیز، اما اگر نوجوان باشید و اهل هنر و چالش، این دیگر رسماً یک دعوت است که طی آن هم میتوانید با قهرمانان واقعی این مرز و بوم بیشتر آشنا شوید هم دستی بر آتش هنرهایی، چون ایستانمایی، داستان مصور یا انجام نقالی ببرید.
برای ورود به این رویداد کافی است عبارت رویداد سفر قهرمان را در مرورگر رایانه یا تلفن هوشمندتان، جستوجو کنید یا سادهتر از آن به وبسایت این رویداد ملی به نشانی https://artteen. ir/heros- journey مراجعه و روی آن کلیک کنید، اما این فقط یک کلیک ساده نیست که بتوان از آن گذشت، دختر و پسر هم ندارد، همین که از ۱۲ تا ۱۸ سال از خدا عمر گرفته باشید و به تولید ایستانمایی، داستان مصور یا انجام نقالی و پردهخوانی علاقه داشته باشید، کفایت میکند.
حال این شمایید و این ۴۰ فرمانده از دوران هشت سال دفاع مقدس. بخوانید، ببینید، فکر کنید و از شهید متوسلیان، همت، باکری و چمران تا جهانآرا، برونسی و حسن باقری همه هستند، خوب که نگاه کردید، دیگر وقت انتخاب است یک قهرمان از میان آنها انتخاب کنید، معرفی و بیوگرافی را بخوانید و تصمیم بگیرید میخواهید برایش چه محصول فرهنگی- هنری را در قالبهای ذکر شده تولید کنید. اینها که گفته شد، آمادگی روحی و توان هنری شما نوجوان اهل چالش و هنرمند بود، اما کار کمی هم مراحل فنی و تکنیکی دارد که از زبان محمدرسام رضوانی، مسئول روابط عمومی حوزه هنری کودک و نوجوان، شنیدنیتر است.
وی میگوید: رویداد «سفر قهرمان» با شعار قهرمانان بازمیگردند، با هدف رشد و پرورش هنرمندان انقلابی و پیش بردن آنان در مسیر تولید، این مهم را مورد توجه قرار داده تا علاوه بر ایجاد بستر مناسب برای ارتقای مخاطب در حوزههای تعریف شده، ایستانمایی (استاپ موشن)، داستان مصور (کمیک استریپ) و نقالی و پردهخوانی همزمان به بازتعریفی از این مفهوم مهم نیز برسد.
در این رویداد، مجموعه کتاب «فرماندهان» از انتشارات سوره مهر که شامل ۴۰ کتاب که دربردارنده زندگینامه فرماندهان هشت سال دفاع مقدس است، به عنوان موضوع در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.
این رویداد سه بخش اصلی دارد؛ بخش اول شامل دریافت اولیه اطلاعات و بومهای دانشآموزان و انتخاب قهرمان موردنظر است که در بستر سایت رویداد و با همراهی منتورها به صورت برخط انجام میشود و مراحل آن با وارد شدن به آدرس وبسایت رویداد و کلیک روی گزینه ثبتنام آغاز و این مرحله با تکمیل بومها و پاسخ دادن به سؤالات در مورد قهرمان انتخابی شرکتکننده، انجام میشود و آن را به دبیرخانه میفرستند، آنجا بوم بررسی میشود و اگر کیفیت اثر بالا باشد، شرکتکنندگان به مرحله منطقهای وارد میشوند.
وی در ادامه توضیح میدهد: مرحله منطقهای در هفت شهر میزبان شامل همدان، رشت، مشهد، کرمان، اهواز، تبریز و پرند در استان تهران برگزار میشود و میهمانان سایر شهرها را طبق اعلامهای آتی پذیرا خواهند بود، البته شرکتکنندگان، هر شهری را که امکان حضور در آن دارند میتوانند انتخاب کنند. روال کار اینگونه است که دانشآموزان منتخب به کارسوقهای منطقهای دعوت میشوند تا اثر اولیه خود را با رویکرد گذشتهمحور تکمیل کنند. در مرحله آخر هم دانشآموزان منتخب کارسوقهای منطقهای به رویداد ملی دعوت میشوند تا این بار اثر مبتنی بر قهرمان منتخب خود را با رویکرد حال/ آینده محور تکمیل کنند. فقط هنرمندان حوزه ایستانمایی دقت کنند که در بخش ملی، محصول تولیدیشان باید گروهی باشد، پس اگر هر دانشآموز هنرمند این عرصه به کار خودش ایمان دارد از همین الان باید به فکر یک همتیمی خوب برای خودش باشد.
رضوانی تأکید میکند: شرکتکنندهها به خاطر داشته باشند تا پایان رویداد باید تنها بر یک موضوع و شخصیت در دو مرحله و با دو رویکرد گذشتهمحور و حال/ آیندهمحور کار کنند. درضمن شرکتکنندههای رویداد منطقهای تا ۱۰ روز قبل از شروع رویداد استان مورد نظرشان میتوانند بومشان را تکمیل و کار را نهایی و ارسال کنند تا خیال این هنرمندان نوجوان از به موقع رسیدن اثرشان راحت باشد.
وی در باره بررسی آثار میگوید: داوریها از جنبه تکنیکی و محتوایی انجام شده است و در پایان نیز از آثار برتر حمایتهای لازم آموزشی و تولیدی انجام میشود، پس یک خروجی حرفهای و خوشایند در انتظار برگزیدگان این رویداد خواهد بود.
داستان «گهواره» و لالاییهایی پرامید.
اما در میانه این سفر، خوب است به یک رویداد دیگر و سیر در عالم کلمه و ترانه و انتقال و حس و معنا در قالب گوشنواز لالایی بپردازیم و آن چیزی نیست جز فراخوان ملی لالایی «گهواره». فراخوانی که در سه محور احیای تراث، سرایش لالایی و بازآفرینی لالایی مادران شهدا چندی پیش با پیشدرآمدی برای نخستین دوره آموزش تخصصی لالایی، در واحد قصه و روایت حوزه هنری کودک و نوجوان برگزار شد. این جریان با پشتوانه بیش از یک سال تحقیق و پژوهش بهمنظور پر کردن خلأ ارتباطی جامعه با قالب ادبی و تأثیرگذار لالایی برنامهریزی شد و از ۲۰ استان کشور در آن شرکت کردند و ترانههایی درخور، برگزیده شدند. در گام بعدی دوره تخصصی آموزش سرایش لالایی در چهار محور ادبی، موسیقایی، روانشناختی و محتوایی برای برگزیدگان این رویداد و علاقهمندان طراحی شد. برگزیدگان بورسیه شدند و علاقهمندان هم بهصورت ثبتنامی از ۱۹ تا ۲۲ دیماه جاری در این کارگاههای آموزشی که از سوی استادان مطرح شعر و موسیقی نواحی کشور برگزار شد، شرکت کردند. در این میان، قول حمایت از آثار برتری که در این دوره آموزشی لالایی شرکت کردند هم داده شده است و آثار تولیدی این دوره آموزشی با هدف دستیابی به خروجی تهیه شده است و این خروجیها میتوانند در قالب کتاب منتشر شوند یا در قالب پادکست یا فایلهای صوتی به دست مادران و مخاطبان لالایی برسند، البته این روند به این بستگی دارد که ترانههای تولیدی، قابل قبول و کیفیت بالایی داشته باشند. با این شرایط میتوان به ایجاد یک بستر پخش تخصصی آثار یا چنین فضاهایی هم در حوزه لالایی فکر کرد.