کد خبر: 1292802
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۲
مدیرعامل در دیدار حضوری و برخط با کارکنان کانون سراسر کشور:
مدیرعامل کانون می‌گوید باید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را به دوران شکوفایی خود یعنی دهه‌های ۶۰ و ۷۰ بازگردانیم، اما این کار در عصر حاضر - علاوه بر بهره‌گیری از فعالیت‌های قدیمی - باید با روی‌آوردن به علوم نوپدید مثل رباتیک و هوش مصنوعی صورت بگیرد.

جوان آنلاین: حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز دوشنبه، اول اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشستی حضوری و برخط که در آن چندین هزار نفر از کارکنان و مربیان کانون پرورش فکری سراسر کشور حضور داشتند ابتدا به ارایه گزارشی از فعالیت‌ها و دستاورد‌های کانون در سال گذشته پرداخت و با بیان این‌که مراکز کانون، سال نو را با طرح «۱۴ روز بهاری، ۱۴ کتاب» شروع کردند به بزرگداشت سعدی و روز نثر فارسی اشاره کرد و گفت: حضرت سعدی نگاه ویژه‌ای به تعلیم و تربیت کودک داشت، سخت‌گیری‌های بیجا برای کودکان را رد می‌کرد و اهمیت ویژه‌ای برای پرورش درونی به جای تحمیل قائل بود.

اهداف و سیاست‌های چهارگانه کانون

او در این نشست که در تهران در سالن شهید بهنام محمدی مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون و با حضور کارکنان ستادی و استان تهران کانون و در تمامی مراکز استان کشور نیز با حضور کارکنان آن استان در یک سالن کانون برگزار شد، بازگشت به فطرت اصلی، تقویت عقلانیت و خردورزی، اخلاق‌مداری در تربیت کودکان و آموزش آداب اجتماعی را ۴ هدف اصلی کانون برشمرد و افزود: مخاطب محوری، مرکز محوری، نوجوان‌محوری و رشد توانمندسازی ۴ سیاست ماست. یکی از مطالبه‌های مقام معظم رهبری فراگیر کردن مخاطبان کانون و رساندن محصولات کانون به دست همه بچه‌هاست. بر این اساس باید نگاه جامعی به کودکان داشته باشیم از کودک اوتیسم گرفته تا کودک کار و کودکان سمپادی.

او با اشاره به ۲۴میلیون کودک و نوجوان در کشور بیان کرد: باید بر روی کیفیت و کمیت برنامه‌ها کار شود. فیلم «بچه زرنگ» با مخاطب ۲میلیون نفری و رسیدن کتاب «باغ کیانوش» به چاپ چهل‌ودوم از جمله برنامه‌های فاخر و ارزشمند کانون است. محصولات کانون باید در دسترس همه قرار گیرد و فقط به عضو اکتفا نکنیم. در این راستا مربیان و همه کانونی‌ها باید به اندازه بضاعت و توان وارد میدان شوند.

مدیرعامل کانون با بیان اینکه خانواده‌ها تشنه خدمات سالم و کار ناب تربیتی هستند، عنوان کرد: کانون باید با مربیان و محصولاتش در جامعه دیده شود و این بهترین تبلیغ برای کانون است. کانون باید سرانه مطالعه را افزایش دهد. اعضای کانون همه باید فعال باشند نه عادی. بقای کانون به افزایش مخاطبان است، زیرا عضو، میوه مخاطب ماست.

کتاب، خون جاری در مراکز کانون است

علامتی به جذب ۸۰۰ نیرو در سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: مراکز کانون باید محل رخداد رخداد‌های خوب، موثر و تحولات فرهنگی و ادبی باشند. مربیان، مسئولان کودک و نوجوان هستند و باید نقش‌آفرین باشند. هویت بصری مراکز را درست کردیم. حال مراکز بهتر می‌شود در صورتی که حال مربیان بهتر شود و حال مربیان نیز با رسیدگی بهتر خواهد شد. نیروی انسانی باید در فضای روانی سالم فعالیت کند.

او کتاب را خون جاری در مراکز کانون دانست و گفت: سال گذشته از حدود ۶۰ ناشر کتاب خریدیم. برای نمایشگاه ۱۲۰۰ عنوان کتاب آماده کردیم. سال گذشته ۱۲ مرکز سیار و ثابت اضافه کردیم. یکی از سنجه‌های ارزیابی ما از مربی، استان و ستاد داشتن مرکز فعال است. امسال بر روی مراکز سیار تمرکز خواهیم کرد.

تفاوت رویکرد تربیت کودک و نوجوان مساله دیگری بود که علامتی به آن اشاره کرد و افزود: نوجوان مربی نمی‌خواهد، نقش‌آفرینی و مسئولیت پذیری می‌خواهد. مربی نوجوان باید راهبری کند. به کودکان باید آموزش و به نوجوانان باید کار و مسئولیت داد. فیلم‌های «باغ کیانوش» و «چشم بادامی» را با رویکرد نوجوانان ساختیم. با «فیلم زیبا صدایم کن» نقش پدر را احیا کردیم. از طرفی رمان‌های نوجوان ما نیز هم‌چنان در حال تولید است.

هدف من بازگرداندن کانون به دوره شکوفایی خود است

مدیرعامل کانون خاطرنشان کرد: دو سال اخیر بر روی فیلم سرمایه‌گذاری کردیم که نتیجه آن کسب بهترین عنوان فیلم جشنواره دهه فجر و همچنین گرفتن اسکار بود. ۵۶ قسمت از سریال «بچه زرنگ» را ساختیم و «بچه زرنگ ۲» را برای ۱۴۰۶ آماده می‌کنیم. هدف من این است که کانون به دوره شکوفایی خود که دهه ۶۰ و ۷۰ بود، برگردد. امسال را سال تئاتر اعلام کردیم و در نظر داریم در چشم‌اندازی یک‌ساله، برای ساخت یک‌هزار تئاتر کودک و نوجوان در سراسر کشور تلاش کنیم که به‌نظر، با توجه به دارا بودن بیش از هزار مرکز شدنی است.

او با بیان این‌که در راستای رشد و توانمندسازی باید دائما آموزش ببینیم و خود را به روز کنیم، عنوان کرد: بر این اساس دنبال راه‌اندازی مراکز تربیت مربی کودک و نوجوان در کشور هستیم. فعالیت‌های ۶۰گانه کانون خوب است و باید تقویت شود، اما امروز علوم نوپدید مثل رباتیک و هوش مصنوعی گریبان‌گیر کودک و نوجوان ماست. بر این اساس کانون علوم و فناوری‌های نوین را تاسیس کردیم و کانون جایزه ترویج علم را گرفت.

علامتی با اشاره به این‌که نشان کانون تعهد می‌آورد، خواستار ارائه ایده و پیشنهاد از سوی مربیان و کارکنان در راستای عملیاتی شدن اهداف و سیاست‌های کانون شد و هم‌چنین دستور خرید کتاب «گنجینه بی‌پایان» نوشته مقام معظم رهبری را داد تا تمام کانونی‌ها آن را مطالعه کنند و سپس افزود: خدا را شکر که قسمتی از عمرم را در خدمت کودکان و نوجوانان هستم. مربیان، معاونان و همکاران درجه یکی دارم. شما هم خدا را شکر کنید که با بچه‌های معصوم سر و کار دارید.

رکورد مخاطب کودک و نوجوان توسط «بچه زرنگ» شکسته شد

براساس این گزارش، محمدرضا کریمی‌صارمی، معاون تولید کانون در این نشست که سالن مرکزی کانون با سالن‌های محل حضور کارکنان در همه استان‌های کشور به‌صورت برخط در ارتباط بود، با بیان این‌که زندگی ما کانونی‌ها یک قصه است، گفت: ۱۰، ۱۲ سال پیش به یکی از استان‌های مرزی برای اجرای تئاتر رفتم و حدود سه چهار هزار نفر جلوی تریلی نشسته بودند. خانم معلم محجبه به نزد من آمد و گفت: «دل بچه‌های مرا شاد کردید. خداوند دلتان را شاد کند.» و دو نوجوان را نشان داد و گفت: «آنها می‌خواستند امروز به زندگی خود پایان دهند، اما سرگرم نمایش شما شدند و اتفاقی نیفتاده است.» آنها امروز ازدواج کرده‌اند و صاحب فرزند هستند. در واقع شما مربیان از کشته شدن دو نفر جلوگیری کردید.

کریمی‌صارمی با بیان این‌که ۴۰ سال است که در کانون هستم، تصریح کرد: زندگی ما در دو بهشت خلاصه می‌شود: یکی بهشت کانون و دیگری بهشتی که در آن دنیا قرار دارد. هیچ لحظه زیباتر از آن لحظه نیست که بچه‌ای منتظر گرفتن کتاب امانتی از کانون است. لبخند او، بهشت ماست. خوشبختانه رکورد مخاطب کودک و نوجوان ما توسط «بچه زرنگ» شکسته شد و همچنین موفق به دریافت بزرگ‌ترین جایزه جهان یعنی اسکار شدیم.

هدف‌گیری ما تقویت معیشت همکاران بوده و هست

در ادامه، امین کمالوندی، معاون توسعه مدیریت و منابع کانون با اشاره به این‌که هدف‌گیری ما تقویت معیشت همکاران بوده و هست، خاطرنشان کرد: مجوز بحث فوق‌العاده مشاغل تخصصی را برای ۱۵۰۰ نفر اخذ کردیم. نیرو‌های شرکتی از ۳۷۴ نفر به ۱۱۰۰ نفر تبدیل شدند. حقوق نیرو‌های شرکتی افزایش یافت و امسال برای نخستین بار به ۱۲۰۰ همکار قرارداد کارگری، عیدی کارگری پرداخت شد.

کمالوندی ادامه داد: آیین‌نامه‌های کمک معیشتی را فعال کردیم. حقوق همکاران پاره‌وقتی به تناسب مدرک و ساعت افزایش یافت. سال قبل ۷۱۱ درصد بودجه تملک‌مان افزایش یافت و ۱۴۰ درصد تملک دارایی جذب کردیم. در سال جاری ۴۲ افزایش اعتبار داریم. حدود ۴۰ درصد افزایش درآمد پیش‌بینی کردیم یعنی ما امسال باید روزی ۱۳ میلیارد تومان درآمد داشته باشیم که بتوانیم چراغ مراکز خانه را روشن نگه داریم.

کتابخانه‌های پستی به مراکز ثابت الحاق شدند

بر اساس این گزارش، فرهاد فلاح، معاون فرهنگی کانون اظهار داشت: از اسفند سال گذشته کمیته تابستان را در معاونت فرهنگی تشکیل دادیم که برنامه ویژه و متفاوتی برای امسال تابستان رقم بزنیم تا خروجی آن افزایش مخاطب و عضو باشد. برای این‌که تعداد زیادی کتاب به مراکز برسانیم از عدد نسخ کتاب کم کردیم تا عناوین بیشتری ارسال کنیم.

فلاح تصریح کرد: در کتابخانه سیار امسال نهایت همت در حوزه آموزش و فعال‌سازی مراکز را خواهیم داشت. سال گذشته ۱۲ مرکز جدید راه‌اندازی کردیم. کتابخانه‌های پستی نیز به فعالیت خود ادامه می‌دهند و آنها را به مراکز ثابت الحاق کردیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار