جوان آنلاین: کانال تلگرامی «modern cogitation» نوشت: هوش مصنوعی قادر به شناسایی اثر انگشت از انگشتان مختلف متعلق به یک شخص است. خیلیها عقیده دارند که اثر هر یک از انگشتان یک نفر کاملاً منحصر به خودش است، عقیدهای که حالا توسط پژوهشی در دانشگاه کلمبیا به چالش کشیده شده است. گروهی در این دانشگاه امریکایی هوشی مصنوعی را آموزش دادهاند تا ۶۰ هزار اثر انگشت را بررسی کند تا مشخص شود آیا میتواند مشخص کند آیا اثر انگشت متعلق به یک فرد است یا نه.
پژوهشگران ادعا میکنند که این فناوری میتواند با دقت ۷۵ تا ۹۰ درصدی تشخیص دهد که آیا اثر انگشتها به یک فرد تعلق دارند یا نه، اما دقیقاً نمیدانند که چطور کار میکند. پروفسور هاد لیپسون، متخصص روباتیک در این دانشگاه که ناظر این پژوهش بود، اذعان میکند که «دقیقاً نمیدانیم که هوش مصنوعی چطور این کار را میکند.»
نتیجه پژوهش دانشگاه کلمبیا میتواند پیامدهای بالقوهای برای بیومتریک یا زیستسنجی - استفاده از یک انگشت مشخص برای باز کردن قفل یک دستگاه یا ارائه اطلاعات - و علوم قانونی داشته باشد. اگر برای مثال، اثر انگشت شست ناشناسی در صحنه جرم «الف» کشف شود و اثر انگشت اشاره ناشناسی هم در صحنه جرم «ب»، در حال حاضر راهی در علوم قانونی برای ربط دادن هر دو به یک شخص وجود ندارد، اما این ابزار هوش مصنوعی شاید بتواند چنین ارتباطی را تشخیص دهد. پژوهشگران دانشگاه کلمبیا که هیچ تخصصی در علوم قانونی ندارند اذعان میکنند که تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
ابزارهای هوش مصنوعی غالباً با استفاده از حجم هنگفتی از داده آموزش داده میشوند و برای توسعه بیشتر این فناوری نیازمند اثرهای انگشت بسیار بیشتری است. علاوه بر این، تمامی اثرهایی که برای آموزش این هوش مصنوعی استفاده شدند کامل و باکیفیت بودند، در حالی که اثرهایی که معمولاً در دنیای واقعی پیدا میشوند ناقص و بیکیفیت هستند.
به گفته آقای گوئو «ابزار ما به درد اظهارنظر درباره مدارکی که در دادگاه ارائه میشوند نمیخورد، اما میتوان از آن برای یافتن سرنخ در تحقیقات قانونی استفاده کرد.»، اما دکتر سارا فیلدهاوس، استادیار علوم قانونی در دانشگاه استفوردشایر بعید میداند که این پژوهش در مقطع فعلی «تأثیر قابل توجهی» بر پروندههای جنایی بگذارد.