سرویس ورزشی جوان آنلاین: فدراسیون فوتبال طی اطلاعیهای، خبر از برگزاری مجمع انتخاباتی در تاریخ ۲۵ اسفند برای مشخص شدن رئیس جدید میدهد؛ خبری که میتواند نشان از کوتاه آمدن فدراسیون از برگزاری سر موعد مجمع انتخاباتی (اردیبهشت ماه) داشته باشد. اما تاریخ در نظر گرفته شده برای برگزاری این مجمع که آخرین روزهای سال است، جای سؤال دارد.
نگاهی گذرا به برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیونها کافی است تا بدانیم این پروسه همواره ماهها به طول میانجامد و هر از چندگاهی نیز با عقب افتادن مجمع در آخرین لحظات آنقدر به درازا میکشد که حوصله سر بر میشود. در همین راستا خیلی عجیب نیست که فدراسیون برای کم کردن بار فشارها آخرین روزهای سال را برای برگزاری مجمع در نظر گرفته باشد تا با اولین دلیل برای به تعویق افتادن آن کار به سال بعد بکشد و از آنجایی که دو هفته ابتدایی سال اکثر مراکز، به خصوص رسانهها تعطیل هستند، از لحاظ بعد خبری فدراسیون تا نیمه دوم فروردین چندان مورد فشار نخواهد بود و یک تعلل کوچک و یک بهانه میتواند کار برگزاری مجمع را به همان موعد مقرر (اردیبهشت) بکشاند. یعنی مطابق میل و خواسته اعضای فدراسیون و اصراری که بعد از استعفای تاج برای برگزاری مجمع در تاریخ مشخص شده قبلی داشتند. هرچند که این میتواند نگاهی بدبینانه باشد، اما تجربه اثبات شده در خصوص برگزاری مجامع فدراسیونهای مختلف دلیل این طرز نگاه است که دو ماه دیگر مشخص میشود بدبینانه بوده یا آیندهنگری بر اساس تجربیات.
در هر صورت اقدام فدراسیون میتواند کورسوی امیدی برای روشن شدن هر چه زودتر تکلیف فدراسیون فوتبال باشد؛ مسئلهای که میتواند تأثیر مستقیم در سرنوشت تیم ملی فوتبال در مسیر جام جهانی داشته باشد. خصوصاً که بعد از کسب نتایج ضعیف با ویلموتس و جدایی بحثبرانگیز این مربی بلژیکی، نیمکت تیم ملی بلاتکلیف سرمربی جدید است و مشخص شدن رئیس میتواند اوضاع را اندکی آرام کند. هرچند که آقایان تصمیمگیرنده در فدراسیون فوتبال پیشتر اعلام کرده بودند که تا پایان دی ماه (یعنی قبل از انتخاب رئیس جدید) تکلیف نیمکت تیم ملی روشن خواهد شد، اما ظواهر امر نشان میدهد هیچ پیشرفت قابلتوجهی در این راستا صورت نگرفته است.
درحالی که با مطرح شدن زمان برگزاری مجمع برای انتخاب رئیس جدید همه نگاهها به سمت فدراسیون است و رایزنی در خصوص رئیس جدید که چه کسی میتواند باشد و چه وظایفی دارد، اوضاع تیم ملی هم از موارد بسیار مهمی است که در این شلوغی نباید به دست فراموشی سپرده شود.
فدراسیون فوتبال که سالهاست به واسطه مدیریت ضعیف رؤسای خود چالشها و حاشیههای سخت زیادی را پشت سر گذاشته، در شرایط سخت فعلی به یک مدیر کار بلد نیاز دارد تا به جای دادن شعارهای رنگارنگ و وعدههای پرتعداد، مرد عمل باشد و در راستای سازندگی فوتبال گام بردارد تا بعد از چند سال آقایی در آسیا و دو حضور پی در پی در جام جهانی، با روزمرگی و درجا زدن و سرانجام سقوط به دره ناکامی مواجه نشویم. خصوصاً در شرایطی که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مترصد فرصتی هستند برای سرخورده کردن فوتبال ایران و کنار زدن آن از جمع مدعیان قاره.
حفظ جایگاه به مراتب سختتر از به دست آوردن آن است و فوتبال ایران حالا کار سختی برای حفظ جایگاهی که سالهاست در آسیا از آن خود کرده دارد، چرا که عدم انتخاب درست سرمربی باعث شد کار این تیم برای سومین صعود پی در پی به جام جهانی به، اما و اگر بکشد و باوجود آنکه بازیهای دور برگشت هنوز باقی است، استفاده بهینه حریفان در جمعآوری امتیازها و ناکامی ایران باعث شده تیم ملی اوضاع چندان جالبی نداشته باشد و بدتر از همه اینکه در این وانفسا هم نیمکت تیم ملی بلاتکلیف سرمربی است و هم صندلی مدیریت فدراسیون بلاتکلیف رئیسی که در بحبوحه مشکلات فرار را بر قرار ترجیح داد تا از پاسخگویی به مدیریت ضعیف خود و عواقب ناشی از آن قسر در برود و حالا همه نگاهها به برگزاری مجمع انتخاباتی برای برگزیدن رئیس جدید است و تصمیم تازهای که قرار است برای رهایی نیمکت تیم ملی از بلاتکلیفی گرفته شود که در خصوص این دومی امید چندانی نیست وقتی بعد از مانوری که روی گزینههای داخلی داده شد، گفته میشود آقایان برای فرار از مهلکه بار دیگر سراغ برانکو رفتند، اما بعد از یک پیشنهاد عجیب ۲۰۰ هزار دلاری و درخواست برای گذشتن از ۴۰۰ هزار دلار از طلبش از پرسپولیس، اوضاع را پیچیدهتر و مبهمتر از قبل کردند.