سرويس ايران جوان آنلاين: افزایش صادرات گیلان با رشد ۷۰ درصــدی، استقرار صنایعی که ۲۲ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی استان را تأمین میکنند و همچنین تأمین ۷۰ درصد نیاز کشور به جوجه یکروزه بوقلمون توسط این استان و در نهایت تلاش گیلان برای تبدیل شدن به نخستین استان کشور در حوزه صنایع سلولزی، حالا این خطه از ایران را بیش از پیش مورد توجه قرار داده و نگاه بسیاری از متخصصان و سرمایهگذاران را به سمت گیلان چرخانده است. جایی که در کنار دریا و ساحل و جنگلهای بکر و سرسبزش که مقصد بسیاری از گردشگران است، میتواند اقتصاد پویایی را ایجاد و با قدرت صنایع دستیاش رونق تولید را به همراه داشته باشد.
چند روز پیش بود که خبر رسید گیلان به زودی به قطب تولید جوجه یکروزه بوقلمون در سطح کشور تبدیل میشود. این خبر را رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اعلام کرده بود و با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از نیاز کشور به جوجه یکروزه بوقلمون در این استان تأمین میشود، گفته بود: «بر اساس ظرفیتها و سرمایهگذاریهایی که در گیلان ایجاد شده این استان قادر است به زودی تمامی نیاز کشور به جوجه یکروزه بوقلمون را فراهم کند.» علی درجانی روند رشد صنعت تولید جوجه یکروزه بوقلمون در سطح کشور را بسیار سریع و مطلوب ارزیابی کرده و ابراز داشت: «در حالیکه تا سالهای نه چندان دور جوجه یکروزه بوقلمون از خارج کشور وارد میشد امروزه کشورمان از این حیث به خودکفایی بسیار مطلوبی رسیده است.» وی با تأکید بر اینکه گیلان در زمینه صنعت طیور و توسعه آن از مزیتهای فراوان و قابل توجهی برخوردار است عنوان کرد: «این مزیتها و قابلیتهای گیلان به ویژه در صنعت تولید بوقلمون و جوجه یکروزه آن قابل توجه است به همین علت برنامهریزی در جهت تقویت هر چه بیشتر این جایگاه در دستور کار قرار دارد.» در حال حاضر گیلان در حوزه تولیدات دام و طیور به عنوان استانی پیشرو در سطح کشور قلمداد میشود. به همین خاطر صنعت دام و طیور استان در قالب زنجیرههای ارزش به سرعت در حال رشد و توسعه است به طوریکه این استان هماکنون از لحاظ بسیاری از تولیدات دامی حائز رتبههای برتر در سطح کشور است. در همین رابطه رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه سالانه چیزی در حدود ۱۷۰ هزار تن گوشت مرغ در سطح این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود گفت: «مصرف مرغ در استان گیلان کمتر از ۷۰ هزار تن است. بنابر این مابقی تولیدات آن به سایر استانهای همجوار به ویژه برای بازار بزرگ تهران صادرات میشود.»
دسترسی به بازار ۴۰۰ میلیونی اروپا
ظرفیتهای گیلان به دام و طیور ختم نمیشود و حالا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان از رشد ۷۰ درصدی صادرات گیلان از لحاظ وزنی خبر میدهد. فرهاد دلقپوش با بیان اینکه در سال گذشته معادل ۴۶۴ میلیون و ۹۴۸ هزار و ۹۷۶ دلار درآمد ارزی توسط تولیدکنندگان گیلانی نصیب کشورمان شده است، میگوید: «حجم صادرات کالاهای استان گیلان از لحاظ وزنی در سال ۹۷ در مقایسه با سال گذشته ۷۰ درصد رشد داشته است. همچنین صادرات کالاهای تولید شده این استان نیز در همین مدت یاد شده از لحاظ ارزش حدود ۳۰ درصد رشد داشته که این موضوع نشان میدهد با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی که برای کشورمان ایجاد شده ما توانستیم تهدیدات موجود را به فرصت تبدیل کنیم.» بر اساس گزارشها در حال حاضر بسیاری از تولیدات استان گیلان فرصت صادرات به سایر کشورهای منطقه را دارند و بر همین اساس صنایع نساجی، سلولوزی و صنعت فولاد استان گیلان هماکنون دارای رتبههای بسیار خوبی از حیث کیفیت تولید و استانداردسازی بوده و زمینه افزایش صادرات در آنها فراهم است.
البته چندی پیش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با بیان اینکه استان گیلان جایگاه دوم را در حوزه صنایع سلولزی دارد گفته بود: «با برنامهریزیهای انجام شده به عنوان استان نخست کشور در حوزه صنعت سلولزی شناخته میشویم.» دلقپوش با اعلام این که تاکنون بیش از ۸۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت شده است عنوان داشت: «تولیدکنندگان نقش مهمی در زمینه حمایت از کالای ایرانی و رونق بازار ایفا میکنند.» وی با دسترسی به بازار ۴۰۰ میلیون نفری اروپا و حاشیه دریای خزر را یکی از ظرفیتهای استان گیلان دانست و گفت: «دسترسی به راهآهن، وجود منطقه آزاد و وجود منطقه ویژه اقتصادی سبب رونق اقتصاد گیلان میشود.» در حال حاضر در استان گیلان هزار و ۲۸۴ هکتار شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد. همچنین ۱۰۲ هزار واحد صنفی در گیلان فعال است که سبب اشتغال ۲۰۰ هزار نفر شده است.