کد خبر: 940728
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
تبریز ۲۰۱۸ فرصت تاریخی برای معرفی صنعت گردشگری آذربایجان بود
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با بیان اینکه تبریز ۲۰۱۸ فرصت تاریخی برا ی معرفی صنعت گردشگری آذربایجان بود، گفت: رویداد بین المللی تبریز 2018 برای کشورمان و در راس آنها شهر تبریز را می‌توان فرصتی بی بدیل دانست، اما آنچنان که باید و شاید بهره گیری متناسبی از آن نشد.

تبریز ۲۰۱۸ فرصت تاریخی برای معرفی صنعت گردشگری آذربایجان بود

حجت محمدی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز  با بیان اینکه تبریز 2018 که تبریز را به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی معرفی می‌کرد، رویدادی بود که با هدف معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهرهای کشورهای اسلامی انجام می‌شود، اظهار داشت: در اولین مرحله هدف از این معرفی شناسایی ظرفیت این شهرها در حوزه  گردشگری بود، تا شهر از منافع  توسعه گردشگری منتفع شود و نیز فرهنگ بومی شهرهای جوامع اسلامی بسط یابد.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با بیان اینکه تبریز ۲۰۱۸ فرصت تاریخی برای معرفی صنعت گردشگری آذربایجان بود، اضافه کرد: رویداد بین‌المللی تبریز 2018 برای کشورمان و در راس آنها شهر تبریز را می‌توان فرصتی بی‌بدیل دانست، اما آنچنان که باید و شاید بهره‌‌بری متناسبی از آن نشده است.

این فعال دانشجوی استان آذربایجان‌شرقی در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به این سوال که علت عدم بهره‌مندی از این فرصت پیش آمده چه چیزی بوده است، یادآور شد: چندین محور اساسی در این زمینه باید مورد تحلیل قرار گیرد؛ اول اینکه نگرش جامعه میزبان به توسعه گردشگری در شهر تبریز و استان به چه صورت است، جامعه میزبان از اصلی‌ترین ارکان توسعه گردشگری شهری است، اینکه نگاه یک روز فرهنگ بومی به گردشگری و گردشگر چگونه است.

به گفته وی، دومین بحث اینکه آیا عموم مردم که میزبان اصلی گردشگران هستند، تا چه حد در برنامه‌های این رویداد مشارکت داده شدند و از نظرات آنان استفاده شد، مورد بعدی زیرساخت‌های این رویداد است که واقعیت این است که نمی‌توان تنها با اتکا بر امکانات دولتی و برخی اقدامات پروژه‌ای به استقبال چنین رویدادی رفت. این کار باید در طول زمان و به صورت یک فرآیند در نظر گرفته شود.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز در ادامه با تاکید بر اینکه اگر چه در کنار موارد مطروحه بی‌مهری مسوولان مرکزنشین را نیز در این مورد شاهدیم، خاطرنشان کرد: بودجه‌های تخصیصی برای این رویداد نشان از این مسئله دارد.


بهره‌‌مندی متناسبی تبریز ۲۰۱۸ صورت نگرفته است

وی در ادامه با اشاره به سابقه درخشان شهر تبریز در حوزه‌های مختلف گفت: تبریز شهری تاریخی با پشتوانه فرهنگی، علمی و ادبی درخشان است. شهری که به عنوان مرکزی بازرگانی محل رفت و آمد ملل مختلف در طول تاریخ بوده است اما امروزه این نقش رو به ضعف گذاشته است.

به گفته این فعال دانشجوی دانشگاه تبریز، چالش‌هایی که این شهر امروز با آنها درگیر است، به نظر می‌رسد بر نقش‌آفرینی شایسته این شهر تاثیر منفی گذاشته است.

محمدی اضافه کرد: مشکل حاشیه‌نشینی رو به تزاید این شهر یکی از چالش‌های اساسی است که حل آن عزم ملی می‌طلبد. مشکل سرمایه‌گذاری و گاها تراز منفی آن نشان از خروج سرمایه به نفع سایر استان‌ها دارد. اثری که در بلند مدت مشکل‌ساز خواهد بود.

این فعال دانشجوی استان تاکید کرد: محیط زیست و آلودگی هوای شهر تبریز در بلند مدت بر سلامتی شهروندان تاثیر منفی خواهد گذاشت و این امر هزینه‌های درمانی و بهداشتی را تشدید خواهد کرد. از این چالش‌ها می‌توان به موارد دیگر نیز اشاره کرد.

به گفته وی، با این حال اولین بودن و ماندن تبریز نیازمند تلاش جدی است که از سوی‌ تصمیم‌گیرندگان در درجه اول و نقش‌آفرینان بخش خصوصی در درجه بعدی اهمیت.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها