کد خبر: 741973
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۳
نگاهي به وضعيت ايران و حريفان در بسكتبال قهرماني آسيا
چين از امروز ميزبان رقابت‌هاي بسكتبال قهرماني آسيا است؛ رقابت‌هايي كه ايران به عنوان مدافع عنوان قهرماني پا به اين مسابقات گذاشته است و شاگردان بائرمن به دنبال تكرار قهرماني هستند.
سعيد احمديان
چين از امروز ميزبان رقابت‌هاي بسكتبال قهرماني آسيا است؛ رقابت‌هايي كه ايران به عنوان مدافع عنوان قهرماني پا به اين مسابقات گذاشته است و شاگردان بائرمن به دنبال تكرار قهرماني هستند. البته اهميت اين دوره از مسابقات به دليل صعود تيم قهرمان به المپيك برزيل بيشتر از دوره گذشته شده است و تيم‌هاي مطرح آسيايي در چين در يك رقابت سخت به دنبال قرار گرفتن روي سكوي اول و گرفتن مجوز صعود به المپيك هستند. بلندقامتان كشورمان نيز با مربي جديدشان يعني بائرمن يكي از مدعيان اصلي قهرماني به حساب مي‌آيند و مي‌خواهند خاطره تلخ سال 2011 كه با شكست برابر اردن در نيمه نهايي منجر به از دست رفتن صعود به المپيك شد را در اين دوره جبران كنند و مانند سال‌هاي 1948 و 2008 المپيكي شوند، آن هم با كسب چهارمين قهرماني در آسيا.

    اولين تجربه رسمي مرد آلماني
«به قهرمان نشدن حتي فكر هم نمي‌كنيم.» اين را سرمربي آلماني تيم ملي بسكتبال چند ماه پيش از آغاز رقابت‌هاي قهرماني آسيا گفته بود تا نشان دهد كه او به شاگردانش براي قهرماني در آسيا باور دارد. دريك بائرمن دو ماه پيش بود كه هدايت تيم ملي بسكتبال ايران را بر عهده گرفت؛ مربي سابق تيم ملي آلمان كه سابقه نايب قهرماني با ژرمن‌ها در اروپا و حضور در المپيك 2008 را دارد. هر چند او زمان زيادي براي آماده‌سازي تيم ملي بسكتبال نداشت اما به نظر مي‌رسد توانسته است در اين مدت كوتاه، بسكتباليست‌هاي كشورمان را آماده اين رقابت‌ها كند. عنايت آتشي كارشناس بسكتبال كشورمان در گفت‌وگو با «جوان» در اين باره مي‌گويد: « بسكتبال كشورمان تا پيش از اين از مربيان اروپاي شرقي استفاده مي‌كرد و حالا براي اولين بار بائرمن آلماني هدايت تيم را بر عهده دارد، يك مربي باتجربه كه با توجه به نظم و ديسيپلين و جديتي كه آلماني‌ها دارند مي‌تواند اثرات مثبتي براي بسكتبال كشورمان داشته باشد. در اين اين مدت كم حضور بائرمن توانسته نتايج خوبي بگيرد و جو صميمي و پرنشاطي بر تيم حاكم كرده است.»
 
   نسل طلايي چهارمين قهرماني را مي‌خواهد
بسكتباليست‌هاي كشورمان در حالي با مربي جديدشان به چين رفته‌اند كه به دنبال چهارمين قهرماني در آسيا هستند. ايران پيش از اين در سال‌هاي 2007، 2009 و 2013 با نسل طلايي بسكتبال ايران قهرمان آسيا شده است و حالا آنها در چين به دنبال چهارمين قهرماني هستند. آتشي درباره شرايط تيم مي‌گويد: « ايران در اين رقابت‌ها بازيكني به نام حامد حدادي دارد كه با 2 متر و 18 سانتي متر براي هر تيمي در آسيا ترسناك است. حدادي كه در سه قهرماني گذشته ايران در آسيا در هر سه دوره به عنوان با ارزش‌ترين بازيكن انتخاب شده است، در اين دوره هم مهره كليدي كشورمان است. در پست گارد رأس، مهدي كامراني و در ريباندر اوشين ساهاكيان ديگر ستاره‌هاي تيم هستند و البته صمد نيكخواه بهرامي و حامد آفاق به عنوان بازيكنان پيراموني نقشي تأثيرگذار در تيم دارند.» سايت فدراسيون جهاني بسكتبال هم پيش از آغاز رقابت‌ها در گزارشي ايران را شانس اول قهرماني و صعود به المپيك دانسته است. در بخشي از اين گزارش آمده بود: «ايران در بازي‌هاي آماده‌سازي تقريباً هيچ ضعفي از خودش نشان نداده است. آنها در همه پست‌ها قوي هستند و به خوبي هدايت مي‌شوند. ايران بر روي كاغذ بهترين تيم آسيا است و شانس نخست صعود به المپيك ريو محسوب مي‌شود.»

   چشم‌بادامي‌ها رقيب اصلي در مرحله گروهي
ژاپن، هند و مالزي سه حريف ايران در مرحله گروهي بسكتبال قهرماني آسيا هستند و شاگردان بائرمن امروز در اولين مسابقه به مصاف چشم‌بادامي‌ها مي‌روند، تيمي كه اصلي‌ترين حريف كشورمان در مرحله گروهي رقابت‌ها است. ژاپني‌ها كه اين روزها در رده پنجم آسيا قرار دارند، تاكنون دو بار قهرمان آسيا شده‌اند اما نسبت به روزهاي اوجشان افت كرده‌اند و به نظر نمي‌رسد حريف سختي براي تيم كشورمان باشند. البته چشم‌بادامي‌ها با توجه به نتايجي كه در جام ويليام جونز و تورنمت اطلس چين گرفته‌اند، دوباره در مسير بازگشت به روزهاي خوبشان قرار گرفته‌اند. به نوشته سايت فدراسيون جهاني، خط حمله ژاپن ضعيف است اما اين تيم در دفاع خوب عمل مي‌كند. يوتا تابوس كه چندين بار براي فينيكس در NBAبازي كرده است، با 34 سال سن، مسن‌ترين بازيكن تيم ملي ژاپن به حساب مي‌آيد، البته غيبت برخي بازيكنان كليدي اين تيم چون تاكوچي و واتانابه باعث عقب ماندن تيم مي‌شود. هند و مالزي ديگر رقيبان كشورمان بر خلاف ژاپن در رده تيم‌هاي ضعيف آسيا قرار مي‌گيرند و به نظر نمي‌رسد بتوانند مشكلي براي كشورمان ايجاد كنند. با اين حال كارشناس بسكتبال كشورمان معتقد است كه نبايد ملي‌پوشان هيچ حريفي را دست كم بگيرند: « نبايد بچه‌ها حتي يك حريف ضعيف را هم دست كم بگيرند و غفلت كنند، مانند اتفاقي كه در سال 2011 افتاد و با شكست مقابل اردن نتوانستيم به المپيك صعود كنيم.»

   رقيبان سرسخت در مسير قهرماني
شاگردان بائرمن براي تكرار قهرماني حريفان سرسختي مانند چين، فيليپين و كره دارند. چين با 15 قهرماني پرافتخارترين تيم آسيا است. آنها در رقابت‌هاي قبل از قهرماني آسيا به گفته كارشناس بسكتبال كشورمان با آزمايش تركيب‌هاي مختلف و استفاده نكردن از بازيكنان اصلي خواسته‌اند دستشان براي حريفان رو نشود و اصلي‌ترين حريف ايران به حساب مي‌آيند. آتشي درباره ديگر مدعيان مي‌گويد: « فيليپين هم با پنج قهرماني دومين رقيب جدي كشورمان است، كشوري كه بسكتبال ورزش ملي اين كشور است و سابقه مقام سومي در جهان را دارند. فيليپيني‌ها با جذب دو بازيكن امريكايي كه سابقه بازي در NBA را دارند به اين رقابت‌ها مي‌آيند. كره با دو قهرماني در آسيا سومين رقيب تيم بائرمن است، البته از لبنان هم نبايد گذشت، تيمي كه هر چند فادي الخطيب ستاره اصلي‌اش را در چين به همراه ندارد اما بعد از پشت سر گذاشتن دوران تعليق، با جذب ماتيچ سرمربي سابق تيم ملي كشورمان و يك بازيكن امريكايي و آوردن بازيكنان جوان نبايد دست كم گرفته شوند، هر چند به عنوان مدعي قهرماني به حساب نمي‌آيند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار